Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haşimato troidi için hangi oranda rapor verilir?

omar34

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

engelli durum raporu için, hosımato troıdı için de puan verılmesı gerekmiyor mu, bugün bana verılmedi, sürekli ılac ta kullanıyorum.

%10 verilmesi gerekiyor ama bize de vermediler. ilaç raporu olduğu halde.

Arkadaşlar haşimato için bişe diyemem ancak hipo ve hiper troid için verilen oran %10 dur verilmesi gerekir

benim bir arkadaşım haşimato troidi için %10 almıştı ama. aynı hastane eşim için hipotroid için oran vermedi.

Keşke dr.a sorsaydınız nedenini cetvelde var neden vermiyorsunuz diye mutlaka bişeler söylerdi

sarasota dr. kendisi dedi ki ilaç raporunuzu mutlaka koyun heyette üstünü çiziyoruz görmüyoruz falan dedi. %10 vermişti aslında ama heyette vermemişler. o an yapılan tahlilde değerler normal çıktı diye heyet vermemiş oran. ilaç kullanıyor sonuçta ama bunu heyete anlatmak mümkün olmuyor.

Anladım ama bunu endokrincinin belirtmesi gerekir rapor üzerinde

Haşimato triot ve sezeryan ameliyatına oran verılır mı?

Haşimato

Merhaba haşimatonun engel oranı nedir bilen var mı ?

teşekkürler hepinize

Sakatlık Oranı Cetveli'nde [FONT=sans-serif]haşimato için doğrudan bir ifade göremedim. Şunlar var: [/FONT]

[h=2]III- Tiroid hastalıkları[/h]a) Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler) 40
b) Kretinizm 20
c) Doğuştan iyot eksikliği sendromu 20
d)İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar 0
e)Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) 10
f)Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) 0
[h=2]IV- Paratiroid Hastalıkları[/h]a)Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen) 30
b) Hipoparatiroidi
1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse) 20
2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) 40
3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse) 20
4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) 50

Üst Alt