Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi statüde malulen emekli olacağım?

salih2956.

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa hocam benim raporum yüzde yüz kalp pili takılı ben malulen emeklilik için şartlara uygunum şu an akbankta çalışıyorum tekaut sandığı ile ilgili bilginiz varmı acaba ve benim Bağ-Kur borcum vardı sildirdim akbanktan 8 ay olcak 1800tamamlamak için iki yilim var akbanktanmi emekli olabilirim yoksa SGK'dan mı

1.işe başlamadan evvel rahatsızlığınız varmı?
2. Raporunuzda tam ne yazıyor: %100 işgücü kaybı mı? dikkat çekerim işgücü kaybı mı yoksa kalp raharsızlığı mı? ikisi aynı değil..
3. yaşınız?
4. işe başlama tarihiniz?

Mr.No

1Yoktu
2kardiyoloji 100/100 yazıyor ve efor sarfetmicek islerde çalışabilir ibaresi var
3-91 liyim
4- 9.12.2009 SGK baslangic

1.Malulen emeklilik için uygun
2.Bilgi yetersiz Kardiyodan %100 alabilirsin olabilir ama benim sorduğum: asıl sorun işgücü kaybı.. İşgücü kaybı yazan oran gerekli..
3.18 yaş aşmış olman yeterli..
4. 10 yıl geçmiş olması gerekiyor. 2019 da emeklilik talep edersiniz ama 2. soruya cevap almadık..%60 iş gücü kaybı aşıyorsanız

2019 yılından sonra 1800 prim doldurunca SGK ya müracaat edip malul emeklilik talep edebilirsiniz.
Bankadan ayrıca emekli maaşına katkı alırsınız yada bu banka konusunda emin değilim alan var malül değil ama.

Dipnot: rahatsızlığınız iş ile alakalı ise; meslek hastalıkları hastanesinden muayene talep ediniz. Meslek hastalıkları ile ilişkilendirilirse ayrıca maaş alırsınız. Hemen şimdi başvurun derim.

salih2956.

malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak bir işgücü kaybı gerekli.

Akbank'ta vakıf mı var? Normalde en son hangi statüde çalışıyorsanız malulen emeklilik de o statüde olur. Yani banka vakfından emekli olabilmeniz lazım diye düşünüyorum.

OturanBoğa
1800 gunu tamamlamam için 110 günün kaldi ailem sakaryaya taşındı burda is bulmak zor şuan salgından dolayı is alımı yok zaten genel olarak ama duzeldiginde engelli statüsünde bulamazsam bir markette kasiyer olaraknormal statude çalışsam ve primi tamamlasam malulen emekli olabilirmiyim yoksa engelli statudemi çalışmak zorundayim

salih2956
Hayır, engelli kontenjanında çalışmak zorunda değilsiniz.
Malulen emeklilik için hak ettiğini düşünen herkes kuruma başvurabilir. Kurum hastaneye sevk eder ve hastane sonucu kuruma gönderir.
Kurum raporu değerlendirir ve karar verir.
Malulen emeklilikte en son çalışılan kurumdan emekli olunur.

Merhaba bu durumda engelli malulen emeklilik dahamı avantajlı benim 4 ayim var 1800 gün emeklilik için ama ben 3600 güne tamamlamayı düşünüyorum en azından çalışabileceğim kadar çalışayım diye sizin bahsettiğiniz 3600 günlük emeklilikten normal engelli emekliliği olmadan normal emeklilikmi acaba

salih2956.

Erken Yaşlılık emekliliği kriterleri aşağıdaki detaylara göre belirlenir:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba benim rapor aldığımda ef oranım %20 iydi raporum kalpten %100 ama şimdi başvuru yaptığımda tekrar kurula gireceğim kalp krizi sonrası icd kalıcı pil takıldı en son ef değerim %40 denmişti bu durumda malulen emekli olabilirmiyim çalıştığım yerlerde sürekli rapor alıyorum skolyoz ve migren atakları rahatsızlığımda mevcut

malüllük için 1800 gün 10 yıl %60 yeterli ama malül olunca ileride çalışmak istersen sıkıntı normal emekli ol

Merhaba benim rapor aldığımda ef oranım %20 iydi raporum kalpten %100

Skolyoz, migren falan geçin.. Onlardan malülen emekli etmezler.

Ama %20 EF değeri kesin malüliyet demektir. %40 biraz şüpheli...

Ancak; şartlarınız uyuyorsa MALULEN EMEKLİLİK yerine ERKEN EMEKLİLİĞE başvurmanız daha uygun olur. Malülen emeklilik hem daha zordur, tek bir engel nedeniyle en az %60 İŞGÜCÜ kaybınızın olması gerekir, hem daha düşük ücret alırsınız, hem de başka işe girip çalışamazsınız.

