Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane döneminde unutmaycağım tek şey susuzluk...

gulenyuz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar..daha önceki yazılarımı okuyanlar varsa?bilirler yaşadıklarımı...ameliyat sonrası yoğun bakımda uyandım bir yandan acayip bir acı sağ bacağım yanıyor...bir yandan ölsem keşke dedirtecek kadar bir susuzluk:(ben ben değilim sinirlerim harab ağrı dolu bir vücüd yanıyorum resmennn...bu öyle böyle bir susuzluk değil yaaa..gördüğüm herkeze yalvarıyorum ne olur suuuuuuuuuuuu :(
kimse dönüp bakmıyor yüzüme:mad:çıldırmak dedikleri bu olsa gerek kafamda boru moru bişeyler el parmağımda bir mandal hepsini söküp attım..cihaz birden küplere bindii yoğun bakım inliyoo:Dbütün dr hemşire hepsi bir anda bana doğru koşmaya başladı çok zevkliydi:Dsu verin dedim yoksa yine sökerim:Ddrlardan biri kollarını bağlayın demezmi:mad:içimden geçeni açıkca diyimmi??senin taaaa?:Dvallahi anam ağlıyor içim kavruluyor sesimde çıkmıyor bağırsam:mad:ellerimi bağladılar yatağın kenarına bacaklar zaten(opss)neyse bir hasta bakıcı vardı yaşlı bir amca..o sürekli gözü bende neden bilmem:Dbi ara gelsene dedim amca kıvıra kıvıra geldi sanki yurt dışında ilk kez bir defileye çıkan bir tap model havasında:Dsöleeeee! dedi:confused:amca:sana çok para veririm bana su ver dedim:Dgüldü ve gitti aslında kandırmıştım çok param yoktuki anladı sanırım:D
neyse 3.gün oldu ben artık dayanacak durumda değilim artık rengim bile değişmişti annemi yanıma getirdiler annemın elinde bir şırınga ve içinde çay:eek:allahhhh dedimm suuuu hiç unutamıyorum o şırıngayı galiba yuttum:Dyaaf arkadaşlar bu olayı espiriyle anlatmama bakmayın inanın çok üzücü şeyler yaşadım fakat hiç biri dönüp bakınca aklıma gelmiyor ama bu susuzluk ne zaman aklıma gelse içim yanıyor gözlerim doluyor:(unutamıyorumm.........unutmamda....ölünce ancak...ve birgün biraz iyileşmiştim iki koltuk değneğiyle annem ve ben acilden çıkış yaptık dayımı beklıyoruz arabayı almaya gitmiş...ne göriyim bide! yoğun bakımdaki yaşlı amcaa anammmmmm dedim tutmayın benii))anneme dedim yanımda durma az geri git annem ne olduğunu sorup dururken hadii anne dedim bağırdım..zavallı anacım anlamadan geri gitti bi iki adım...amcaya bağırdım bakarmısınız beyfendiii::döndü banamı diyorsun dedi tanımadı beni:Dişime geldi tabii....evet..amca bana şurdan bir su alırmısın dedim..ş
aşkın şaşkın bakıyor...tabii alıyım dedi para verdim gitti kantin tam önümüzde..suyu aldı geldi bana verdiği gibi yürümeye başladı daha şişeyi açmadan:Damcaa dedim..döndü:evet afiyet olsun molsun bişey diyodukii suyu bir hırsla yüzüne fırlattım.....
.offff bi ferahlık bendee...amca bakıyo sinirle beni yiycek:Dannem araya girdi:cülennnnnnnnnnnnnn ne oldiiiiiiiiii:?yok bişey anne su vermemişti bana öcümü aldım dedim....sonrasında ayıp ettiğimi anladım tabiii ama pişman değilim:Dbi ara yoğun bakımı nasıl su bastırabilirim diye plan kuruyodum inanın:Dşaka maka anlattım yoksa içim yanıyor allah kimseye böylesi dersler vermesin offfff..sağlıkla kalın...

yaaf abla bi yoğun bakıma yat dicemm amaa:Dsizinkide bi değişikmiş ama su için bulamayanlar varr:Dkıymetini bilin cilde,böbreğe,kısaca her eve lazımm:Dsevgiler sayın kalem hanfendi..isminizi bilmediğim için mecburen yaneee..

bahhh gördünmüüü dedim ben sana su iç diee:Dyazık o güzel yüzünüze kalem hanım cidden lütfen şimdi gidip bir bardak su için benim için;)sağlıkla kalın tşkr ederim ilginize....

Ah Melek abla ahhh...Hala içmiyorsun di mi ? Kışın bende pek içemem ama yazın sıcağında etkisiyle daha iyi içebiliyorum.Bir ramazan ayında iftara çok az var.Ben ateşler içinde yanıyorum fakat orucumuda bozmamak için direniyorum nitekim bozmadımda ama o gün belki senin hissettiğin susuzlak kadar olmasada ciddi anlamda susuzluk nasıl bir şeydir bunu çok iyi hissetmiştim.Allah bizi sudan mahrum etmesin arkadaşlar.

Gülen öncelikle çok çokk geçmiş olsun...

Susuzluğun ne olduğunu geçen yaz sağ olsun Ankara Büyükşehir Belediyemiz bize ne olduğunu bildirdi bizimkisi öle bir susuzluktu ama 1 hafta neler çektik biz...

