Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta Alt Bezi için devletin ödediği ücret değişti mi?

Osman Çakmak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1- 2007 Yılı için günde 4 adet beher 60YKr olan hasta alt bezi ödemeleri 2008 yılı için değişti mi?
2- Su faturalarında uygulanan Özürlü İndirimi Elektrik faturalarında da var mı?

Okuyan ve cevaplayan herkese çok teşekkürler. "O" na emanet olun.

70 YTL ödeniyordu aylık Şimdi 83 YTL olmuş sanırım.. Medikalci bir firmadan duyduğuma göre..

hasta alt bezi ödemesi hala 0,60 ytl.
değişiklik yok
4x1 ödeniyor

Teşekkürler Dostlar

okuyan ve ilgilenenlere teşekkürler. değişiklik olursa yasal dayanağı ile birlikte paylaşırsanız memnun olurum. mutlu ve sağlıcakla kalın

Hasta Alt Bezi

Teşekkür ederim Süleyman bey. yalnız nihai tüketiciye ait emtialarda kdv dahil harcama belgeleri düzenlenir diye biliyordum.

Bu haktan istifade edebilmek için ,ne yapmak lazım?

Hasta Alt Bezi

Oğuz46 bey!
bu haktan en az 2 yaşını doldurmuş, mesane ve rektum kontrolü olmadığı için hazır hez kullanması uygundur şerhi ile rapor alınmış kişiler faydalanır. Rapor, Reçete ve Fatura ile emekli sandığına tabi iseniz çalıştığınız kurum özlük servisine, SSK ya bağlı iseniz ilgili sosyal güvenlik kurumuna müracaat ediyorsunuz
Not: bu konuda alınacak raporun her yıl yenilenmesi gerikir. ödemeler ise aylık yapılır

Sayın Osman bey devletin ödediği 0,60 kuruş KDV hariç olduğu için ben marketten alıyorum ve faturayıda öyle düzenletiyorum mal müdürlüğü de bu güne kadar herhangi bir sorun çıkarmadı.

.

hasta bezi almak için belediye ye başvurmak gerekmiyor mu

Hasta Alt Bezi

Sedat277
Bildiğim kadarıyla çalışanlara kurumları ödüyor, emekli olanlara bağlı sosyal güvenlik kuruluş ödüyor hiçbir sosyal güvencesi olmayanlara Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu ödüyor. bazı Belediyeler belki bu işi yardım amaçlı üstlenebilirler. yinede bir bilene sormada fayda var. Teşekkür eder, engelsiz sağlıklı günler dilerim

Hasta bezı kurum odemelerınde devlet 0,60 krs öder bez basına yukarıda kdv oranı %8 dıye belırtılmıs ama hasta bezı kdv oranı %18 dır .72+12,96=84,96 tl odeme yapar eger rapor gunde 4x1 olarak duzenlendı ıse

Bazı beledıyeler yardım amaclı hasta bezı verıyor onun harıcınde yesılkartlı hastalar sosyal yardımlasma vakıflarına basvuruyorlar onlarda bazı bolgede 3 ayda 100 tl odenek verıyor bazı bolgelerdede 6 aylık olarak bez ıhtıyacları karsılanıyor

Üst Alt