Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta Alt Bezi artık 2 aylık olarak reçete edilebilecek

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
944
http://www.engelliler.biz/forum/sos...k-saglik-uygulama-tebligi-sut-yayinlandi.html
Buna göre hasta alt bezi için birer aylık olan reçete yazım süresi iki aya çıkartılmış.
Fiyatta bir değişiklik olmamış. İki aylık 144 TL ödenecek.
7.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda hasta alt bezi rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.

(2) Hasta alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.

Şimdi bunun pratik karşılığı şu: Bez kullanan kişiler büyük olasılıkla kendinden jelli sonda da kullanıyorlardır. Her iki reçetenin de 2 aylık yazılabiliyor olması, her iki ürünün de aynı rapor ve reçeteyle aynı medikal firmadan hiç bir ücret ödemeden ve hiç bir prosedüre karışmadan alınmasını sağlayacak.
Yani sondayı hangi firmadan alıyorsanız, aynı firmadan aynı presedürle ve tek bir vekaletle bez almak mümkün olacak...

Evet, iki aylık 240 adet yazılacak reçeteye...

Reçeteye 2 aylık hasta alt bezi yazdırıp alan varmı herhangi bir sorun oluyor mu?

illa reçeteye yazılabilmesi için sosyal güvence olması şartı varmı?

Reçeteye İki aylık günde 4 adet = 240 adet yazılacak. Ancak faturalandırılırken0,60 krş * 240 = 144 TL ve bu miktara yüzde 18 KDV ekiyorsunuz = 25,97 yapar ve böylece SGK nın size ödeyeceği miktar = 171 TL 97 Kuruştur. Ben bugün SGK ya sordum alabileceğimizi söylediler. Zaten yeni tebliğ de yazıyor en fazla iki aylık yazdırılabilir diye.

SGK il Müdürlükleri KDV oranını % 8 olarak ödüyorlar. (240 adet bez X 0.60 Krş = 144 TL ( KDV'siz fiyat ) + %8 kdkv ( 11.52 TL) = 155.52 TL para ödüyorlar.

SGK Kurumları maalesef Maliye Bakanlığının belirlediği % 18'lik KDV oranına uymuyor.Bu durum hem firmaları mağdur ediyor,hemde bu malzemeyi kullanan hastaları.

İyi ve kaliteli bir hasta altı bezi almak için sgk'nın adet başına ödediği fiyat olan 0.60 krş 4 yada 5 yıl önceki fiyat.Bu sektörde isim yapmış kaliteli hasta alt bezlerini temin etmek isteyen hastalar muhakkak suret ile hem kdv farkından hemde bezin adet fiyatından kaynaklanan farkları ceplerinden ödemek sorunda kalıyor.

İthal Uzun Yüreme Cihazlarında uygulanan ama 2010 SUT ile vazgeçilen benzer bir durum.Umarın sgk yetkileri artık 5 yıl önceki adet fiyatında bir iyileştirme yaparda insanlarda kaliteli hasta bezlerine ceplerinden fark vermeden sahip olur.

bağlı bulunduğunuz ilin sosyal yardımlaşma fonuna müracat ederseniz alabilirsiniz ayrıca üzülmeyin yeşil kartlar bu sene sgk kapsamına giriyor herşey çok daha iyi ve düzenli olacak

Alper- Yavuz 2009 yılına kadar hasta bezinde KDV yüzde 8 idi ve emekli sandığı bunu ödüyordu daha sonra yani 2009 yılında her ne hikmet oldu ise hasta bezinde KDV yi yüzde 18 e çıkardılar galiba lüks tüketime girdi ve 2009 yılında da emekli sandığı yüzde 18 KDV yi bize ödedi ödemeler SGK ya geçtikten sonra ise yüzde 18 den KDV yazdırıp SGK ya verdim üç ay oldu hala bir ödeme yapılmadı herhalde öderler yüzde 18 den . Hem maliyenin yüzde 18 olarak belirleyip bizden aldığı KDV yi neden yüzde 8 den ödesinler ki?

bende oğlum için alt bezi almak istiyorum.bunun için ne yapmam gerekir? yardımlarınızı bekliyorum...

Süleyman Kıraç Maliye Bkanlığının yayınladığı teblig bütün ticari işletmeleri kapsıyor, ama sgk memurları bize % 18 kdv'den ödeme yapacaksınız diye yazı gelmedi diye kanuna aykırı bir şekilde % 10 eksik ödeme yapıyor.Bu ödemeleri ilgili mahkemelere taşındığında sgk bunu ne kadar eksik ödeme yaptı ise öedemek zorunda ama kimse bu kadarcık meblağ için uğraşmıyor.İstanbul'da aldığımız duyumlara göre ist.sgk kurumu hasta bezlerini artık % 18 KDV bedeli üzerinden ödeyecekmiş.

slm nusay hastaneye gidip bez raporu cıkarmanız lazım bide bez için recete yazacak .o receteyle 3 gün iç,nde bez alacaksınız bezin tanesi 0 .60 krs olması lazım.bazi alırken faturasını alın raporun aslıyla, recete .-fatura .kimlikler bide saglık karnesiyle birlikte sirkecide bulunun fındıklı sgk kurumuna müracaat edin orda raporu onaylatıyorsunuz fotokopi cektirin raporun vede kimliklerin sonra orda evrak doldurup evrakları teslim edin .allah yardımcınız olsun

cvbın için teşekkürler ates34 ...
her bez aldığımızda tekrar tekrar mı gitmek gerekiyor fındıklıya eger öyleyse ben bezi parayla almayı tercih ederim .
ayrıca bez raporu çıkarmak için oğlumun özürlü raporuyla başvurabilir miyim acaba?.yani oğlumu götürmeden sadece ben gitsem raporla.(oğlumu evden çıkarmak ona tam bir işkence oluyor. her hastaneden gelişimizde daha çok yıprandığını farkediyorum)...

Bülent bey ben 2 aylık yazdırıyordum.bu ay doktor 120 adet bir aylık yazmış.evde farkına vardım.eczane faturayı çıkarmış bulundu.bi sorun çıkarmı.1 ay sonra tekrar yazdırdığımda sgk ödeme yaparmı

sorun olmaz 1 aylık ödeme alırsınız

Üst Alt