Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığın taşıyıcısı olmayana oran verilmekte midir?

emrah4882

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sadede taşıyıcı olanlara belli bir engel oranı veriliyor mu?

Kelebek hanımın benzer bir soruya yanıtından alınmıştır @KKELEBEKK
[FONT=sans-serif][FONT=inherit][FONT=Georgia]Talasemi için sakatlık oranı cetveli'nin verdiği oranlar şöyle;

Thalassemi (Akdeniz Anemisi)
1- İntermedia:% 40
2- Major:% 70
3- Ağır veya terminal vakalar:% 80
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
emrah4882

Erdogan Er

Acaba emrah4882 başka bir durumu mu kasddediyor? Bazı hastalıklar hastalığın taşıyıcısı olma hali herhangi bir fonksiyon kaybına neden olmuyor.

Merhaba Hakan bey,
@emrah4882'nin profiline baktım. Orada hastalık olarak "Akdeniz Anemisi" yazıyordu. Ben de sorusunun bu hastalıkla ilgili olduğunu düşündüm. Forumlarda bu hastalığı arattığımda Kısmet hanımın benzer bir soruya yanıtını kopyala /yapıştır yaptım.

Esen kalın :)
hozgul

@Erdogan Er @hozgul
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ve gözümde de ciddi anlamda sorun var. Rapor için göz yeterli olmazsa taşıyıcı olmamdan dolayı da engel oranı verilir mi o yüzden sormuştum

Daha yeni üye oldum ve yaptığım araştırmalarda Akdeniz anemisi taşıyıcısına belli bir engel oranı veriliyor mu onu merak ediyorum. Bende İntermedia yada major olarak yok sadece taşıyıcı olduğumu öğrendim. Yüzde 10 bile olsa çok önemli benim için

Taşıyıcılık durumunda minör sınıfına girer, yani talasemi minör olarak adlandırılır ve oran verilmez.

Üst Alt