Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta bezi faturası nasıl kesiliyor?

başak_98

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
kızım için raporla hasta bezini medikalcilerden alıyordum.
medikallerde çok pahalı olduğu için marketten almak istiyorum.Fakat marketler faturanın nasıl kesileceğini bilmiyorlar.

ben forumda baktım sadece miktar ve kdv.nin nasıl olduğunu anladım ama mesela marka belirtilmesi gerekiyorm u? faturanın kimin adına kesilmesi gerekiyor?
normalde paketle satılıyor bezler.ben paket adeti fazla alıpta yınede 240 adet kestırdığımde sorun çıkıyor mu?
marketten alan arkadaşlar bu konuda yardımcı olurmu?bir fatura örneği olsaydı çok iyi olurdu?hiç medıkalcılerın nasıl kestıgıne dıkkat etmemişim...

Barkod da olmalı.

Hasta Alt Bezi, Kolostomi, Ürostomi Torbaları vb. sürekli kullanım gereken tıbbi malzemeler için SGK'ya verilmesi gereken evraklar:

1) Faturanın Aslı
2) Çalışan İçin Vizite Kâğıdı, Emekli İçin Sağlık Karnesi Fotokopisi
3) Reçete (Uzman Doktor Kaşeli İmzalı),
4) Sağlık Kurulu Raporu (“ASLI GİBİDİR” onayı müdürlüğümüzce yapılacak)
5) Takip Formu,
6) Malzeme Barkodu

artık barkod istemiyorlar.yada adana böyle işlemiyor sistem.
fatura
aslı gibidir kaşeli rapor
reçete.sağlık ocağından alabılıyoruz.
bnm sormak istediğim konu fatura kesılırken kime kesiliyor.sgk yamı yoksa hasta adınamı?
bu konuda bir bilginiz varmı.ben hep medikallerden alıyordum.onlar işlemi bildikleri için sorun çıkmıyordu.şimdi marketten alıcağım için faturayı keserlerken ben yönlendireceğim

Evet evet, barkod kalkmış.

Fatura hasta adına alınacakmış.

0,60 x 4 = 2,4 tl günde
İki aylık 240 adet bez için 144 tl + kdv olarak fatura edilecek.

teşekkür ederim ilginiz için.ama bir sorum daha var.marketçi adet olarak kesemem bana paketle geliyor diyor.bu soruna bir çözümünüz varmı?

Paketinde 20 tane varsa mesela şu iş görür bence: 12 Paket (20'lik) Hasta Alt Bezi

fatura konusuna ne kadar özen gösterdiysemde sgk dan geri döndüm arkadaşlar.hemde neden biliyomusunuz:mad:faturayı kesen market kaşe basmamış..
ben biliyordum başıma gelecek şeyi. neyse tekrar gittim artık. bir bez parası verecekler burnumuzdan geliyor.
daha pratık bir yolu olmalı bunun. bir düzenleme getirilmeli.

haksızmıyım arkadaşlar yaa:mad:

peki, yeşilkart'lı olanlarda hasta altı bezi alabiliyorlar mı? alabiliyorlarsa izlenmesi gereken yol nedir? bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu konuda net bir bilgim yok.ama fikrimi sorarsan alıyorlar. Kaymakamlık veya belediyede veriyor olabilir.sen bir araştır

marketin kestiği faturayı sgk ödemez bezlerde bursa barkot istiyor ubb sistemi denilen bir sistem var oraya kayıtlı olması lazım firmanın biz bezi 30 artı kdv den alıyoruz ve ödemede sıkıntı yok zaten hepsini ödemez 80 ila 100 arası bir bedel öder yeşil kartlılar sadece kaymakamlık ve belediyeler aracılığıyla alabiliyorlar

SeDaT3;

yeişkartla bez almak isteyenler kayamakamlığa başvururyor,kaymakamlıkta medikallerden teklif alaıyor en uygunundan alınıyor,2 ayda bir medikaller tarafından evine kadar bez veya sonda ne istiyorsan geliyor...

selam sıkıntınızı anlıyorum ama marketler bu konuda bilgisiz olduklarından sizin takipçi olmanız gerekmektedir..
1- fatura hasta adına kesilmeli
2- paket halinde alsanızda paketin içindeki adeti faturada alınan malzeme yanında ellede olsa yazılarak
belirtilmeli
3- firmanın kaşesi mutlaka basılmalı( fatura üzerinde kalemle yazılıp çizildiği için kaşesiz hiçbir fatura işleme sokulmaz)
4- eğerki bildiğiniz yolunuzun üstünde medikalci varsa..onunla anlaşıp..tüm işlemleri onlarada devredebilirsiniz..siz sadece vekalet vereceksiniz her ay beziniz evinize teslim edilecek..
kolay gelsin..

birde ufak ama önemli bir detay en azından bursada böyle faturanın arkasına sgk ödeme yapmak için doktordan onay kaşesi ve imza istiyor bunuda marketler maalesef yapamıyor sizin çareniz medikal firmalar.biz firma olarak hastalardan sgk ödemesi çıkana kadar taahüt olarak senet alıyoruz malzemesini veriyoruz sonra parası çıkınca hasta parasını getiriyor senedini alıyor sizinde bulunduğunuz bölgede bu ekilde yapan firmalar olması lazım aratırın bence olmazsa bizimle irtibata geçin yardımcı olalım.tanıdığımız firmalar vasıtasıyla bir küçük not daha artık vekalet olayı kalktı sakın vekalet vermeyin boşuna

dogan82;

adanada varsa bildiğiniz bir firma bana yazarsanız eğer sewinirim.

adana da yok maalesef ama isterseniz buradan ptt kargoyla gönderebiliriz.diğer kargolara nazaran daha uyguna geliyor birde marketden aslında daha fazlaya geliyor totale baktığınızda ulamak isterseniz:0543 577 25 42

dogan82
Bursda'da yaşıyorum ve kızıma hasta bezini marketten alıp sgk ya kendim teslim ediyordum. artık pek vakit bulamayacağımdan bir medikal firması arıyorum. yardımcı olurmusunuz

bu tur bezlerı en uygun fıyatta ınternetten ala bılırsınız boşuna market yada medıkalcıları dolaşmayın bezdunyasi

Bu konuda bir soru sormak istiyorum arkadaşlar..
Benim annemin teyzesi var 85 yaşında.. Ve sürekli olarak bu bezlerden kullanmak zorunda.. Kocasından emekli maaşı kaldı... Bu hasta bezlerinin bedelini SGK dan alabilir mi ? Bursa'dayım.. Alabilirse nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.. Teşekkürler...

marketlerden bu tür ürünleri almayın fatura ve geri ödemesinde sorun çıkar

Üst Alt