Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalandıktan sonra hayatınızı nasıl düzene soktunuz?

xdedahii

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
196
Merhabalar,
Hasatalnadıktan ve tedavi olduktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadı. Tüm hayatım alt üst oldu ve değişti.

Atak geçirdikten sonra toparlanmam 8 ayımı aldı. Şimdi stabilim ve remisyona girdim.

Halsizlik, isteksizlik ve duygusal olarak nötr oldum.

Bundan sonraki nasıl yaşacağımı ne yapacağımı nasıl hayata tutunacağım hiçbir fikrim yok.

Vasi atandığı için belli bir süre beklemem gerekiyor. (Vasiliğimin kalkması için)

Şuan işsiz ve ilerki yaşamımda da ilaçlardan dolayı evlemiyeceğimde.

Tekrar hayata tutunmak için neler yaptınız arkadaşlar fikirlerinizi ve tecrübelerinizi yazabilir misiniz ?

Hayatta insanı ayakta tutan yegane durum paradır bence. İster sağlam olsun ister engelli farketmez. Ülkemizin şartlarında memur olmak kazanç olarak tek başına da olsa ayakta durmaya yetiyor insana. Ülkemizde engelli ataması oluyor ve engelliler kendi aralarında yarışıyor bu konuda. Yani normal KPSSden çok daha avantajlıdır. Bence buna odaklanın, memur olun ki önce ekonomik olarak rahat ayakta durabilesiniz.

Gerisi bakış açına, karakterine, çevrene göre değişen bir durumdur. Ekonomik olarak kendi başına ayakta durabilirseniz sosyal hayatınıza da kolaylık sağlar.

@xdedahii, sanırım senin sorunun ruhsal benimki fizyolojik. Hepimiz maalesef sıkıntı yaşıyoruz bu konuda. Acılarımızı yarıştırmak çok saçma olur.
Ama şunu söylemek istiyorum. Mesela sen 8 ayda toparlandım diyorsun ya ben on sene de anca toparladım. Gerçi toparlamak ne onu da bilmiyorum ve pek kestiremiyorum. Benim hastalığım ataksi. Yani siz de arada bir olan atak olayları Ben de sürekli var. Dediğim gibi 10 sene sonra engelimle yaşamaya anca alıştım, ayrıca arkadaşın da söylediği gibi ekonomik özgürlüğümü elde edince daha bir rahatlığa kavuştum diyebilirim. Şu an bir işim var ve kendime öyle avutuyorum. İşte ben de bu şekilde hayatımın düzene soktum . Buna düzen denirse

@çirkin1, ilaçlardan dolayı ilk iki ay Ataksi gibi gezmiştim. Yürüyüş bozukluğu konuşma bozuklu gibi…

Toparlama dersek bazı belirtiler ve yan etkiler kalıcı oldu. Onun dışında tüm sorunlarımı çözdüm. Halsizlik, isteksizlik, tembellik duygusal kültleşme (bir evlilik hayatım bundan sonra olması zor) iş hayatı dersek işimden oldum.

Şuan normal bir insana göre ağırım sadece bazışeyleri isteksiz ve yavaş yapıyorum.

sadece evde bekliyorum başka birşey yapamıyorum. Buda çok can sıkıcı.

@xdedahii,

Ne oldu da hasta oldunuz ? Genetik mi, bir travma'a mı yaşadınız

hiçbirşeyi düzene sokamadık aksine herşey daha da kötüye gidiyor...

Slm arkadaşlar rahatsızlık geçirdikten sonra hayata küsmüş tüm.kimselerle konuşmuyor .kimselere güvenemiyorum.surekli kendimi yalnız hissediyordum sanki millet beni konuşuyor gibi oluyordum .kendimi ormana park bahçelere .bazende sahile iniyordum.saatlerce oturuyordum.sadece hayel kuruyordum.birde bana yapılanı düşünüp siddetleniyordum.belki 3-4 ay böyle geçtim.sonra baktım ki durumum iyice kötüye gidiyor hemen toparlanma sürecine girdim.tabiki doktorların ve ilaçların sayesinde.sonra kendime iş buldum.calismaya başladım.

zaten 3 yıl sonrada emekli olmuştum.yil 2012 oldu.fakat işten ayrilmadim devam ettim baslismaya o zaman bu zaman hem emekli hem çalışıyorum.cunku hiçbir zaman insan arkasına bakmamaliymis .Eğer geriye dönüp bakarsak hep zararlı çıkarız.siz siz olun hayatta yalnizda yasaniyormus dersiniz yada sevmek sevilmek bana göre değilmiş dersiniz.Tabiki sevdiginizden büyük darbe yemezseniz bu kelimeyi diyebilirsiniz.

