Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklardan %53 raporumla ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim?

bulentoney

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Benim %53 engelli raporum vardır. Bel fıtığı, diyabet,kalp ve damar tıkanıklığından. Bu şartlarda ben engelli ötv indiriminden yararlanma hakkım var mıdır ? Birkaç yerde ortopedik engelliler bundan faydanalanabiliyor diye görmüştüm fakat benim gibi durumda olanlarda faydalanabilmekte midir ?

Peki şuan kullandıgım aracı engelli aracı statüsüne çevirme imkanım varmıdır ?

Hocam bende %52 işitme engelliyim. Mevcut aracımı engelli statüsünde ruhsat çıkartmak istedim. Memurda tam bilmiyor. Raporda her hangi bir, "şununla kullanır, otomatik vitesli kullanır vs" yazmıyor diye tam bir şey diyemedi.

Yarın gel bilgili arkadaş gelecek dedi. Dedim alınmış bir hakkım var. Ben ötv indirimi için değil, kendi arıcımı kayıt ettiriyorum dedim. E kartın var diyor. Engelli park yerine koyduğunda karta bakmıyor memur plakayı sorguluyor dedim. Bu aynı polis olup ama sana silah vermeyiz demek gibi bir şey örnek vermek gerekirse :)

Umarım kayıt ettirebiliyoruzdur ruhsata.

Ruhsata bakiyor dediginiz gibi karta bakmiyor insallah oyle bir durum mumkundur ki bizde faydalaniriz. Bundan bende birkac kez trafige vs gittim geldim fakat bilgi edincek birilerini bulamadim sordugumda oradan oraya yonlendirip durdular.
Yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim 😃

bulentoney

Belge yenileme bölümüne gideceksiniz. Raporunuzun fotokopisini de yanınızda götürüp direkt oraya giderseniz nihai kararı verirler.

Sonuç belli olunca paylasırsınız bilgi için takipteyiz

Raporda ortopedik engel yazması araç alımına yeterli midir?

Merhabalar raporumun arka kısmında engel durumu bolumunde ekte de goruldugu uzere ortopedik engelli olarak belirtilmiş. Araç alımı için yeterlimidir ?
lOpJgX.jpg

yeterli değil. özel tertibatlı araç kullanabilir ya da otomatik vites kullanır ibaresi de gerekli.

Ben 183 aradım ögrendim. Doğru bilgiyi ara öğren ortobedik diye bir ayrım yok.

Bu rapor özürlü kimlik kartı için bununla alamazsınız.

Üst Alt