Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklarımın ilerlediğini düşünüyorum. Yeniden rapora başvurabilir miyim?

Aliercoco

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar , 20.12.2019 tarihinde heyete girdim , %33 engelli raporu aldım şuan hastaliklarim baya ilerledi yeniden heyete girmek istiyorum. İlçe sağlık müdürlüğünü aradım itiraz etmek için , 1 aylık rapora itiraz edebilirsiniz dedi , yeniden direk heyete girebilecegimi söyledi. Telefondaki arkadaş baya baya zorla konuşuyordu inanamadim pek. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Birde sağlık Bakanlığı'nın listesine baktım İstanbul'da engelli raporu verme yetkisi olan özel hastahaneler var , buralardan alacağım rapor geçerlidir heralde ?
OğuzHan112

Son düzenleme:
Aliercoco
Evet,tekrar heyete girebilirsiniz,

Sağlık bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş özel hastaneler ve ünüversite hastanelerinin verdiği raporlar gecerlidir,

Ama benim görüşüm
Devlet hastaneleri yada yetkilendirilmiş üniversite hastanelerine müracaat edin,bu daha sağlıklı...

Yanıtiniz için teşekkür ederim. Bugün listede olan tüm özel ve üniversite hastanelerini aradım hiçbiri heyet raporu vermiyormuş artık. Haydarpaşa numune ye bu ayın 20 sine randevu aldım bakalim. Birde son olarak sormak istediğim ; bir önceki raporum %33 , şimdi alacağim rapor %40 ve üzeri olursa , itiraz sürecinde işleyen hakem heyet olayı benim içinde geçerli olurmu ? Yoksa itiraz etmediğim için son aldigimmi geçerlidir ?
Şimdiden teşekkürler OğuzHan112

Aliercoco

Hayır,siz yeni hastalığım çıktı veye var olan hastalığım kötüleşti gerekcesi ile gidiyorsunuz.

Heyet kayıtta verilen foruma bunu yazın.

Hakem hastane ile işiniz yok,son aldığınız rapor geçerlidir,

%59 engelli raporumu aldım , şimdi ne yapmalıyım ?

merhabalar arkadaşlar

Öncelikle herkese acil şifalar dilerim. Kendi isteğimle 2019 sonunda %33 engel raporu almıştım , 20.10.2020 tarihinde yeniden heyete girip %59 oranında raporumu aldım. (E-devlette halen eski raporum görünüyor ama düzelir herhalde). Haydarpaşa numune ek hizmet binasında (validebağ hastahanesi) bütün işlemlerimi 1 günde hallettim , 16:30 da raporumu alıp çıktım baya hızlılar ve doktorlar çok ilgili.

Raporum şu şekilde ;
KBB - %40 (sağ 120-120-120-120 db sol 70-60-65-75 db kayıp)
Göz - %20 (burada bayağı yazı var genel olarak uveite bağlı rahatsızlıklar)
İç hastalıkları - %10 ( Hipertansiyon)
Cildiye - %5 ( sedef )

Açıklama kısmında : 2022 sayılı yasadan yararlanır yazıyor.

Şimdi ilk etapta engelli kimlik kartı için il/ilçe sağlık müdürlüğüne müraacatımı yapacağım sanırım.

Herhangi bir sosyal destek istemiyorum durumum var çok şükür. Yalnızca emeklilik durumunu bilmek istiyorum.

Bu durumda emekli olma şansım nedir acaba ?
Sgk dökümü ; 2004 Yılı Genel Toplamı : 45 gün (lisede staj dönemi, yaşım 18den ufak olduğu için sayılmıyor sanırım)
Bir sonraki 2006 yılı girişli : 45 gün
Sonrası hep bu şekilde parça parça olarak totalde : 4a olarak 1141 gün ..
2017 yılında çalışamaz durumda olduğum için isteğe bağlı bağkurlu olarak kendim yatırıyorum totalde 4b 1063 günüm var.
Halen ödemeye devam ediyorum.
07.09.1987 doğumluyum.
Hangi şartları sağlamam halinde emekli olabilirim..

Sgkya gidip gerekli bilgileri almam daha sağlıklı olacaktır fakat şuan neredeyse hiç duymuyorum, maske olayı falanda var iletişim kuramıyorum duyamıyorum hiç bir şey ..

Bunun haricinde ÖTV indirimi hakkından yararlanabilirmiyim ?

Ve yararlanabileceğim imkanlar nelerdir ?

yardımcı olursanız çok sevinirim , şimdiden çok teşekkürler :confused:

merhaba ilk önce çalışıyorsan iş yeri aracılığı ile vergi indirimi için vergi dairesine başvuru yapman gerek sonrası uzun hikaye ,:)

Çalışmıyorum , isteğe bagli bağkurlu olarak kendi sigortami ödüyorum.

Yokmudur bilgisi olan yardımsever :)

Kendi soruma cevap vereyim , unutursamda buradan bakar hatırlarım artık :)

Bugün alo 170 ile görüştüm ;

4/a emekli olabilmem için 20 yıl çalışma süresi , vergi indirimi
4/b emekli olabilmem için 16 yıl çalışma süresi , vergi indirimi olmaksızın , %59 raporum olduğu halde tekrar sevk ile rapor isteniyor ve toplam 4360 gün prim..

Hali hazırda 14 yıl çalışma sürem var , 2204 gün primim var buna ilave +450 gün askerlik borçlanması yapabilirmiyormuşum.
Bu durumda hangisi benim için avantajlı olur , rapor aynı rapor ssk 20 yıl istiyorr bağkur 16 yıl istiyor , fark baya çok geldi bana.

OturanBoğa hocam müsait bir zamanda görüşünüzü belirtirseniz sevinirim :)

Üst Alt