Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığın sigortalı olmadan önce bulunması nedeniyle malulen emekliliğin reddi..?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
saygı değer arkadaşlar bu gün itibariyle sgk ya malülen emeklilik talebinde bulunmuş ve red edilmiş bir vatandaşımız hakkında gerekçeli itirazımı yapıyorum. gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim ve bilgi edinilmesi konusunda burdan gelişmeleri paylaşacağım.
çünkü genel anlamda kurum bu gibi hatalar yapabiliyor...
red gerekçeleri: %60 malül olduğumuzun fakat mesleğe başlamadan hastalığın mevcut olduğu,
fakat vatandaş hastalığın ilk evrelerinde tedavi ve terapi aşamasında idi ve malül değil engelli statüsünde. yaş ve zaman ilerledikçe hastalık ilerlemiş çalışamayacak durumda olduğu tespit edilmiş. bu gerekçe ile itirazımızı gerçekleştirip gelişmelerden olumlu veya olumsuz cvpları sizlerle paylaşacağım, saygılarımla. (şahin sosyal güvenlik müşavirliği antalya)
bu konuyla alakalı görüşü olanlardan fikir alış verişi yapabiliriz...

hocam mrb hasta sıgortalı olmadan once engellı raporu var mıydı. bı de hasta engellı olark mı calısmaya basladı yoksa normal olarak mı.benım durumuma benzıyoda ben de malulluge basvurucam .benım hastalık 2010 da basladı ama cok ıyıydım ılk yıllar en gellı raporu da almadım hala da yok engellı raporum.doguda calısdıgım surece ıyıce hastalıgım arttı .sızın hastanın durumu nasıldı.

kişinin hastalığı askerden önce başlamış fakat ilk konulan tanı hafif uyum bozukluğu ve bu tanıya istinaden askeriye çürük vermiş ve bu şekilde kişi hayatına devam etmiş. tabi yaş ve zaman ilerledikçe kişi iş kurmuş ve bağkurlu olmuş sonrasında kişi 60 yaşına gelmiş ve hastalık yaşla birlikte çalışamıyacak duruma gelmiş. yani kurum hastalık sigortalılık önceside var diyor kiş ozaman engelli fakat şimdi malül kurum ozamanda malül diyor :)

%60 ve üzeriyse doğrudur sigorta başlangıcından önce

şahinsgkuzmanı

Belirttiğiniz gibi, sigortalı olduğunda çalışmasına mani olmayacak düzeyde bulunan rahatsızlığın daha sonra ilerleyerek çalışamayacak duruma getirmesi maluliyeti gerektirir. Bu konuda sgk ayak direse de, vatandaş her zaman hakkını alır. Kanun da yönetmelik de, alt mevzuat da bunu gerektirir.

benım durumum tam bole hocam bugun olmasa 10 yılı doldurunca basvurucam . yandık desenıze ugrasıcxaz bılgıler ıcın sagolun

sayın OturanBoğa bende sgk nın aksine görüşü savunuyorum ve tekrar heyet istedim ve hastalık başlangıç tarihi tespiti için görüşler yazdıracağım dr umuza ve kaçacak yerleri kalmayacak :) .sgk ya kalsa dava yolunuz açık diyor sanki biz dava açmayı bilmiyoruz. saygılar.

Üst Alt