Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi tekerlekli sandalyeyi önerirsiniz: Belmo Delüks mü, ithal alüminyom mu?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Tekerlekli sandalyeleri araştırdım. Aktif sandalyelerin katlanmadığını sadece tekerlerinin çıkartılabildiğini öğrendim. Bende manuel sandalyelere baktım bunun üzerine.. Fakat iki model arasında kaldım..
Her iki sandalyeninde arka tekerlekleri çıkıyor ve katlanıyor.
Kullanan arkadaşlardan bilgi istiyorum mümkünse.. Bana hangisini önerirsiniz..

Belmo Delüks Tekerlekli Sandalye
Bunun fiyatı 884 TL

İthal Klasik Tekerlekli Sandalye
Bunun fiyatı 850 TL

Aralarında çok bir fiyat farkı yok özellikleri de hemen hemen aynı gibi ama ben yinede karar veremedim..

ithal meyra eurochair ise ve hafif olanındansa senelerce kullandım tavsiye ederim.. belmo kullanmadım bişey diyecemeyeğim ama çin malı ise tavsiye etmem, diğeri alman meyra ise teercih sebebi ama belmo olanında parcalanması pratik gozukuyor..

not: katlanan aktiflerde var ama bu fiyatlara bulamazsın.. katlanmayan dediklerinin sırtı katlanır.. rigid diye gecer.. ama folding diye aratırsan katlananlarda var ama dediğim gibi fiyatlar cok pahalı.. piyasada en uygun aktif sandalye turu senin istediğin gibi katlanan otto bock"un bir modeli var.. ama kullanmadım,incelemen lazım.. 1200 euro civbarında olması lazım..
otto bock motus
ottobock_motus.jpg

belmo yerli bir marka ve son dönemde bayağı dışarı ve bizim büyük marketlere araba verdi kendi imal ediyordu izmirde yeri yaptığı ilk akülü modelerden biri bende yardımcı oluyorlar özel değişikliikler istediğinizde

lamira yıda tavsiye ederim en azından kıyaslayın...

ben ottobock start intro kullanıyorum çok memnunum 7 ay önce 650 tl ye almıştım çalıştığım medikalciden

Ben bu sandalyede karar kıldım. Fiyatı 3400 TL peşin. Alman malı olması ve katlanabilir olması ve kendime göre ayarlayabilmem ilgimi çekti.. 2 Yıl garantili, 5 yıl şasi garantisi ve 10 yılda yedek parça garantisi var diyorlar..
Umarım doğru bir seçim yapmışımdır..

Revolution
Adaptasyonlu Tek Aktif Tekerlekli Sandalye

Üretim : B+B Almanya

Medlis Engelsiz Yasam Urunleri

valla arkadaşlar sandalye çok geniş bir yelpaze.binbir çeşi sandelyeler mevcut.ama şu var ithal demek kaliteli anlamında değil onu belirtmek isterim.yurt dışı malzemelerde problemler teknik servislerde sıkıntılar çekilmekdte bunu dikkate alamk gerekmetedir.

mediha istersen bide togra grup medikalden fiyat al hemde bi konuş,kendiside tekerlekli sandalyede fikir verebilir 0-506-6494300 cem bilen, ottobock da satıyor Bischoff&bischoff da satıyor.. umarım işe yarar..

Bende Belmo'nun bu bahsi geçen modelini almak istiyorum son fiyatı nedir bir türlü öğrenemedim ama, sitesinden irtibat kuramadım şirketle, buradaki medikalleride gezemedim henüz, yalnız bir sorun var bir medikalci bana SGK'nın vereceği 300-500 lirayıda vermediğini, anca yarısını verdiğini söyledi, bu doğru mu? Ve bu bahsi geçen sandalyelerden alırsam 300 lira mı yoksa 550 lira mı verirler?

Üstte resmini gönderdiğim Revolution marka sandalyeyi aldım. Ama henüz elime geçmedi siparişini verdim bekliyorum şimdilik.. Fiyatı 3400 TL 1600TL Peşin ödüyorsunuz , 1800 TL de elinize ulaşınca ödüyorsunuz. Tabiki bu filatlar EURO ya bağlı.. Kurlara göre değişebilir.
Kullanınca sizinle paylaşırım nasıl bir sandalye olduğunu..

Hayırlı olsun,sanırım bile bile bu kadar pahalıya satın aldınız?

