Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta Alt Bezi için faturaya barkot yapıştırılıyor mu?

ocak65

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar , oğlum için hasta alt bezi için istenen belgeleri hazırlayıp İzmir Sgk' ya verdikten sonra ödemesini ziraat bankasından alıyordum Urla'da oturduğum ve öğretmen olduğum için yarıyıl tatiline girer girmez, birikmiş üç faturamı ( Eylül 2012,Kasım 2012,Ocak 2013) İzmir Sgk' ya götürdüğümde 22/08/2012 tarihinde yayımlanan genelgeye göre, hasta alt bezinde de barkotların kesilip faturaya yapıştırılması gerektiğini söyleyip belgelerimi eksik bulup beni geri çevirdiler ,oysa Bursa'da oturan arkadaşım annesi için hasta alt bezi belgelerine barkot yapıştırmadan 2 ayda bir Bursa Sgk' dan ödemeleri aldığını söyledi her il farklı uygulama mı yapıyor? Hasta alt bezleri için barkotlar kesilip yapıştırılacak mı? Cevap arıyorum şimdiden herkese teşekkürler.

SUT'a göre barkot diye bir uygulama yok. Bu konu çok net. Ama bazı yerlerde memurlar inatla bir taraflarından prosedür uydurmaya devam ediyorlar!

Muhatap olup tartışmaktansa, bez ambalajının üstünde bulunan barkodu kesip (bir tane yeterli) faturanın üstüne yapıştırın derim.

Arkadaşlar,İzmir SGK maalesef bu konuda çok katı. Örneğin 20 paket altbezi aldın diyelim. Fatura ekinde 20 sinin de barkodunu yapıştırıp vermeni istiyorlar!Risk almayın derim.

medikal malzemelerin teminin kamuca karşılanmasından yanayım artıları eksileri bir tarafa.
Barkot uygulaması yerinde bir uygulamadır avantajlarını iki yönlü saymaya bile gerek yok .ama temenim odurki engellilerin medikal malzemeleri engelli tarafından değilde ilgili kurumlarca karşılanması en kısa zamanda.

malesef barkod gerekli 2 ayda bir bende kızım için alıyorum önce dr gidiyorum recete yazıyor 2 aylık, raporu kaşeliyor sonra medical 8 paket bezin barkotunu ve gerekli evraklarla birlikte gönderiyor izmire 2 ay içinde param yatıyor 170 tl bunun böyle olmasına sebebde yine biz insanlar eskiden aldığın bezin sadece faturasını yolluyordun coğu insan bez kullanıyor diye bez raporu cıkartmış gidip marketten erzak alışverişini yapmış ama faturayı bez diye kestirmiş o dönem ben kızıma cocuk bezi bile alamadım bu sut işlemleri devreye girdi sonra bende hasta alt bezine gectim yapacak bişiy yok allah yardımcımız olsun

selam ayşe ceren evet ben hastaneden rapor çıkartırken doktora hatırlattım o da 2 yıl geçerli rapor hazırlattı. yani bu 2 yıl rapor şu an kullanıyorum ve sgk kabul ediyor. bir sıkıntı yok.

(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda idrar veya gaita inkontinansına neden olan primer tanının belirtilmesi kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az 2 (iki) yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi veya çocuk alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda Kurumca bedelleri karşılanır.
(2) Hasta alt bezi ve çocuk alt bezi bedellerinin karşılanmasında, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz. Çocuk alt bezi bedelleri “hasta alt bezi” için belirtilen fiyat üzerinden Krumca bedeli karşılanır.
(3) İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda fatura edilmesi halinde Kurumca bedeli karşılanır.
(4) Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi kullanan hastalara hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda fatura edilmesi halinde, hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda Kurumca bedeli karşılanmaz.
(5) (Değişik:RG- 04/05/2013-28637/ 28-c md. Yürürlük:01/05 /2013) Sağlık raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin Kurumca bedeli karşılanır.
(5) Sağlık raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin Kurumca bedeli karşılanır.
Son yayımlanan sut a göre hasta bezinden barkot istenmediği açıkca belirtildiği halde bazı bölgelerden acaba neye dayanılarak barkod istenmektedir anlayamıyorum.İkinci madde bunu söylüyor eskiden bir ara TTİUBB kayıt işlemi tamamlanmış şartı aranır diyordu, sonra değişti ve aranmaz diyor memurlar hala neye dayanarak aranır diyor.

Ben Gaziantepte oturuyorum ve 2 ayda bir alıyorum barkot felan istemiyorlar faturayı yatırdıgım günden sona 40 gün 41 ci gün alıyorum ödemeyi daha dün yatırdım SGK Fatura laporun kopyesi ve ordan verilen formu dilekçeyi imzaladım yatırdım hiç barkot felan isteyen olmadı

farklı uygulama sözkonusu olamaz faturalara kesinlikle hasta altbezleri barkotları ekleniyor fatura ödeme bilgisayar sisteminde barkot numarasını kaydetmeden ödeme yapılamıyor geşmiş olsun

ızmır ıcın barkod yapıştırma bıttı ama dıger ıllerde halen devam edıyor bezdunyasi

ızmırde artık ıstenmıyor barkod toplamanıza gerek yok bezdunyasi

artık barkod ızmırde ıstenmıyor yenı yuruluge gore dırek fatura ve dıger evraklarla oluyor bezdunyasi

Üst Alt