Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklardan %44 raporla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

murat6411

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Çok yazı okudum ve bunun sonucunda kafam karıştı benim merak ettiğim konu şu vergi indirimi ,engelli kartı, ÖTV , vsr sağlık raporu için başvurdum dahiliye şeker,tansiyon,hiperlipidemi den 20 10 10 verdi fizik tedavi bel ve boyun fıtıklarından 8 +7 verdi ,heyete girdim sonuç bekliyorum ,diyelim ki heyet bu oranları onayladı ve 44 oranla engelli raporunu aldım bu raporla ben yarın Birgün ÖTV indirimiyle bir araç alabilirmiyim araç alımı sadece ortopedik engelli olanlara tanınan bir hakmıdır ,yukarıda yazdığım gibi fıtıklar bir ortopedik engelmidir ?

murat6411

Rahatsızlıklarınızın araç sürmeye dair bir etkisi olmadığı için araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız

Fıtık ortopedik bir engel değildir. Evet araç alımında 40 üzeri ve ortopedik engelli olmanız gerekir. bu halde %90 üzeri alırsanız araç alabilirsiniz.

Raporu aldıktan sonra maliyeden 3 derece vergi indirimi aldığımı farz ederek soruyorum cevaplar için tesekkürler

Peki vergi indirimi alınca MTV ödemiyoruz dogrumudur ?

@murat6411

hayır mtv dende yararlanamazasınız. aracınızın engelli aracı olması gerekir. vergi indirimi apayrı şeydir. çalışıp ödediğiniz gelir vergisinin engel oranına göre bir miktarından muaf tutulursunuz.sadece bu. vergi indirimi sizi diğer vergilerden muaf tutmaz. ha birde raporunuzu belediyeye ibraz ederseniz, eviniz varsa (200 m2 aşmaması koşulu ile) emlak vergisi ödemezsiniz.

eğer ortopedik engelli iseniz (sağ sol el ayak kısıtlığı) rapor oranına bakılmaksızın ötv den yararlanıp araç alırsınız. fıtıktan dolayı raporunuzda işaretli ortopedik (x) bakmayın.bunun haricinde engel oranınızın %90 ve üzeri olması gerekir.

Üst Alt