Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hasta bezi için hangi doktor rapor ve reçete yazabilir?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben omurilik felçlisiyim idrar kaçağını önleyemedeiğim için bez kullanmak zorundayım bir yıl önceki raporumu kartaldan aldım bu sene kaynarca yakındıye irolojiye randevu aldım ve iroloji doktoru benim işim değil diye raporu yazmadı eski raporda irolojinin çıkardığı yazılıyken kabul
ettiremedim .

halt etmiş o doktor efendi
ürolojiye doktorunun yazması gereken rapor ve reçete

bez raporunu noroloji uzmanından alabilirsiniz raporu aldıktan sonra reçeteyi herhangi bir uzman doktor yazabiliyor...

norolojiye yazdırabılırsın bez raporunu noroloji verıyo...

[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1]
sayılı Mük.R.G.)​
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=2]
20.3.2. Hasta alt bezi​
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolu olmaması​
[/SIZE]
[/FONT]
[/SIZE]
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2](raporda tanı belirtilmek kaydı ile)[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]​
[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]
nedeni ile (cocuklar icin en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli gorulen
hastalar icin gunde 4 adedi gecmemek uzere en fazla 1 aylık miktarlarda hasta alt bezi recetelendirilmesi
durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.​
[/SIZE]
[/FONT]
[/SIZE]
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1](Değişiklik 31.12.2008-27097 sayılı Mük.R.G.)[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1]
[/size][/font]
[/size][/font]
[/size][/font]
[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT][SIZE=1][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]
(2) Hasta alt bezi bedellerinin odenmesinde, UBB kayıt/ bildirim işlemi tamamlanmış olma ve UBB ile
Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olma şartı aranmaz.​
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.

İstediğin uzman doktordan tek hekim raporu alıp, prastisyen hekimlere veya ilgili uzman hekimlere yazdırabilirsiN. Raporda mesane ve rektum kontrolü yoktur ibaresi ve ICD 10 KODUNUN YAZILMASINA DİKKAT ET.
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Özel hastanelerde bu raporu çıkarmak mümkün müdür?

Babamin raporunu iki gün önce çıkardık.Hastanelerin 3 uzman doktorununun imzası olması gerekiyor rapor icin.
Bizim raporumuzu 2 nöroloji , 1 üroloji uzman doktorları imzaladı.
Bezleri aldım ama inşallah geri ödemesini yaparlar. Bezlein fiyatlarini cok yukselttiler.
Yarın Ankara Mithatpasadaki SSK ya belgelerimi teslim edicem.

hayırlısı olsun bakalım..

Üst Alt