Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastamız için uygun yatak önerilerinizi paylaşır mısınız?

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, hastamız yaşlı bir kadın. Bel fıtığı hastası ve artık ameliyat olma şansı yok. Ev içinde dahi yürüteç kullanıyor. Dışarıda ise akülü sandalye. Fazla yürüyemiyor yani. Dizlerini bükemiyor. Hastalığı baya ileri boyutta. Yatakta ise kendi başına doğrulmak için komidin vs gibi şeylerden destek alıyor. Yataktan kalkabilmesi için destege de ihtiyacı var.
yeni bir yatak almayı düşünüyoruz. Bunun için bu forumdaki yatak önerileriyle ilgili tüm linkleri aldım ve arkadaşıma incelemesi için gönderdim. Lakin genelde felçli hastalar için önerilmiş o yataklar. Bel fıtıgı hastamız için de ayrıca dikkat etmemiz gereken hususlar var mıdır? sizlerin tecrübelerinden yararlanmak isterim.
Lütfen bu konuda tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.

standart silindir borulu bi havalı yatak + 2 motorlu bi karyola ve belini yormadan doğrulması için tavandan inen tutunma aparatı
yeterli sanırım

Bel fıtığı olan kişiler "sert" bir yatak kullanmalılar. Havalı (boru tipli) yatakların uygun olmayacağını düşünüyorum. Belde yaratacağı boşluk beldeki ağrıyı daha da artıracaktır.

Bence iki seçenek var:
1- Ortopedik yaylı yatak düşünülebilir
2- Sert bir visko yatak düşünülebilir (visko yatak deneyimi olmuşsa, BedAid yatak öneriririm)

Enes, çok teşekkürler. Bahsettiğin tutunma aparatından arkadaşıma bahsettim guvenli bulmadı başka alternatif araştıracak inşallah.
tecrübelerini paylaşan olmayınca ben de üretici firmaları arayarak bilgi alabileceğini söyledim. bilinen markaların firmalarını arayıp detaylı bilgi almaya çalışacak inşallah.
tekrar teşekkürler ilgin için.

Merhabalar biraz bilgi alışverişi sağlamak için buraya kayıt oldum.lalmedikal hasta yatakları firmam var yatak konusun da ise yardımcı olabilirim sizlere.Birkaç gözlem sonucun da yatağa bağımlı olan hastaların en rahat edeceği yatak modelinin Visko destekli yataklar olduğu sonucuna vardım.Tabiki Visko Yatakta Kullanılan malzeme de çok ama çok önemli.Sektöre ilk girdiğim zaman hastalara mutlaka havalı yatak alın derdim(ayrıca doktorlar da tavsiye ediyor).Ancak daha sonra Medikaller de satılan(bende de dahil)çin den ithal edilmiş ve naylon ki satılırken PVC kaplama diye satılıyor,Bir çok hasta için faydasından çok zararı olduğunu gözlemledim.PVC kaplama olması öncelikle aşırı nem yapmakta ve her hastanın kilosuna uygun olmama durumu var,motorunun rahatsız etme ihtimalini de düşünmek lazım..

Bu kadar olumsuz yazıya rağmen hala satıyorum çünkü müşteri bu taleple geliyor havalı yatak istiyorum diyor veriyoruz.Havalı Yatak işe yaramıyor demiyorum Ama Kalitesi iyi olması lazım..En azından kullanılan malzeme poliüretan olursa sıvı geçirmeme ama hava geçirme özelliği var.O zaman tercih edilebilir...

Bir süredir Visko Yataklar İle ilgileniyorum,evime aldım,yatak ve yastık şu an da gayet memnun kullanıyorum..Hastalarıma da mutlaka önermeye çalışıyorum..Neden Visko derseniz Vücuda baskı yapmaması en büyük etken bu konuda...Üzerine gelen baskıyı birkaç saniye içinde emmekte.Tabi Kullanılan kumaş ta önemli nem yapmayan kumaşlar tercih edilmesi lazım.4 veya 4 Cm Visko katmanı hastalar için yeterli oluyor,Hastanın kilosu ile doğru orantılı..Artık bir çok büyük yatak firmasının Visko yatakları var..Tabi ki bende üretiyorum.Gelip görmek isterseniz buyrun gelin çayımızı için.
fikir verebildiysem ne mutlu bana,hoşçakalın..

Acar Soysal

Üst Alt