Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklardan %79 raporumla 2026 ekpss'ye hangi kategoriden girebilirim?

necati.yy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba haziran ayında kalp ve polikistik böbrek yetmezliği rahatsızlığım çıktı %79 oranında rapora sahibim ekpssye girmeyi düşünüyorum. çalıştığım işten çıkardılar sizce ekpssye girebilir miyim veya hangi gruptan girerim? birde sınav çalışma programını nasıl yol izleyerek yapmalıyım bi an önce başlamak istiyorum vakit az çünkü.

3 kategori var.Lisans önlisans lise.Onların her birinin içinde doğru hatırlıyorsam görme işitme engelli ikinci zihinsel engelli üçüncü ortopedik ruhsal hastalıklar.Lise lisans taban atama puanları değişiyor.

@NewDay,
ben ortaöğretim düzeyinden gireceğim abi. bi kaç araştırmama göre ağır engelli statüsünde gireceğim icin atama şansım biraz daha yüksek oluyormuş bilmiyorum.

@necati.yy,
Ağır orta hafif diye ayrım yok...Arkadaşın dediği gibi işitme ve görme,Ortapedik,ruhsal olarak üç kategoriden gireceksin...şansın yüksek olma durumu yok,,ruhsal ve zihinsel kısımın soruları bir nebze daha kolay oluyor...aldığın puana göre genel listeye dahil oluyorsun alımlarda hastalık kategorisinin hiç bir avantajı yok puana dayalı KPSS gibi.

@necati.yy,
Her engel grubunun atama puanı değişiklik gösteriyormuş.İşitme engellilerin puanı ataması farklı ortopedik farklı olabiliyormuş.Sıralama değişebilirmiş.Bi de kura var diye biliyorum.Onlara hakim değilim.
Zihinsel engelliyle ruhsal karışabiliyor benim anladığım ikisi farklı oluyor.Ösym sitesinde ekpss de ortopedik ruhsal bir grup zihinsel diğer bir grup gösteriyor.

Özel öğretimle engellilikle alakalı şehirlerin kurumları var.Bir kaç yeri arayıp bilgi edinebilirsiniz.Ben aramıştım sosyolog yüzüme kapattı ama başka bir yetkili yardımcı olmuştu.

Üst Alt