Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hastalığın taşıyıcısı olmayana oran verilmekte midir?
Kelebek hanımın benzer bir soruya yanıtından alınmıştır @KKELEBEKK [FONT=sans-serif][FONT=inherit][FONT=Georgia]Talasemi için sakatlık oranı cetveli'nin verdiği oranlar şöyle;
Thalassemi (AkdenizAnemisi)
1- İntermedia:% 40
2- Major:% 70
3- Ağır veya terminal vakalar:% 80[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]emrah4882
Merhaba Hakan bey,
@emrah4882'nin profiline baktım. Orada hastalık olarak "Akdeniz Anemisi" yazıyordu. Ben de sorusunun bu hastalıkla ilgili olduğunu düşündüm. Forumlarda bu hastalığı arattığımda Kısmet hanımın benzer bir soruya yanıtını kopyala /yapıştır yaptım.
@Erdogan Er @hozgul
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ve gözümde de ciddi anlamda sorun var. Rapor için göz yeterli olmazsa taşıyıcı olmamdan dolayı da engel oranı verilir mi o yüzden sormuştum
Daha yeni üye oldum ve yaptığım araştırmalarda Akdeniz anemisi taşıyıcısına belli bir engel oranı veriliyor mu onu merak ediyorum. Bende İntermedia yada major olarak yok sadece taşıyıcı olduğumu öğrendim. Yüzde 10 bile olsa çok önemli benim için