Kalem abla gibi bende normal hayatta su içmeyenlerdenim. Gün boyu hiç su içmesem aklıma gelmez. Sıcak yaz aylarında ancak çok bunalıram içiyorum. Su yerine işte bir bardak çay veya süt benim kurtarıcım galiba
Umarım ilerde bununla ilgili bir sorunla karşılaşmam :)

songül sevinç:umarımla hayat umulduğu gibi olmuyor maalesef lütfen sizde için..çayda zararlı şeyler çok sıvı ıhtiyacını karşılar belki ama suyun yeri başka..iş işden geçmeden ummadıklarınızı yaşamadan doğadan faydalanmanızı tavsiye ederim..tşkrler...

Hastane döneminde unutmaycağım tek şey;
Uyurken rüyamda , derece yutmuştum, sanırım kabus gördüm ilaçların etkisiyle.Birde ziyaret günlerini unutmam, o gün benim için işkenceydi, hastane odasına kalabalık dolardı, börekleri pastaları oturup karşında yerlerdi, gürültüde cabası :)

Gülenyüz ;

Canım tavsiyen için teşekkür ederim :)

denicem :) :)

Bir trafik kazasi sonucu bacagim kirildi(FEMUR KIRIGI) Ben ameliyattan sonra narkozun etkisinden erken kurtuldum,Gozumu actigimda hala yataga goturulmemistim bile.Agzimi kuru bir camus tabakasi kaplamisti sanki,yapis yapisti.Basimda su isteyebilecegim kimsede yoktu, ve hala ameliyathaneden disari cikartilmamistim.Yanimda yeni ameliyat olmus bi bayan daha vardi ikimizde aci icindeydik, inliyorduk.En son “su verin” diye bagirdim. Nasil bagirdiysam artik, yanimdaki bayan bile inlemeyi bi kenara birakti, evet ya su versinler dedi:).Sonra doktorum geldi yanimiza, tamam goturebilirsiniz odasina dedi benim icin (sifre su muydu yani?)Bi su istedik hemen gonderiyorsunuz doktor bey, simdi bi bardak su verseniz ne guzel giderdi dedim.:)Suan su icmeniz yasak dedi(Ameliyattan once narkoz verildigi an ayni doktor`dan,beni cuval diker gibi dikmeyin,ben bacak guzelligine cok onem gosteririm dikislerimi estetik yapin diye soz almaya calistigimi hatirliyorum :)hahh tam yerine geldin sende hafiften gobekte var. istersen hazir ameliyat masasindayken gobek yaglarinida alalim demis, inceden siritmisti.:)Neyse, hemen odama goturulmek icin yola cikarildim sedyeyle.Esimi kapinin onunde gorunce dunya`lar benim oldu.Iste pinar kaynagim, susuzlugumu giderebilecek ve kandirabilecegim tek kisi diye dusundum.Dusunmez Olaydim. Gorevliler beni yatagima yerlestirdikten sonra, hastaya sakin su vermeyin deyip cekip gittiler.Planlarim alt ust olmus yeni planlar dusunmeye adeta itilmistim.Tam 3 dakika sonra esime,bana su ver gargara yapacam dedim.Yok vermem yasak dedi..Yeminler ettim valla dedim gargara yapacam.Yine inanmadi tabi.Hemen yanibasimda ameliyata girmeden onceki bos pet sisesini farkettim onu almamla esime firlatmam bir oldu.Su getir bana!!diyerek bagirdim suyum hemen geldi ve bende gercekten gargara yaptim.:)

Bazen inanmak lazim insanlara

Sizede gecmis olsun gulenyuz, Allah pinarlarimizi kurutmasin:)

kesinlikle inanmak gerek ...ama açık sölim ben gargara margara yapmaz su şişesi diye bişey görsem onu bile yutardım bırakın kandırmayıı bildim bütün yalnları söylerdim:Dokadardı yaniii....tşkrler umut kardeşim sizede çok geçmişler olsun şifalar dilerim....

yıne etkıleyıcı hıkayelerınden bırı tabı burda yaramaz yanını da tanımış oldum susuzluk cıdden zor ama zoru en sonunda uzsede zaferle kazanmışsın dayı bı su alırmısınnn :)

yuzundekı gulumseme bundan sonra hıç eksılmesınnnn

Hayatımda yoğun bakımda hiç yatmadım ama beş kere ameliyat oldum. Sanırım ne ameliyatı olursa olsun ayıldıktan ilk 3 saat içerisinde su içmek yasakmış. Hele ki son ameliyatımda ben de susuzluktan öleceğimi sandım. Her ameliyatımdan sonra çok felaket susadım ama son ameliyat gerçekten çok farklıydı, diğerlerinde dayanabilmiştim, sonuncusunda artık bitmek üzereydim...

Çevremdeki herkese yalvarıyordum ki artık dayanamadılar bir pamuğu ıslatıp sadece dudaklarımı nemlendirdiler. O bile o anlık yetmişti. O susuzluk ameliyat ağrılarından bile kötüdür, iyi bilirim.

Su mu? :) Aylarca içmediğimi bilirim :) Yılda bi kışın hasta olucam da, ilaç yutmak için içicem :) O da bi yudumcuk, ilacı yutasıya kadar:)

Ben de Kalem ablam gibi çaycıyım:) Su hayatta aklıma gelmez , ama çaysız kaldım mı yıkarım ortalığı hayatta dayanamam :D Gerçi benim de hayatım cildiye de geçiyo sırf bu yüzden sanırım :)

Şu aralar zorla içmeye çalışıyorum ama 1 bardağı geçmez yine de:)

ben aslında bu konuya dikkat çekmek istememiştim ama iyi oldu;)neden su içmessiniz anlamam su çok önemli için için....

Üst Alt