Dışarıdan birinin alıp bana göndereceği fiyatıda araştırdım ama almanyadaki fiyat listesinde de 1800 Euro verdiler.. Bende bu yüzden buradan aldım..

malesef bu tarz sandalyeler bu fiyat, avrupada fiyatın ne oldugunun onemi yok cunku sosyal devlet var sigorta var, kullanıcı para ödemiyor..
mediha hayırlı ugurlu olsun, umarım kullanırken rahat edersin.. malum tekerlekli sandalye oldugu için gule gule kullan diyemedim.. keske hiç ihtiyacımız olmasaydı da kullanmasaydık..

selam21;
hahha cok haklısın ama duymasınlar yakında nefes vergisi ve engel vergisini cıkartırlar :))

Hayırlı olsun Medişim , iyi günlerde kullan :) En güzel özelliği arabaya geçerken kendin katlayıp kaldırabilmen . Kibar kol kaslarımız için hafif olması şart :) Medikalciler ürün geliştirirken anatomik farklılıkları nedense göz önünde bulundurmazlar . Kanedyenlerde en çok bundan şikayetçiyim.

revulation marka sandalye ben kullanmadım ama otto bock ıntro kulllandım omurilik felçli olduğum için yani senin almış olduğun sandalyeyi bana fransadan tanıdığım arkadaşım önerdi onun arka yaslandığın kısmı küçük o yüzden kullanması ve bel için yani of lu olanlar için yapılmış dedi ve kullanmadan anlayamassın dedi aradaki farkı bence iyi bir seçim ama biraz pahalı diğeceğim bu kadar.

Teşekkür ederim.. BU sandalyelerde bayağı araştırdım ama iyi bir sandalyede ucuz yok maalesef. Hatta bulduğum en uygun fiyatlı sandalyeydi diyebilirim. Ottobock ta denedim T 8.9 modeli onu fiyatıda çamurluk farkı ayaklık farkı v.s. dahil 5100 TL idi ben en uygun fiyata en iyi özellikleri olan sandalye revolutionu bulabildim. Otto bocka göre biraz daha agır ama arabaya sağ taraftan binince bu sandalyeyide katlayıp sağ ön koltuğun önüne koyabilirim sonra kendim sol koltuğa geçerim diye düşündüm.

merhaba mediha, ben geçen yılotto bock ti 8-9 aldım. çamurluk ve değişik bir fren tertibatı da ekli 1850 euro verdim. ama bence fazla beklentiye girme. kibar, güzel bişey ama kendin arabaya alabilir misin? zannetmiyorum. ben hiç denemedim..))) ağırlığı az olsa da ölçüleri aşağı yukarı aynı. ön koltuğa sığmaz. önden ararkaya araba içinde o kalabalıktaki malzemeyi geçirmek zor.
güle güle kullan. ben sadece seyahatte kullanıyorum. evde ve işyerinde kifas lar canavar gibi..)))

Ben Avatar filminde ki Jack Sully'nin tekerlekli sandalyesinden istiyorum. Markası ve modelini bilen var mıdır acaba? Adam katlanmış tekerlekli sandalyeyi 2 eliyle kaldırıp tam yere koyarken havada açtı. :D

Mediha öncelikle tekerlekli sandalyen hayırlı olsun.

Yalnız bu mesajına takıldım.

Öncelikle engelin nedir? Bu sağ koltuktan sol koltuğa geçiş işlemini biraz ayrıntılı yazar mısın?

mediha direk sofor koltuguna gec, emliyet kemerini tak parca parca sandalyeni sag koltuga al ;)

Ben sandalye ağır olur kaldıramam belki diye bu yolu seçmiştim. Sandalyeyi direksiyondan falan kaldırıp geçiremezsem diğer türlü daha kolay olur ve sağ koltuktan sol koltuğa geçmekte kolay. Omurilik felçliyim ama transferde sorunum yok.

Yeni tekerlekli sandalyen hayırlı olsun ..Mediha.İyi günlerde güle güle kullan..
33 yıllık Omurilik felçliyim. 2007 yılından itibaren Ottobock Start M2 Effect kullanıyorum. Hafif ve yekpare kullanışı rahat , asansör ve dar kapılardan rahat geçiyor.
Tekerlekli sandalyenin her yeri rahat parçalanıyor ve montajıda basit.
Otomobilime transferde kendim geçebiliyorum..
Oturduğum koltuğu tam geri çekip, arka sırtlığı hafif geri yatırarak, tekerlekli sandalyeyi ayaklıklar , arka tekerlekler çıkmış , katlanmış ön koltuğa parçalanmış durumda alabiliyorum.Yalnızken uzun seyahatlerimde tekerlekli sandalyem hep ön koltukda yanımdadır.Aracımdan ineceğim zamanda tekerlekli sandalyeyi
yine aracıma aldığım gibi dışarı çıkartır toplar ve kullanıma hazır hale getiririm..
Eskiden tekerlekli sandalyeler çok ağırdı kaldırmak imkansızdı..Katlansada hep araç bagajına konur ve sürekli yardım istemek zorunda kalırdım.

mediha hanım sipariş verdigin firmanın iletişim bilgilerini de yazar mısın??

Üst Alt