Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıktan %80 raporum var. ÖTV'siz araç alımından yararlanabilir miyim?

Mecazi07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%80 ağır engelli raporum var ötv indiriminden yararlanabiliyormuyum uzun süre kemo + radyoterapi ve sonundada ilik nakli oldum ama ötv indiriminden yararlanabilirmiyim

raporum sürekli ve faydalanabilir kısmında 2022 yasası sosyal yardım tayin atama ötv indirimi vergi indirimi evde bakım diye yazıyor

Mecazi07

%90 oran olmadığı sürece araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız

@OturanBoğa
Hocam %49 engelli raporum var
İşitme-36
Epilepsi-20

Vücut fonksiyon kaybı oranı %49 bu raporla ötv indirimine başvursam sonuç ne olur yani ötv indiriminden yararlanabilirmiyim? Veya h sınıfı ehliyet, özel donanımlı araç fln bu gibi haklardan yararlanabilirmiyim aydınlatırsanız sevinirim

Şimdiden teşekkürler..

ortapediklere %40 yeterli oluyor bizim gibilere %90 istiyorlar böyle saçma bişey olamaz biz engelli degilmiyiz

Merhaba, %49 engelli raporum var(ortopedik değil işitme ve epilepsiden) ayrıca rapordan bağımsız olarak B sınıfı ehliyetim var. ÖTV muafiyetli araç almak istiyorum şu aşamada ne yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler. OturanBoğa

merhaba
otomatik vitesli araçların kullanımı için uygun ve ekstra bir aparata gerek yok denirse, yine engellilik raporunuzla MTV vergisinden muaf olabiliyor muyuz?

@Daye Sorunuzun cevabı yaklaşık 5 yıl önce verilmiş ama yeniden yazayım; maalesef alamazsınız.

El ve ayaklarımda araç kullanımına engel ortopedik bir engelim olmadığı için; %88 raporuma rağmen ben de alamıyorum.

Daye Maalesef Alamazsınız hastalıklarınız ÖTV indiriminden faydalanmanıza imkan vermiyor Araç kullanmaya engel olabilecek ORTOPEDİK engeliniz yok
frekans_zz Evet

Üst Alt