Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığını kabul etmeyen psikoz hastaları için ne yapabiliriz?

Başak diba

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Kizkardesim hastalığını kabul etmiyor.sizofren yada bipolar tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz.ailede bu hastalık olduğu için genetik olduğunu düşünüyoruz. Bir süre doktor tarafından ilaç verdik gizlice iyi geldi lakin ilacı elimizde olmadan 10 gün sonra kesmek zorunda kaldık.yine alevlenmeler suphelenmeler öfke patlamaları yaşamaya başladı. Polis zoruyla hastaneye götürmek istemiyoruz.kiyamiyoruz. daha kotu olabilir diye düşünüyoruz. Ben foruma bakıyorum da psikoz hastaları ne kadarda bilinçli .merak ettiğim acaba burada ilk polis zoruyla hastaneye yatırılan ve daha sonra hastalığını kabul eden varmı? lütfen yardım lütfen 😔 buarada kardeşim 33 yasinda

Yapılacak iş sulh hukuk mahkemesinde dava açmaktır. Tedaviye yanaşmayan hastanın polis tarafından alınarak hastaneye götürülmesi için hakim karar vermelidir. Daha sonra böyle bir mahkeme kararını alarak polisten yardım alabilirsiniz. Bu durumda polis, hastanızı alıp hastaneye götürüyor. Elbette zor kullanarak hastaneye götürüldüğü için yakınınız size kızabilir. Ama hastanede yattığı süre içinde ilaçlarını mecburen kullanacak ve sonuçta iyileşecektir. Ancak hastaneden çıktıktan sonra eğer ilaçları kullanmaya ara verirse, hastalık yeniden tekrarlar. Tedaviye ve kontrol muayenelerine hiç ara verilmemelidir.

Genellikle psikoz hastaları hastalığını kabul etmez onu bilgilendirmesi lazım psikoterapi alması faydalı olacaktır. Bende kabul etmiyordum. Zorla hastaneye yatırıldım baya kötüydüm tedavi aldım şimdide devam ediyor şuanlık iyiyim . Hastalığı kabul edip etmemesi o kadarda önemli değil ama mutlaka tedavi olması gerekir.

Psikoterapi faydalı olurmu ? psikologa da gitmeyi kabul etmez ki

10 gün kadar ilaç vermişsiniz. Yani Psikiyatrist hastayı en azından 1 defa görmüş. hangi ilaç verildiğini hatırlıyormusunuz?

Polis zoruyla hastaneye yatırmayın mümkünse. Henüz bu konuda gelişmiş bir ülkede yaşamadığımızı, kapalı hastanelerdeki şartların iyi olmadığını hesaba katın. Son yatışımdan bu yana 10 seneden fazla oldu. Şuan Hastanelerde durumlar iyi ise güncel durum hakkında arkadaşlar bilgilendirir umarım. Nerede hangi bölümde yatacağını mümkünse öğrenmeye çalışın. Ben 1988 de kesinlikle hasta olduğumu kabul etmiyordum. Ceza evindeydim. Antipsikotik bir sakinleştirici veriliyordu. sorun olarak görmüyordum antipsikotik olduğunuda bilmiyordum,sen hastasın şizofrensin, bipolarsın demiyorlardı, aksi halde o ilaçları almayacağımı biliyorlardı. benimle arası iyi olan iyi geçindiğim gardiyanlar veriyordu ilaçlarımı. Teşbihde kusur olmazmış ; tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.

Peki siz tedavi olmaya nasıl ikna oldunuz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz

Hanımefendi doktorla görüşün hastaya depo iğne versin daha mantıklı.. Psikoterapi başlatın mutlaka..

Nasıl engelli olursa olsun "Ben ağır engelli değilim" kişinin demesi ne anlama gelir?

Nasıl engelli olursa olsun "Ben ağır engelli değilim" kişinin demesi ne anlama gelir?

bence tedaviyi aksaltmaya sebep olabilir

Ahmet T

Acaba bu kişi hastalığını kabul etmeyebilirmi?
Doktorlar bu hastayı nasıl anlamalıdırlar sizce?

hasta olduğuna inanmalı ki tedavi görsün

Ahmet T
Evet mantıklı bencede hasta olduğunu kabul etmeyen kişi tedavide olmaz olamaz.

Tedavi görme ve ya görmeme amaçlı olmayabilir . " ağır engelli değilim"ibaresi kişinin kendi ihtiyaçlarını kendisinin görebiliyor olması demektir. hafif aksayan da engellli sonuçta , yatalak olan da... neye göre bu ifadeyi kullandı acaba.

Ben de bilinç yoktu, beyin tamamen iflas etmişti. Sanrılarım beni ele geçirmişti. Çok şüpheci idim. Etrafı suçluyormuşum. Bizim de ailede var genetik. Kendi şehrimdeki acil doktoru ikna etmiş beni. Sonra ambulans ile Erenköy'e yatırdılar. Eğer ikna olmuyorsa psikiyatrist acilde gelip görür belki ikna eder. Arkadaşların dediği gibi hasta olduğunun bilincinde değilse,tedavi olmaz

Üst Alt