Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklarımdan askerlikten hava değişimi aldım. Biyopsi olduktan sonra..?

fbhack18

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu hastalıktan dolayı askerlikle ilgili işlem yapanlardan yardımlarını rica ediyorum . Şu anda Hava değişimindeyim.
45 gün hava değişimi aldım . Kısa dönem er askerim. Gataya sevk edildim .Şimdi burada tekrar bakıcaklar ve duruma göre biyopsi yapabilirz dediler.
Eğer biyopsi yaparlarsa bana tekrar hava değişimi vermeleri gerekiyor ama benim şu anda hava değişimim kalmadı . Askerliğim uzar mı?
yada bu tür hastalık için askerliğe elverişli değildir kararı çıkar mı? İzole Proteinüride 24 saatlik idrar sonucundaki 400 mg lık değer acaba yüksek midir?

Şu haller askerlikten muaf olmayı sağlar:

B) 1. Nefritis ya da nefrotik sendrom belirtileri ile birlikte olmayan evvelce geçirilmiş nefritis ya da nefrozların sekeli olarak görülen (sistemik arteriyel hipertansiyon, ödem, hiposerinemi ve böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk bulunmayan, göz dibi normal olan) proteinüriler.

D) 1. Yapılan tedavilere rağmen düzelmeyen, sistemik arteriyel hipertansiyon ve ödem, hiposerinemi, böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk gösteren, her türlü nefropatiler (Kronik glomerulonefritis, kronik pyelonefritis, nefrotik sendrom, üremi sendromu).

Sayın fbhack gecmıs olsun anladığım kadarıyla rahatsızlığın nefrotik sendrom.

Ben de 20 yıl once atlattım uzun tedavı gordum. Ama sımdı tekrar başladı. ilk basladıgında benımkı 6 gr dı 24 saatte. simdi de 6.5 gr cıktı 24 saatte. 1 yıldır tedavı goruyorum yıne 0,5 gr a dustu daha da asagı dusmuyor.
senın 24 saatte 4 gr cıkmıs bu daha ıyı. tedavıne cok dıkkat et. Bu haskalık omur boyu tam ıyıleşmeyen sadece uykuya gecen bır rahatsızlık. öncelıkle sana tavsıyem omrun boyunca tuzdan ve kullanıyorsan sıgaradan uzak durman. En buyuk tetıklıyıcısı bu ıkısı. benım gb ıyılestım dıye bosverme kesınlıkle yılda 1 defa kontrole mutlaka ve mutlaka git. hıc ummadıgın bır anda cıkıyor uzun yıllar sonra.

Hava değişimş bende kullandım askerde ve bunlar askerlıkten sayılıyor. hastalığını komutanlarınada bıldır.Çunku bu hastalık zorlanmaya hıc gelmıyor. ik belırtılerı zayıflama ve kılo kaybı sonrada odem olusur. ama tekrar ederse hastalık odem olusması olmadı bende sadece kılo kaybı halsızlık ve bas agrıları oldu. degerlerın cok yuksek degıl. Buyk bır ıhtımalle askerlıkten muaf olursun ben kardesımle aynı yerde askerlık yaptım ve de yasımın buyuk olması nedenıyle hava degısımlerı ve raporlarla gerı gorev yaparak askerlıgımı bıtırdım.

Üst Alt