Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi şartlarda vergi indirimi alınmalı?

ramis1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bana ssk dan prim ödemeye baslandı vergi indirimi için raporu hemenmi almalıyım yoksa emekli olmaya hak kazandığım zaman alsam olurmu.bildiğim kadarıyla bagkurda emeklilik şartları dolunca yani sonunda isteniyormuş rapor .ssk da böyle olurmu.
şuan raporum % 54 ancak önceden ve başka amaç için alınmış rapor.
saygılar.

Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008'den önceyse ve son 3,5 yıl ssk'dan ise emekli olurken vergi indirimi alma şartı var. Ne zaman alırsanız olur.
Rapor tarihiniz 2010 'dan önce ise kabul edilmez, sonra ise kabul edilir.
Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008'den sonraysa ssk'dan da olsa, diğer statülerden de olsa vergi indirimi alma şartı yok, emekli olurken rapor alınır.
Sigorta başlangıcı yine farketmiyor son 3,5 yıl diğer statülerdense vergi indirimi alma şartı yok.
Yalnızca en başta yazdığım gibi 1 Ekim 2008 öncesi ve son 3,5 yılın ssk'dan olması durumunda vergi indirimi alma şartı var.

öncelikle tesekkurler ben sorumu daha acık yazayım
benim 2000 yılından ödenmiş 1 günlük ssk primim var ve buna ilaveten 2013 yılından beri ödenmekte olan yaklaşık 420 günlük istege baglı bagkur primim var.% 54 raporum var ancak bu rapor vergi indirimi emeklilik için alınmış değil.ancak bugun veya ileriki yıllarda basvursam enaz % 50 rapor alma sansım var rahatsızlıgımdan dolayı.bu yuzden rapor oranı %40-59 arası kabul edıyorum hep.şimdi önumde bır secenek dogdu ssk prımı odenmesi gibi.bende halen ödemekte oldugum bagkuru kapatıp sskdan calısır gozukeyım dıyorum.yıl ve prim şartımda dolunca rapor alıp yaşı beklemeden ssk dan emeklı olayım dıyorum.hangısı mantıklı sizce bana bır yol gosterırmısınız.

ssk'lı olma fırsatınız varsa hiç kaçırmayın. ama rapor tarihi 2010'dan sonraysa ssk'lı olduğunuzda hemen vergi indirimi alın bence sonra nelerin değişeceğini kimse bilemez elinizde bulunsun. rapor tarihi 2010'dan eski ise kabul etmezler yeniden sevkederler sizi hastaneye.

evet ssk lı olma sansım var bır aksılık cıkmassa.ancak olurya bır sanssızlık olurda yapamassam en azından bagkura devam edıp ssk dan emeklı olmak ıcın son 3.5 yıl gecsem sskya olmazmı.buda bır alternatıf olurmu.
not:raporum çok önceden alındı ve vergı ındırımıyle ılgılı değil.kabul etmezler yani yeni almak gerek.

olur tabi ama ne kadar çok ssk'dan yatırırsanız o kadar iyi olur. raporun tarihi yeni olsaydı ne için alındığı önemli değildi. nasılsa raporu yeni alacaksanız vergi indirimini istediğiniz zaman alın farketmez.

öncelikle verdiğiniz açıklayıcı cevaplarınız için çok tesekkurler.
ssk dan daha iyi olur demenızın nedenı maaş tutarı içinmi yani sskda maaş mıktarı daha fazlamı oluyor bundan dolayımı.
yani ben olurda sskya gecısımde bır aksılık olursa dıye soruyorum.bende sonunda ssk dan emeklı olmak ıstıyorum bu yuzden son 3.5 yıl yeterlımı dıye sormustum.hani hiç olmassa son sanş oyle yaparım dıye.

Evet ssk'dan emeklilik için yıl ve primi tamamladığınız zaman son 3,5 yılın ssk'dan olması yetiyor. Aslında maaşı etkileyen çok şey var, ne kadardan yatırıldığı vs. ile ilgii yani ne kadar yüksek yatırılırsa o kadar iyi oluyor. yine aynı şekilde bağkur'dan emeklilik ile ssk'dan emeklilik maaşları açısından gözle görülür bir fark olmasını istiyorsanız ne kadar çok ssk primi o kadar avantajlı olur emeklilikte. benim bildiğim bu şekilde.

verdiğiniz bilgiler cok degerli çok tesekkur ederım.

Üst Alt