Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığım yeniden nüks etti. Malulen emekli olur muyum?

arzu35

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar ben 15 sene önce kanser hastalığına yakalandım tedavi gördüm bende aldığım tedaviler çok yan etki bıraktı bundan dolayı geçen sene maluliyet derecemi öğrenmek için basvurdum (Baş vuruda istenilen her seyim. tam) fakat malesef hastanenin tam teşekküllü muayene ve kontrol etmemesi sonucu cep telefonuma gelen bir nesajla onaylanmadiğını ögrendim. Birdaha da gitmedim

fakat bir hafta once 15 sene sonra hastalıgimin tekrar nüks ettigini ögrendim tekrar radyoterapi ve kemoterapi alıcam. Ben bas boyun kanseriyim o bolgede rahatsizligim ve bana çok yan etki birakti ve biraktiginin ustune tekrar yeni bir tedaviyle daha da bu buyuyecek.

Ben tekrardan bas vurmak istiyorum fakat once maluliyet derecemi ogrenmek istiyorum çunkü çalisiyorum. nasil bir yol izlemem gerek tekrar. Ve bu tekrat rahatsızlanmam iş yerimle beni karşı karşıya getirir mi çünkü engelliye iyi gözle bakmıyolar zaten isten çıkarabilir mi.

İzmir ege üniversitesinde tedavi gordum ve orda tekrar gorucem doktorum orda fakat gidiyolar beni hic bilmeyen bir hastaneye sevk ediyolar tedavi gordugun hastanede rapor cikartamıyor musun.

Sayın bülent bey geçen sene bana bilgileriyle çok yardımcı oldu fakat malesef yapmadılar.

Bülent bey ve bilgisi olan arkadaslarımın bana bu konuda yardımına çok ihtiyacım var

Çok geçmiş olsun.

Hangi oranda rapor alabileceğinizi bence en doğru olarak tedavi gördüğünüz hastanedeki doktorunuz söyleyebilir. Ama maluliyet için sgk maluliyet cetveli'ni temel alır ve oradaki ifade de "Tedavi edilemeyen, burun, paranasal sinüsler, çene, ağız , farenks, parotis ve boyun bölgesi kanserleri" şeklindedir.

Sizin sigorta başlangıç tarihiniz, doğum tarihiniz ve toplam prim gün sayınız nedir? Malulien değil de % 40 ve üzeri işgücü kaybından dolayı erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak daha mümkün olabilir...

İşinizi aksatmadığınız sürece işveren sizi işten çıkartamaz. Ama pratikte işverenlerin ne kadar ceberrut olduğunu hepimiz biliyoruz! Onun için, mümkün olduğu kadar belli etmemek sanırım daha doğru

Çok teşekkür ederim.Benim hastalığımın adı Nazofarenks çene, ağzım serçe parmağım yarısına kadar girebiliyor ağız açılmıyor,duyma,yutma ,boyun kısıtlılığı,tükürük salgılamama yeterli beslenenemekten Anemi ve güç kaybı daha bir çk şey hepside tekrar iyilesemeyen yan etkiler ve bunların ustüne tekrar radyoterpi yan etkiler dahada artçak maluliyet cetveline uyuyorum sanırsam.1992 sigorta girişliyim 2300 günüm var.98 senesinde rahatsızlandım Ege üniversitesinde tedavi gördüm ve tekrar orda görücem doktorumda benim ne durumda olduğumu bilende o nasıl bir yol izlemeliyim.İşim içinde söylediklerinize teşekkür ederim.

R Raporum var.Vergi indirimindende yararlanıyorum.Bir çocuğum var doğum borçlanması ödersem iki sene sonra erken emekliliğe hak kazancam bu rahatsızlıklarıma rağmen ben yinede rahatsızlığımı sorun etmeyen biriyim.Benim tek sıkıntım iş yerim tekrar rahatsızlanmamı sebep gösterip çıkarmaya kalkışırmı .Belkide 3 ay 4 ay raporlu olucam bu bana zorluk olmaz degilmi iş yerimle ben bunlardan çok korkuyor ve düşünüyorum.iki sene için bütün hayatımı mahfetmesinler

Arzu, Rapor oranınızı göremiyoruz. xx% şeklinde yazar mısınız. Biran önce emekli olmak sizin için en güzelidir. İlk olarak doğum borçlanması yaparak prim sürenizi arttırın zaten kazanılmış bir vergi indirim hakkınızda olduğuna göre emekli olursunuz.

İşverenin ne kadar insan olduğuyla ilgili bir durum...

Not: 4857 sayılı kanunun 25. maddesine göre "İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda. " işveren için iş sözleşmesini fesih hakkı doğar.

Vergi indirminden yararlandığım raporum %52.Yeni gördüm cevaplarınızı teşekkür ederim.Peki malulen emeklilik için başvuruda bulunsam raporumu tedavi görduğüm ve göreceğim Ege üniversitesi hastanesinden çıkarabilrmiyim buna hakkım varmı.

Sigorta müdürlüğüne gittiğinizde "durumum çok spesifik" deyip tedavi gördüğünüz hastaneye sevk isteyin. İnsan evladı biri olursa, sevk edecektir...

Üst Alt