Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığım dolayısıyla %66 raporum var. ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

Nirvana333

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba benim yüzde 66 oranım var ama ötv indirimden faydalanmak için tekrardan heyete girmem lazım. Kime sorsam yüzde 90 olması lazım, 90 olursa siz kullanamazsınız kimisi tam tersi kendin kullanabilirsin. Başkasıda yüzde 90 olmasına gerek yok diyor ne yapacağım bir yol gösterin bana lütfen. Şimdi heyete girmek için 200 tl yatırılması lazımmış girdik diyelim yüzde 90 çıkmadı ötv indirimden genede faydalana bilirmiyim ? 90 olursa ben kullana bilirmiyim ? kullanamazmıyım ?..

trafik kazasına bağlı beyin kanaması geçirdim ve göz tarafında platin var infer

nirvana sizde ötv siz araç alınmında fiziksel bir engeliniz yok gibi görünüyor yani ellerde kolalarda ve ayaklarda özel tertibat sistemi gerektirmeyecek heyete girdiğinizde engelli ehliyetiniz yok ise ehliyet almak için size onay verilir ama araç alımında geçerli olmaz sizin araç alabilmeniz için 90 ve üstü raporunuzun olması gerekir bu durumdada aracı siz kullanamıyorsunuz diye biliyorum.forumlarda zaten bunun ile ilgili çok bilgiler var

hilal72 evet ortapedik bir hastalığım yok ama bugün böbrek rahatsızlığı olan biri bana söyledi raporu var ve kendisi lullanıyormuş

Nirvana333

%90 ve üzeri rapor olursa evet, araç alımında vergi avantajından yararlanırsınız. Araç alırken ehliyetinizin olduğunu söylemenize gerek yok ("ehliyetim var" dediğinizde memurların kafası karşıyor)

B sınıfı ehliyeti olan herkes aracı kullanabilir. Buna siz de dahilsiniz.

Nirvana333

Araç kullanmaya mani bedensel bir kısıtlılık yoksa, ötv'siz araç alabilmek için %90 ve üzeri rapor almanız şart. Alacağınız aracı B sınıfı ehliyeti olan herkes aracı kullanabilir. Buna siz de dahilsiniz.

Şimdi neolur birde benim soruma cevap verebilir misiniz.

Ben %77 raporu olan ms hastasıyım ve bu raporu alırkende dilekçe yazarak raporda olmasını istediklerimi dilekçede belirterek rapora başvurdum. İsteklerimin içinde H sınıfı ehliyet alabilir diye belirtilmesini istemiştim çalışmak için istihdam bölümünü işaretlenmesini ve çalışamayacağı alanların belirtilmesini istemiştim.

Raporu aldım fakat hiç bir sınıf ehliyet alamaz şeklinde bir sonuç ile aldım. Ben ehliyet alamıyorsam araba alıp ailemin kullanması için o şekilde bir rapor alabilirmiyim yani bunun için alacağım rapor eski raporuma bir zarar vermeden sadece ehliyetle ilgili bir rapor olarak alabiliyor muyum. Neler yapmam gerekiyor. Karışık oldu biraz kusura bakmayın. Teşekkür ederim

raaamis

Sadece ehliyet amaçlı rapora başvurabilirsiniz tabii: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet

Ehliyet için alacağınız rapor engelli sağlık kurulu raporu değildir. O nedenle önceki raporunuza hiç bir etkisi de olmaz.

OturanBoğa dün tüm doktorları bitirip kurula teslim ettim yüzde 40-89 arası çıkarsa ne olur peki ? araç kullana biliyorum özel tedbiratlara gerek duymadan.

benim net bir bilgiye ihtiyacım var ötv indiriminden araç almak için raporun %90 olması mı lazım ? %90 altı olunca araç alamıyor muyuz?

Nirvana333

Engelli statüsünde ehliyet alınabiliyorsa, kişi manuel vitesli aracı özel donanım olmadan süremeyecek durumdaysa, araç alımında rapor oranının bir önemi yok

Üst Alt