Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığınızdan dolayı damgalandınız ya da dışlandınız mı?

faruksinan

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
99
Hastalığınız bilmeden önce size gayet iyi davranan kişiler hastalığınızı öğrendikten sonra sizi damgalandı mı ya da dışladı mı?

Raporumu verdikten sonra işe alınmadım. Raporu istedi işyeri hekimi bende mecburen verdim.

Neyse damgalanma kısmına gelirsek, hastalığımı kimseye söylemesem. Hasta olduğumu anlamazlar.

Engelli raporu almadım. Kaldığım yerden hayata devam etmek için.

Nerdeyse eski sağlıklı halime döndüm. Hastalığımı söyleyince kimse inanmıyor zaten sadece hastayken bire birde şahit olanlar durumun farkında diğerleri anlam bile veremiyor

Damgalanma kısmına gelirsek bu hastalık herkese söylemek bir hastalık degil. Toplum bilinçli degil. O yüzden hastalığımı saklayıp işe girip hayatıma devam etmek istiyorum.

Engelli raporu almayınca kimsenin bilmesi mümkün değil. Sizde öyle yapın.

Emekli oldum hastalık sayesinde kim ne düşünürse düşünsün.

@xdedahii,
Benim bildiğim ilaç kullandığın zamanlarda bile işyeri biliyondiye biliyorum sistemden görüyormuş çalişan diye geçtiğinde sağlık raporu 5 senede 1 yenileniyo sağlık ocağından aliyosun yada özelden aliyon temiz cikiyo ama bu sefer askerlik soruyorlar muafiyet cikiyo nasıl muaf diye sorunca orda işler karisiyo

Beni genelde doğuştan dıslıyorlar üretim hatasından dolayı sonradan hastalık arızasından değil

@Breh81,
nasıl muafın sebebi askerlik belgesinde elverişli değildir diye yazar siz de öyle diyin elverişli değildim diyin illa da ısrar ederlerse misal düztabanım diyin ayağınızın tabanına bakacak değiller ya :)

Benim bildiğim ilaç raporunuda goruyorlar fabrikalar büyük firmalar holdingler ama küçük esnaf çakmiyo olayı yanlış biliyor olabilirim gözümle gormedim

@Breh81,
evet kardeş e-devlete girerlerse herşeyi görürler zaten yani damgalanmaktan kaçış yok o sebeple ittir et mi diyorsun

@zubizaretta,
herhangi bir spor dans müzikte birazcık başarılı ol pervane olcaklar emin ol ilgisini cekmedigin kimse yanaşmaz genelde

@faruksinan,
Sanırsam e devlete bakabiliyo çalıştığımız işyeri en ufak bi cozlamada dikkat bile çeksen baksa direk kapıya koyarlar valla uğraşmamak için insanların ailesi zor sabrediyo bile hastaliklarda kimse kimseyi cekmiyo genelde işine geliyorsa tabi bilemicem 😅

@Breh81,
insan kaynakları varsa bakabilir normal işçi işveren ilişkisi olan bürolarda bakan olmaz

@zubizaretta, bende bakicaklarini düşünüyorum zaten yöneticiler bile genelde bunun eğitimini alıyor zor olcagini düşünmüyorum

@Breh81,
kamuda belki bir süre idare ederler (misal emekli olacaksan rapor alırsın emekli olana kadar sonra yallah tazyik :)) de özelde babası olsan idare etmezler

@Breh81, ben askerliğimi yaptım. Hastalığa biraz geç yakalandım. Okul askerlik iş kısmını halletmiştim. Son atakta işimden oldum

özel değilse hangi okulu okudunuz kardeş burda söylemek istemezseniz özelden de yazabilirsiniz

Kişisel bilgi vermiyorum ama İstanbul’da hatırı sayılır bir devlet üniversiteden mezunum. Türkiye’de ilk 4000 bindeydim

@xdedahii, vay be kardeşim benim çok iyiymiş sevindim valla şuan ne iş yapıyorsun mesleğini yapabiliyormusun?

@Breh81,enson atakta işimden oldum. 1.5 yıldır çalışmıyorum

@Breh81, çok hastaydım annem tedavi olmam için dilekçe verdi. Vasi atandı annem. Vasi atanınca çalışamaz oluyorsun zaten. Onlar sözleşmeyi sonlandırmayalar hastalıktan sonlacaktı

Her atak geçirdiğimde işimden oluyorum biraz uzun sürüyor

Bu gibi durumlarda eğer başarili isen idare edip izin veriyorlar çalışma şartlarını filan hafifletiyor diye biliyorum iyileşince dönüyorsun filan vasi ataninca ne olur bilmiyorum iş konusunda çünkü haber vermedikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum benim Max 3 hafta bilemedin 1 sürüyor ama konuşmak iyi geliyor hastayken havası değişiyor insanın sizdede aynı mı?

Konuşmak iyi geliyor tabi ama ben çok halsiz yorgun uykusuz kalıyorum atak zamanı hiçbirşey yapacak halim kalmıyor

Beynim herşeye aşırı tepki veriyor ışık ses görüntü kelimeler

Anladım zihinsel olarak yorgunsun o daha kötüdür ama hobi yapmak iyi gelebilir o arada@xdedahii,

Sizi tanıyanlar dışlamaz kolay kolay ancak tanımıyan dışlayabilir her ortamda dile getirilmez ben psikolojik hastayım diye genelde sormak istemezler biz bahsederiz hastalığımızdan

@The Phantom,
kesinlikle deli diyorlar deli de latince delirium yani cinnet kökünden geliyormuş galiba zaten kelimenin kendisi sıkıntılı deli demek cinnet geçiren manyak sapık demek psikolojik hastalara karşı toplumdaki genel kanı da bu yönde zaten

KPSS kursundakinler bana karşı mesafeliydiler ama zamanla beni tanıdıkça kanları ısındı. Mahalleliler ise bana karşı çok mesafeliler, ne konuşuyorlar ne yaklaşıyorlar. Akrabalar dan sadece büyük teyzem biliyor, sağ olsun kimseye bahsetmiyor.

Üst Alt