Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalandığım tarihi düzelttim. Emekliliğim onaylanır mı?

Ahmedu_Bamba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Hepinize Merhaba Arkadaşlar
Sizde Durumumla İlgili Bilgi Vereyim
Arkadaşlar Ben Şizofreni Hastasıyım 2013 te Malulen Emekli Olmak İçin Bağkura Başvurdum ve
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Heyete Girdim 1 Ay Sonra Erciyes Fakültesine Sevk Ettiler Muayene
Sırasında Hastalandığım Tarihi Sordular Bende Yanlışlıkla (Hastalık ve Heyecanın Tesiri ile) Tarihi Yanlış
Söyledim 1 Ay Sonra Cevap Geldi İşe Başlangıç Tarihinden Önce Hastalandığım İçin Emekli Olamayacağımı
Ancak Toplam Primin 15 Yıla Tamalanınca Emekli Olabileceğimi Yazıyordu
1 Yıl Bekledim Ve Geçen Günlerde Bağkura Tekrar Başvurup Yine Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde
Heyete Girdim Kağıda %80 Tedavi ile Düzelmeyen Şizofreni Yazıldı Bu Sefer Hastalandığım Tarihi Doğru
Söyledim (İşe Başlangıç Tarihinden Sonra) Şimdi Ankaradan Cevap Bekliyorum
Arkadaşlar Yaptığım Değişiklikler Sayesinde Emekli Olabilirmiyim Sizce ?
Saygılar Hepinize

ne tip şizofrenisin benimki paranoid

Öncelikle geçmiş olsun egos 45 kardeşim ne tür olduğunu bilmiyorum şizofreni ve obsesif kompiilsüf bozukluk var
Saygılar

Yardım edecek kimse yokmu ?

Son düzenleme:
ahmet kardeş bende şuan heyet hastasıyım gecen psikologta teste girdim yarın sonucu alacam psikiyatriden testte sunları dedimgörüntüler görüomusun hayır tanrının sizi görevlendiği oldumu evet anneni babanı seviomusun evet şüphecilik varmı birini gördünde yolunu deiştiriomusun onlarada evet kız olmak istermiydin onada evet demişim karanlıktan yüksekliktan korkun varmı evet hayatta basarısızmısın evet dangınlığın oluyormu evet sora meslekle alakalı 7 8 tane sey vardı öretmen olmak bekçi olmak insaat mühendisi olmak istermidin hayır yazdım banyo yapmayı severmisiniz hayır yazdım sence bana ne derler

Fazla bilgim yok ama Doktoru hasta olduğununa ikna ettiysen verdiğin cevaplar yanında kulladığın ilaç raporlarınıda gösterdiysen sonuç daha verimli olur aklında bulunsun kullandığın ilaçların raporlarını sakla

Tahminin sonuç senin istediğin gibi olur

Inşallah

sana %80 Tedavi ile Düzelmeyen Şizofreni tanısı konmuş ve senin emekliliğini etkileyecek bir soru sormuşlar öyle mi?
eğer senin beyanını kabul ederek resmi işlem yapıyorlarsa yanlıştır derim, konu Şizofreni hastalığı..
Emekliliğin sırf bu yüzden kabul edilmezse;
Ayırt etme gücüne sahip olup olmadığınızı doktor raporunca tespit ettirip, Hukuki yönden haklarınızı araştırın,
zaten bu yüzden Vasi atanıyor ağır şizofreni hastalarına.

öncelikle sağol musti2000 kardeşim evet yazdıklarında haklısın peki emekli olabilirmiyim ?

Bağkur'dan Malulen emekli olmak için aranan şartlar:

*Sgk nın sağlık kurumları tarafından yapılan değerlendirme sonucu verilen en az %60 oranında rapor,
*En az 10 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 1800 gün prim ödemiş olması,
*Sigortalının, başkasının bakımına muhtaç olması halinde ise; belli bir sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün prim ödeme şartına bağlanmıştır.

Sağol musti2000 kardeş

arkadaşlar lütfen cevap yazın merakımı giderin

Bu tür kararlar sizin söylemenize bakarak verilmez. Hastalığınızın ne zaman başladığı (daha doğrusu maluliyeti gerektirecek düzeye yükseldiği) ancak eski tarihli rapor ya da epikrizlerle belirlenebilir. ELinizde böylesi belgeler mı?

Askerlik yaptınız mı?

Üst Alt