Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangisini tercih ederdim: Bipolar vs Şizofren

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar eskiden adı çift uçlu mizaç bozukluğu yeni ve sosyetik adı bipolar bozukluk olan hastalık aslında çok ciddi bir akıl hastalığı olmasına rağmen şizofreninin adı çıkmış 9 a inmez 8 e mantığı ile sanki bipolar hastaları çok akıllı uslu ve saplantısız kişilermiş gibi lanse ediyorlar kendilerini. Oysa ki şizofreni hastalarının bir çoğu çok daha az saplantısı olan ancak duygularını daha yüksek sesle dışa vuran ve bu sebeple gereksiz yere korkulan çekinilen kişiler. Çok açıkça söylüyorum tek başına bir adada bir bipolarla mı yoksa bir şizofrenle mi kalmak ister diniz deseler cevabım asla bipolar olmazdı. Çünkü şizofrenin bağırması çağırmasını çekerim ve onu yumuşatırım ama bipoların aklından ne saplantı ve hinlik geçiyor bilemem.

ekonomist79

bipolarım ve hayatımın hiçbir evresinde tek bir canlıya zarar vermedim, aklımdan hiçbir hinlik geçmedi, hinliğin anlamını bile bilmiyorum. çevremde sevilen sayılan biriyim. benim sorunum iç dünyamla beynimle kendimle ilgili, bazen aşırı mutlu bazen aşırı depresif hissediyorum. çok başarılı bir doktorum var ve düzenli ilaçlarımı içiyorum ve iyiyim çoğunlukta stabilim. sizin bu mesajınızı bir talihsizlik olarak yorumluyorum...:((

bence ikisi çok farklı hastalıklar olmakla birlikte herkesin hastalık derecesi de farklı.
bende bir paranoid tip şizofrenim aktif olarak mesleğimi yapabiliyorum ancak benden kötüler yok değil
aynı şekilde diğer hastalığında iyisi var kötüsü var diye biliyorum
genelleme yapmak yanlış

ssometimes Ben de şizofrenim ekonomi doktorası yaptım, hayatımın hiç bir döneminde hiçbir konuda bir saplantım olmadı. Ne var ki bugüne kadar gördüğüm tüm bipolarlar inanılmaz paranoyakça akıl dışı saplantılara sahipler. Ne dediklerinden hiçbir şey anlaşılmıyor, bir dediğini 5 dakika içinde yalanlayabiliyorlar, hele mani dönemlerini hiç söylemeyeyim mani de bir bipolar sizi katır katır kesebilir ama atak halinde bir şizofren bir kaç saatliğine paranoyaklaşabilir ve öfkelenebilir ama sonra normal haline geri döner.

Bu ne tuhaf bir tartışma... Birini diğerine göre ötekileştirdiğinizin farkında mısınız? Hem bu insanlık hallerini tercih etmek ve bir seçim yapmak ne yahu? Bu iki psikososyal engellilik arasında farklar, ayrılıklar, durum ve halleri tartışacaksak devam, yoksa nokta.

Her hastalik her insanda farkli ortaya cikar. Acikcasi secme sansimiz olsaydi hicbir hastaligi tercih etmezdik.🙂Suanda kanserle mucadele eden bisuru insan var Sukredin.

Bipolar ya da şizofren... hangi hastalığı tercih ederdiniz diye hiçbirimize bir seçenek sunulmadı, ikisinin de kendi içinde zorlukları var dolayısı ile kıyaslamak anlamsız...Mümkünse ıssız adaya düşmemeyi temenni ederdim :eek:

mmmy1983

slm ilaç almadıgınız dönemde ne gibi belirtiler oluyor halisinasyonlar oluyormu işitsel görsel

saçpa sapan bir konu başlığı, bipolar hastalarını kötü göstermeye çalışmak etik değil !

BOSVERIN BOYLE SEYLERE:)benim engelim daha guzel denmez. engelin hepsi zordur

Bu ne biçim başlık böyle

. Konuyu açan arkadaş kendi hastalığını övmüş diğer hastalığı yerin dibine gömmüş. Her hastalığın evreleri ve tipleri farklıdır... Bu tür genellemeler çok yanlış ve onur kırıcıdır.

Benim dayımda şizofren. Ben 9 yaşında iken sırf anneme kızdığı için beni üçüncü kattan atmaya teşebbüs etti...

sweet guy

Dayın seni camdan atsaydı bugün bu mesajı yazamazdın değil mi? Ama atmadı sadece aklından geçirdi ayrıca dayının şizofren olduğu ne belli belki mani halinde bir bipolardı, şizofren olmuş olsa bile ne mezunu eğitimi zeka seviyesi ne?

sweet guy

İşte sen de saplantılısın çünkü ne dediğimi anlamıyorsun ben sana mesajında bir şey mi var dedim? Ama senin bipolar mantığın otomatik olarak korumaya geçiriyor seni. Ben dayının seni atmadığından bahsettim, mesajıma tekrar bak istersen.

ekonomist79

Çünkü içine sinmedi mesajı değiştirip ilave cümleleri sonradan ekledin. Ve sen mesaj metnini değiştirirken ben sana çoktan yanıtı yazmıştım. Sende değiştirilmemiş ilk mesajın ilk cevabını alıntılıyarak yeni bir cevap verdin.