@xdedahii Allah Allah o stres denen Allah'ın belası olgu herkesin başında var maalesef. Ama senin durumun vas i vermeye kadar gitmiş ya o yüzden çok ilginç.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim

BATSIN BU DÜNYAA BEEE EN İYİSİ FRUM OLARAK TOPLU İNTİHAR EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRELİM...!!!!

Çaresi kalmamış ne demek ya ben gerçekten anlamıyorum, anlayamıyorum. Çoğu şeyi bilmeden yorum yapmak çok saçma olacak kusura bakma ama kendimi de tutamıyorum. Çok çok özür diliyorum sorduğum için ama zaptdilemez durumda mıydın ki ya da ne yapıyor olabilirdin ki vasi olmak için dilekçe verdiler

@çirkin1, Öyle bir durum yoktu. Sadece hastalığımı kabul etmiyordum tedavi olmak istememiştim. Kendi hayatıma dalıp gitmiştim. Kendi kendime bişilerle uğraşıp saçma şeyler söylüyordum. Psikoz durumundaydım gerçekten. Dilekçe verilmesinde iş yerindekilerin etkisi var. Ailem biraz da bilinçsizdi. İlaçları alınca 2 ay içinde düzeldim.

Biran önce atak durumumdan çıkmamı istemişler. Yani biraz kendimde degildim

Son düzenleme:
Çevremdekilerin benim hakkımda konuştuklarını düşünmem normal mi
Mesela işyerindeki arkadaşlarım sanki benden bahsediyorlar. Oysa ki öyle bir durum söz konusu bile değil. Sonra, kendini neden merkeze koyuyorsun, insanların işi gücü yok da seni mi konuşacaklar diye kendime kızıyorum

@çirkin1, bu bir hastalık belirtisi oluyor. Öyle olduğunu sanıyorsun. Doktora anlatırsan hemen çözecektir.

@xdedahii, hiç bunun sorun olabileceğini düşünmemiştim. Psikoloğa sadece rapor başvurusu için gitmiştim sorunun var mı dedi ben de yok dedim

@çirkin1, Bu kesinlikle bir sorun şüphecilik, alınganlık, kafada kurma paranoid psikozun klasik belirtilerindendir.

@çirkin1, psikoloğa değil önce psikiyatri gitmelisin. İlaçlık bişeyin yoksa doktor psikoloğa yönlendirir.

@doğaevrim, bencede gidilmesi lazım ama öncelikle psikolog ve psikiyatri farkını öğrenilmesi gerekiyor.

Örneğin benim hastalığım biyolojik beyindeki kimyasalların bozulmasıyla hastalanıyorum.

psikolog bana birşey yapamaz. O ilaçları almadığım sürece düzelme olmuyor.

İlaçları alınca otomatik olarak konuşmalarınız hareketlerimiz davranışlarımız düzeliyor

iyleşemedim henüz ben hayal görüp duruyom

@Ahmet T, senin ilaç değiştirmen lazım pozitif belirtiler geçmesi için mevcut ilaçlara tepki vermiyorsan yenisini deneyeceksin.

Ben düzene sokamadım. Hastalığım erken yaşlarda ortaya çıktı, düzenin ne olduğunu bilmeden yetiştim. Keşke diyorum ileri yaşlarda, eğitimimi aldıktan sonra, bir düzenim olduktan sonra hastalansaydım. Şimdi ne işim var, ne eğitimim, ne de işleri yoluna koymak için motivasyonum.

@Yuyu,
Bende hepsi vardı da ne oldu? Hepsi hiç oldu gitti. Bütün hayatım alt üst oldu. Vasim kalktıktan sonra tekrar hayata nasıl atılacağım onu düşünüyorum.

İş görüşmesi için arıyorlar ilk sordukları eski işimi neden bıraktığım? ve bu kadar uzun süre neden işsiz kaldığım?

Ayrıca ömür boyu ilaç kullanacağım için sağlık raporunda hastalığım görünecek. Başlı başına dert.

Babam bile bir daha çalışamayacağımı düşünüyor.

Yani yaşın veya hastalığa ne zaman yakalandığının önemi olmuyor. Sonuç aynı oluyor.

Üst Alt