Erken emeklilik için %40 raporunuzun olması ve vergi indirimi almanız yeter.

OturanBoğa

Doğum tarihi 27.12.1991
Sigortalı tarihi: 19.12.2009
Sigortalı çalışan 4a olarak şuan banka sandığı primlerimide eklettim sigorta primi şuan 1804 gün isten ayrıldım şuan da vergi indirimi 1. Derece

MeTePe

3600 gün için 5 yıl daha çalışmam gerek çalıştığım zaman genelde hastanelerde oluyorum. Çalışma ortamı etkiliyor beni en son ef değerim 40 tı inşallah 29unda dilekçe vereceğim nasıl bir yol izlemeliyim bende şuan icd pilde mevcut

salih2956.

28.12.2009 + 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 prime tabisiniz emeklilik için. 28.12.2024 yılında primleriniz de tamsa emekliliği hak ediyorsunuz.

OturanBoğa

Malul emeklilik için nasil bir yol izlemeliyim Ankarada çalışıyordum. İstifa ettim şuan sakaryadayim burdan başvuru yapsam etkilermi bu durum

Ben sigortalı iken kalp krizi geçirdim iş yerinde olan bir durum üzerinden zaman geçti iş yerinde olduğu için sigortadan ekstra bir ödeme alabilirmiydim

Sakarya'da bir yerde 10 gün sigortalı çalışın, sonra malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler. Verilecek rapor maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanızı sağlayacak düzeyde ise, malulen emekliliğiniz onaylanır.

İşyerinde kalp krizi iş kazasıdır. Bu bağlamda sigorta müdürlüğüne başvurursanız sürekli iş göremezlik geliri bağlanır. EMekli maaşı ile bu sürekli iş göremezlik geliri arasında fazla olanın tamamınız, az olanın yarısını aynı anda alırsınız. Çok önemli bir haktır, aman ihmal etmeyin

Merhaba ben şimdi malulen emeklilik için başvuru yaptım diğer şartlarım uyuyor raporum %100 rapordaki ef değerim %20 en son ef değerim ekoda %34 idi kalıcı icd pil takılı ve kalp nakil sırasındayım bankada başvurumu alan personel bu raporla alamazsın dedi sadece kalp hastalığım %100 idi pil ameliyatındaki epikriz raporlarımıda verdim. Ben raporumdan dolayı bir çok işe doktor kontrolünden sonra alınmadım çalıştığım zaman sürekli rapor alıyorum ve bu yüzden girdiğim yerden cikariyorlarda napicami şaşırdım artık

salih2956.

Güncel maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektiren kriter şu şekilde:

"Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon, cerrahi girişim, kalıcı kalp pili uygulanması ve ICD implantasyonu yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen hayatı tehdit eden ventriküler aritminin devam etmesi.
b) İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon cerrahi girişim yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen Avrupa kalp ritim derneği (EHRA) skoru EHRA IV olan kronik atriyal fibrilasyon "

OturanBoğa

2015 yılında kalp krizi geçirdim ve kalp krizi geçirdim güne ait belgelerim yok ne yapmam gerek iş göremezlik geliri için

OturanBoğa

Olmaz mı farklı bir evrak vs isteme durumları olabiliyormu acaba konu ile ilgili bilgisi olan varımdır forumda

Malülen emeklilik Red edilmiş ne yapmam gerek

Merhaba lütfen yardımcı olun benim kalp krizi sonucu kalp pili takıldı ve rapor aldığım dönem ef değerim %20 idi 2016 da aldığım rapor %100 olmasına rağmen sgk sevk verdi Ankara şehir hastanesinden rapor aldım ef değerim şuan bakan doktor sınırda demesine rağmen %39 dediğini duydum hatta bana sınırda 35 desem değeri emekli olursun 40 desem olamazsın ddi artık nasıl bir rapor sgk ya gitti ise sgk reddetmiş emekliliğimi ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz.

salih2956.

Tıbbi açıdan değerleri bilemiyorum. Ama şu anda SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı bir teşhis almak şart malulen emeklilik için. Durum buna uygunsa, birkaç. ay bekleyip, yeniden malulen emeklilik başvurusu yapılabilir.

İtiraz etme hakkım yok sanırım o zaman önümüzdeki ay sakaryadan sevk alıp gitsem sorun olmaz degilmi öncesinde Ankaradan başvuru yaptım

OturanBoğa
İtiraz etme hakkım yok sanırım o zaman önümüzdeki ay sakaryadan sevk alıp gitsem sorun olmaz degilmi öncesinde Ankaradan başvuru yaptım

Üst Alt