Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta altı bezi geri ödemelerinde güncel durum nedir?

Erdogan Er

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
GÜNCEL

Hasta bezi almayla ilgili güncel bilgiler nelerdir? Düzenli olarak alan ve prosedürü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hem internetten hem de buradan bazı bilgilere ulaştım ama kafa karıştırıcı ifadeler var.

Özellikle merak ettiğim:

• Çıkartılacak raporda tek imzalı uzman doktor yeterli mi yoksa 3 imzalı rapor ya da heyet raporu olması şart mı?
  • Rapor süresi ne kadar olmalı?
  • Raporda yer alması gereken ifadeler - kodlar vesaire nelerdir?
  • Reçetede olması gereken ifadeler - kodlar ve diğer bilgiler nelerdir?
  • Sadece medikallerden ve/veya eczanelerden mi alınmakta bezler yoksa marketlerden alınan ve usulüne uygun faturası kesilen bezlere SGK ödeme yapıyor mu?
  • İnternetten alınan bezleri SGK ödüyor mu? (usulüne uygun kesilmiş faturayla)
  • Ve önemli gördüğünüz ek bilgiler varsa....

Zaman ayırıp cevap verebileceklere şimdiden teşekkür ederim,

Erdoğan :)

Son düzenleme:
OturanBoğa Teşekkür ederim Bülent bey. Çok yardımcı oldunuz. Bir iki sorum daha olacaktı;

- Hasta bezi yerine emici kilot da alabiliyoruz mu?
- Geri ödeme nasıl oluyor? Medikalcilerden alıp fatura ettiriyoruz ve sonra SGK'ya teslim edip Onlardan ödeme mi bekliyoruz? Yoksa medikalcimi SGK ile hesaplaşıyor? Hiç yapmadım faha önce bu işi, hakkım olduğunu bile bilmiyordum.

Teşekkürler,

EE

ben tak kullandığım için hasta bezi (emici kilot) vermediler malesef

@Erdogan Er Daha önce fatura kesen herhangi bir yerden bezi alıp faturayı SGK ya verip paramızı alırdık ama TAK ları aldığımız medikalci artık böyle bir şey olmayacağını söyledi bize. biz de bez raporunu da medikalciye veriyoruz ama medikalcinin bezlerini almıyoruz. dışarıdan açık olarak satılan bezleri kendi cebimizden alıyoruz. medikalciden daha önce fazladan aldığımız TAK larından parasından düşürüyoruz şuanki bez parasını. nitelik kodları G82 parapleji ve tetrapleji --- R32 üriner inkoninans, tanımlanmamış yazıyor... 3 doktorun imzası olması gerekiyormuş yeni yönetmeliğe göre.

@angelmlk ikisni de alabilirsiniz... doktor mu vermedi ??

evet rapor çıkartamadılar bir türlü, ya sadece tak ya da sadece hasta bezi alabilirmişim

Bilgi için teşekkür ederim Sait bey. İşi iyice yokuşa sürmüşler. Bu arada sonradan aklıma geldi, kuzenim İstanbulda - Fındıkzade de Karagül iş merkezinde medikalci. Telefonda sordum bu işi yapıyor musunuz diye, evet yapıyoruz abi dedi. Fırsat bulursam bugün gidip Ondan biraz detay öğreneceğim. Medikalcileri pek hazzetmem, üç kağıt çok dönüyor bu meslek dalında. Ama dayı oğluna güvenirim, Kayserili olsa da bana yamuk yapmaz :)
msait19

Bu rapor örneği de iyi oldu Bülent bey, teşekkürler.
OturanBoğa

angelmlk

Hayır alabilirsiniz iki raporu da. Bakin ne yapın biliyor musunuz? Bir üroloji doktorundan TAK baska bir üroloji doktorundan da bez raporunu isteyin çıkartırlar. Hiçbir problem de olmaz. Imzalar içinse raporu çıkartan doktorun olsun sonra diğer farklı branşlardaki doktorların imzasını alsanız da sıkıntı olmaz

Erdoğan Bey,

Çıkartılacak raporda 3 imzalı Tıbbi Malzame Raporu olması gerekiyor
Rapor süresi 1 Yıl oluyor. Raporu yenilemek gerektiğinde 10 gün önce başvurulursa iyi olur. Biziki Multıplı Skleroz olması nedeniyle ICD KODU G35 Bunu kurum biliyor.

Karar kısmında Hastanın Mesane sorunu veya sürekli yatalak olması gibi konular yazılarak Erişkin alt bezi günde 4x1 olmak üzere 1 yıl kullanması uygundur denilmekte.

Alınan raporun fotokopisi çekilerek raporun teslim alındığı birimde aslı gibidir yaptırılması veya reçete yazacak olan doktor tarafından da aslı gibidir yaptırılarak kaşeletilebilir.

Reçete de olması gerekenleri Aile Hekimleri daha iyi biliyor
Medikallerden alınması daha uygun olur. Ben İzmir de Canped Tekstil Baskılı 30 lu paketlerde 45 tl ye almaktayım. Diğerleri Tekstil baskılı olmayanlar alerji yapıyor.

Medikaller e reçete ve aslıgibidir yapılmış rapor fotokopisiyle başvuruyorsun onlar 2 aylık 255 tl karşılığında ürün alıyorsun. eğer daha fazla alırsan kendin ödeme yapıyorsun.
İnternetten hayır.

Yatalak olmadığım için de belki her ikisi (tak ve hasta bezi) verilmiyordur. Uğraştık baya ama olmadı ,ben parayla alıyorum malesef hasta bezini.

Müthiş bir cevap, ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim @SEN56.

Peki bu raporu çıkartmak için hastanenin sağlık kuruluna mı başvuruluyor yoksa, mesela MS hastalığının takip edildiği Nöroloji polikliniğinden 3 uzman doktor imzası ile raporu çıkartmak mümkün oluyor mu?

Tekrar teşekkür ederim. Esen kalın :)

evet nöroloji doktorundan da raporu alabilirsiniz. nöroloji dokrouna söyleyin reçetenizi yazsın o reçeteyi sağlık kuruluna götürün reçetenin raporunu çıkartsınlar ve 3 doktorun ismini yazsınlar sonra imzaları toplayın. raporun fotokopisini çekip aslı gibidir onaylatın başhkimlikte.

reçeteyi ve aslı gibidir raporu medikale veriniz. her iki ayda bir o raporu doktorun yanına götürün reçeteyi yazsın sonra fotokopi çekin tekrar aslı gibidir onaylatın başhekimlikte aslı gibidr ve reçeteyi medikalciye verin o kadar:) ( isterseniz tek seferde 8-10 tane fotokopiyi aslı gibidir onaylatın her seferinde uğraşmayın fotokopilerle..)

Erdogan Er

Sayın Er ,
Mesajınızı yeni gördüm. MS hastalığının takip edildiği Nöroloji polikliniğe başvurarak aldık.

Üst Alt