Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane 200 TL paramı aldı. Geri alabilme hakkım var mı?

Konular
19
Reaksiyonlar
14
Merhaba arkadaşlar, Engelli Öğretmen olarak atandım. Engelli raporunu aldığım devlet hastanesi sağlık kurulundan öğretmenlik yapabilir raporu almaya gittim. Fakat vezneci 200 TL para istedi ve herkesten aldıklarını söyledi. Arkadaşımda aynı hastaneden aynı maksatla rapor almıştı ve para istememişler. Bunu söylememe rağmen yok dedi biz işe girişte herkesden para alıyoruz dedi. Zıhım olsun deyip parayı vermek durumunda kaldım. 200 TL paramı geri alabileceğime kanıt olarak bir yasal dayanak varmı ? Kanun olur yönetmelik olur vs ...

Arkadaşlar araştırmalarım sonucu parayı geri nasıl alacağımı öğrendim. Hatta nasip kader dilekçeye gerek olmadan bile bir abi çıktı Sağlık Bakanlığından yardımcı oldu :) Ama size normal yolu anlatayım.

Ücreti ödemediyseniz henüz Sağlık Bakanlığı ile görüştüğünüzü ücret alınmaması gerektiğini belirtin.Yok derlerse Sağlık Bakanlığı yetkililerinden görüş almasını isteyin. Bu yazıyı gösterebilirsiniz.
84738612_2764495610272475_841552030802640896_n.jpg

İl/İlçe Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazıyorsunuz.

Engelli Öğretmen olarak atandım. Öğretmenlik yapabilir sağlık kurulu raporu için 200 TL ücret aldılar. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştüm. Engelli Öğretmen olarak atananlardan mesleğini yapabilir ibareli sağlık raporu için ücret alınmayacağını söylediler. Alınan 200 TL ücretin tarafıma iade edilmesini istiyorum. Talebimin reddi halinde Sağlık Bakanlığından görüş alınmasını istiyorum. Arz ederim.

Şeklinde bir dilekçe yazmamız işi çözecektir. Ordaki vezneci ile yanındaki memur çatlasın patlasın. Daha kanunu yönetmeliği bilmiyorlar . Hadi bilmemek ayıp değil soruşturmuyorlar bile kesin konuşuyorlar. Allah'ım sen bizi aklı başında iyi insanlarla karşılaştır amin :)

Ben vesayet davası için heyete girmiştim benden de 200 lira aldılar ama şehir hastanesi ehliyet sağlık raporu için 50 tl almıştı.

Parayı verdiğine dair elinde bir makbuz, fatura vs yoksa.
Hiç bir şey alamazsın malesef.

İl veya İlçe sağlığa git. durumu anlat. eğer mevzuatta para alınmasına dair yer yoksa paranı geri alma hakkın var ve verirler.

ben de vasilik davası için heyete girdim görevliye özellikle belirttim engelli olduğumu. yine de 200 tl aldı.
6 aydan fazla oldu. şimdi itiraz etsem sonuç alabilir miyim?

Ben Mayıs ortası gibi sağlık kuruluna başvurduğumda
aynı ücreti bende ödedim.
Ama yasal mı değil mi orasını bilmiyorum.

İşlemleriniz ne durumda il değişikliği Dilekçesi yazdınız mı

Suskun Mutsuz Umutlu Merhabalar, bende durum bildirim raporu alacağım engelli raporu çıkarabilmek için fakat benden de aynı şekilde 200 TL gibi bir ücret istendi. Gönderinizde pek anlamadım malesef. Bunu nasıl vermeden durum bildirim raporu alabilirim? Veya verdikten sonra mı bildiri ile geri alıyoruz?

denesos
sen zengınsın dıyo paran çok dıye alıklar :D
şaka bi yana ben rapor alırkene para vermedım istemedıler .gitmeden evvel randevu alıp öyle getmıstım

-mka Bana işlemden önce vezneye para
yatirman gerekiyor dediler ve bende yatırdım.
Ama sonrasında rapor durumunu öğrenmek için
kurula uğradığımda gözümün önünde başka bir kişiden
yine para yatirmasını istediler.

Yani mesele benim zengin olmam değilmiş:eek:

😄. .

-mka Demek ki öyle:eek:
Acaba senin torpilin ne çok merak ettim doğrusu 🤭

denesos

kardeşim başka bi hastanede güvenlikçi tüm işleri o halletti :D

peheh :) :) ben kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diyip bi çırpıda ödeyiverdim hahaha

devlet hastanesi de alabiliyor ama şöle bişey sölemişlerdi %40 ve üzeri cikarsa ücreti geri iade ediyıoruz falan demişlerdi ki iade etmişlerdi %84 cıkınca

Üst Alt