Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklardan %61 oranlı raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

sevketbozgeyik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2019 yılından bu yana %61 engelli raporum var. Kronik kalp şeker tansiyon kolestrol
şu an emekliyim vergi indirimli olarak sahip olduğu engel oranı ile indirimli sıfır otomobil alma şansım var mı bilgi verecek arkadaşlar şimdiden teşekkürler

sevketbozgeyik

Maalesef, bahsettiğiniz hastalıklardan en az %90 rapor almanız lazım ki ÖTV'siz araç alabilesiniz

hozgul
Yanlışım varsa düzeltin. Önceden alınıyordu %70 %60 Ortopedik engelli bir birey? yani Vergiden muaf olarak veya ÖTV'siz alma hakkı yok artık? %90 rapor şartı mı var? %90 rapor varsa engelli kendisi kullanamaz zaten?

sevketbozgeyik

2 sene önce bir tanıdığım kalp rahatsızlığı yaşadı ÖTV indirimli araç almıştı ama şuan yönetmelik değişti mi bilmiyorum bende acemiyim bu konuda

Arkadaşlar ÖTV muafiyetinden 2 böbreği olmayanlar ve Ortopedik rahatsızlığı olupda engelli ehliyeti ve özel tertibat kodları olanlar faydalanabiliyor sadece.

CrystaL

Benim bildiğim ortapedik engelli bir birey oran şartı yok diye biliyorum varsa da %40 başlar çünkü forumda ortopedik engelli bireylerin hepsi aldi diye biliyorum. Forumda arkadaşlar daha iyi bilgilendirecektir

Tercanli41 benim bildiğimde ortopedik rahatsızlığı olanların oranlarına bakılmaksızın özel tertibatlı takılacaksa eğer alabiliyor ötvsiz aracı. Dediğiniz gibi varsa oran şartı en az %40 olması gerekiyor bilmeyende yoktur umarım :)

CrystaL
Ortopedik engellilerden oran sorulmuyor, engelli kişinin özel hareket ettirici donanıma ihtiyacı olup olmadığına bakılıyor. Eğer varsa o zaman oranın ne olduğu önemli değil.

Üst Alt