Ben şizofrenim diyor bipolarları küçümsüyor he he denip geçilmeli belli ki harbi şizo ...:p

Evet farkındayım @sweet guy:eek: bana da sen şizofrensin diyordu eski konularda uzman mübarek ama sallama konusunda!!!..

Enteresan bir başlık olmuş , ama üzücü hele bir de bazı üye yorumları çok çok düşündürücü. Kişiler karşı tarafın hastalığını artık onun kişiliği gibi düşünüyor :-/ algıları neyse karşı tarafı da öyle yorumluyor.

insan ırkını cinsiyetini seçemediği gibi hastalığını da seçemez,iyi engelli kötü engelli diye bir ayrım da yoktur...başlığı açan arkadaş da durumu kotarayım derken hepden dibe battı maalesef kötü niyetli olmasa da...neyse herkesin hayatında saçmalama hakkı vardır ha bu arkadaş biraz tuhaf kullandı o kadar..

ekonomist79

Biz Devlet'e engelliler arasında ayrım yapmayın diye dava açıyoruz ama asıl ayrımı biz kendi içimizde yapıyoruz.

Böyle bir tercih olabilir mi?

Engelli olmak, engelli olmaktır. Allah hepimize sabır versin. Ama ben şunu tercih ederim, bunu etmem demek bana anlamsız geliyor.

Her engelin kendine göre zorluğu, acısı ve sıkıntısı var. Birbirimizi ayırmak yerine birleşelim, lütfen...

Bildiğim tek şey ruhsal engelli olmanın dünyadaki en zor şeylerden biri olduğudur..

Ben şizofrenim diyor bipolarları küçümsüyor he he denip geçilmeli belli ki harbi şizo ...:p
Sokrates sen harbi harbi şizofrensin hatta belki de bipolarsın hem de en ağırından tedavi olmamış ve hasta olduğunu kabul etmeyen cinsinden. Birçok forumda ben şizofrenim ben psikozum ben okb yim ben depresyondayım gibi mesajların var Allah'a şükür balık hafızalı değilim, sen önce kendi yazdıklarının bir farkında ol.

Ya öyle mi gerçekten :eek: Şizofren bana şizofren diyor hatta sanki daha ağır bir hastalıkmış gibi yok bipolarsın diyor teşhislerin bilimselliğine bak sen aman iyi ki psikoloji de şizofrenden daha ağır hastalık yok yoksa bu sen o 'sun derdi .:p

sweet guy
Arkadaşım sen de hakikaten bir algılama sorunu var ben mesajı değiştirmedim ekleme yaptım senin ilk mesajdan yaptığın alıntıda son mesajda olmayan bir şey var mı???

sokrates
Ben şizofren olduğumu en azından kabullenmiş ve tedavimi olmuşum sen daha inkar aşamasındasın. Artı bana göre bipolar şizofrenden daha ağır bir hastalık.

StratoS
Katılıyorum amacım hastalıkları ayırmak değildi, biraz yanlış anlaşıldım amacım sadece bir karşılaştırma yapmaktı ama forumda bazı gerçekten çok hasta ve hasta olduğunu kabul etmeyen kişilerce amacından saptırıldı.

Benim şizofren olup olmamam hiç önemli değil de senin teşhis koyman garip neyse hadi bunu da geçelim ben yıllardır tedavi görüyorum kabul edip etmemesi mi kalmış artık kullandığım ilaçlar prozac ve cedrina bana sanki hiç şizofreni ilaçlarıymış gibi gelmiyor buna ne diyeceksin bipolar mı daha ağır şizofren mi ben uzman değilim ama verilen oranlara bakınca şizofren daha ağır sanki çünkü tedavi ile düzelen oranı yok yanlış mıyım ?

sokrates

Şizofreni de 3 oran var :

1-Tedavi ile işlevselliği düzelen (%45)
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen (%65)
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen (%80)

yani kısaca tedavi ile düzelen seçeneği var benim oranımı sorarsan %45.

Düzelen ve 45 oran o da ilginç bipolar da düzelene verilen oran 0 buna ne diyeceksin insanlara yanlış bilgi verme bir kere 65 oran diye bir şey ilk senden duydum 45 e 80 benim bildiğim şizofren .

Üst Alt