Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklardan %57 ve 80 raporla araç alımında vergi avantajı olabilir mi?

Sardonyx35

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
6
%57 engelim var babamında %80 engeli var bu durumda bizde sıfır araç alımında herhangi bir indirim söz konusu mudur ?

benim Kalp pilinden , babamın göz den. ortopedk bi sorun yok

%90 ve ustu gerekiyor diye bılıyorum

Sardonyx35

Araç almak için ya ortopedik engeliniz olacak yada %90 üzeri engelli raporu bunun haricinde%89 da olsa alamazsınız

merak ettiğim bi konu var, babam %76 görme engelli tek gözünden bende %57 kalp pilinden engelim var.

benim bildiğim %90 altına ötv siz engelli olarak araç satışı yok. acaba bu durum değişti mi?

Babam veya ben ötv siz araç alabilir miyiz ? :/

Engelli rapor yorumlaması

Merhaba arkadaşlar, konu hakkında bilgisi olanlar özellikle Syn StratoS bey,

Linkteki rapora bakarak sizden yorum rica ediyorum. Anaanemin engelli raporunu yeniledik %83 oran verildi ve verilen oranlara fotoda mevcut biz bu durumda ötv kdv siz araç alabilir miyiz ?

2022 aylık deniyor öyle bişey alabilir miyiz ? oturdukları ev kendilerinin (eşi üstüne)

https://imgyukle.com/i/RTaLpH

https://imgyukle.com/i/RTaHuU

Sardonyx35
Peki anneannenize ehliyet alabilecek misiniz ?
Cevabınız hayır ise araç konusunda cevap da hayır.
2022 aylığı konusunda rapor uygun, sosyal güvenlik ve gelir durumu da uygunsa olabilir.

Ufukalp cevabınız için teşekkürler. Ehliyet gerekli olduğunu düşünmemiştim. Çünkü millet 70 80 yaşlarındaki dede nene lerine araba alıyor. Netice itibari ile anananem ortopedik engelli o zaten araba kullanamaz ehliyet ile nasıl bi ilişki kurulabilir burada ?
Ufukalp anaanemin üstüne herhangi bir mülk yok ama dedemin üstüne var yinede 2022 alabilir mi ?

Sardonyx35
Ehliyet yoksa engel ortopedik bile olsa en az %90 oran gerekir.
Ortopedik engelliler araç kullanamaz diye bir şey yok, düşünceniz yanlış.
ÖTV muafiyeti, %90 altında sadece özel tertibat ile araç kullanabilecek ortopedik engellilere uygulanır.
2022 aylığı gelir kriterinde hanede yaşayan herkesin geliri hesaba dahil edilir.

Sardonyx35

Merhaba,

Ufuk abinin verdiği cevapların yeterli olduğunu üdşünerek cevap vermiyorum.

selam, bir sorum olacaktı sana. Saçma olabilir ama yanlış anlamayın bilgi kirliliği var etrafta.

Engelli raporunda;

Sağ Diz meniskopati, hareketlerde ağrılı, flexion 110 derece = %5 oran var.
Rapor oran toplamı %57 süresiz rapor
Raporda ortopedi işaretli. Bu rapor ile ÖTV muafiyeti ile araç alınır mı ?

Sardonyx35
%5 diz engeli tertibatlı araç kullanacağın seviyede bir engel değil. 110 derece fleksiyon pedal kullanmanda bir sıkıntı oluşturmaz. tertibatlı araç kullanabilir raporu alamazsın. rapor alsan bile maliyeden onay alamazsın.

Üst Alt