Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane heyet raporu ve il sağlık müdürlüğü raporları hakkında deneyimlerim

kurtoglukurt50

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar rapor alma maceramı anlatmak istiyorum bakalım araç almam mümkünmü? Ben doğuştan engelliyim sendrom serabella deniyor + sağ kalça total protez

16/03/2018 tarihinde Antalya eğitim ve araştırma hastanesi sağlık kurulundan rapor aldım ve şöyle yazıyor

ortopedik + süreğen kronik %69

Engelli kimlik kartı + ötv indiriminden yararlanır özel tertibatlı araç kullanması gereklidir tertibat yönünden il sağlık müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmesi uygundur.

04/04/2018 tahrinde il sağlık müdürlüğü kararı

birinci grup B sınıfı sürücü olur
sınırlı kullanım kodları:

47- iki tekerlekli araç kullanamaz
102-ambulans ticari araç resmi araç kullanamaz
103.4-3 yılda bi kontrol

araç uyarlama kodları:

40.11-direksion simidinde yardımcı ciğaz (topuz,direksion çatalı)
10.02-otomatik vites
25.01-uyarlanmış hız pedalı
25.08-solda hız pedalı

maliye gittim bayan tamandır bunlarla alabilirsin dedi ehliyetine başvur dedi yaptım ama biraz uzun sürdü çünkü nufus müdürlüğünde sistem hata verdi verilen kodları giremediler 2 hafta gittim geldim sonunda sistem düzeldi ve geçici ehliyet belgesini aldım.

tekrar maliye gittim bu sefer incelenecek diyorlar dilekçe ve evrak teslime git dediler benim sorum şudur.

devletimiz engelliye engelmi olmak istiyor? zaten hayatım zorluklarla geçti bu raporlarla ötv siz araç alabilecekmiyim????

hepinize saygılar sunarım

Evet alabileceksiniz. Bu kesin ve net.
Aracınızda özel donanım olacak. Pratikte o donanımı kullanmanız gerekir mi o size kalmış. Ehliyetiniz de bir iki güne gelir gelmediyse. Ptt kargo ile kapıya teslim ediyorlar, hızlılar o konuda.

BİRİ LÜTFEN BUNU BANA AÇIKLASIN...

evet soldizinizde sorun olduğu sadece otomati vites araç kullanabileceğiniz raporunuzda yazıyor ama hastalığınız ne olduğunu anlayamadığımızdan Ankara dan görüşt istedik. Allah Allah kardeşim sen hastalığımın adını ne yapacaksın zaten google yazsan açıklamasını görürsün. Hastalığımdan dolayı sol dizimde eklem hareket kısıtlılığı mevcut yazıyor tedavimimi planlıcan ne yapacaksın deliricem yeminle deliricem.

cakirlarc

ehliyet bugün itibariyle geldi maliyeye özelge verdim sahsen gidip bakalım ne zaman ve nasıl cevap verecekler tertibatlara gelince kullanacam çünkü ameliyat olan bacak bende sıkıntılı haraket kısıtlığı oluştu allah hayırlısını versin

arkadaşlar bugün defdarlığa gittim özelgem ne durumda diye ve Ankara ya göndermişler inşallah uzun sürmez hayırlısı

Öncelikle geçmiş olsun vergi dairesi aynı şeyi malesef banada yaptı hastalığınızı bilmiyoruz özelge doldurmanız gerekli dedi.Malesef özelgenin süresi bilinmiyor benimki 5 ay oldu cevap gelmedi inşallah sizinki hızlı gelir.

karxma

engelliye yasa çıkıyor hak veriyorlar ama bin dereden su getiriyorlar allah hepimize hayırlısını versin

ÖTV'siz araç için raporumda sorun mu var?

Arkadaşlar

Antalya araştırma hastanesinden aldığım rapora bir bakarmısınız , maliye sorun çıkartıyor özelge ver dediler bende verdim onlarda Ankaraya gödermiş 1,5 ay oluyor hala cevap yok aceba raporumda sorunmu var ayrıca il sağlık müdürlüğünün verdiği raporda kısıtlama bunlar

10.02 otomatik vites

40.11 direksiyonda topuz

25.01 uyarlanmış gaz pedalı

25.08 soldaki gaz pedalı

https://hizliresim.com/5y4AnD

https://hizliresim.com/pnj7pL

https://hizliresim.com/oV2LMk

vergi dairesi ne diye sorun çıkartıyor bunlar ne sanıyor kendilerini hep aynı şeyleri yapıyorlar raporunda gayet açık net belirtmişler daha neyin tatavasını yapıolar bende başvurcam bakalım nasipse bana ne dicekler,

valla anlamadım kardeşim aylar sürer diyorlar engelli hakları ve hukukla uğraşan bir yer varmı çünkü resmen mağdur ettiler ya

Maalesef bizim memlekette memurlar sorumluluk almaktan korkarlar, her şey açık ve gayet net, daha ne olacak. Bunda özelgelik bir şeyde yok.
Çözülür.
eğer olmazsa Bimer Cimer isim belirterek raporları da ek yaparak şikayet edin.

kurtoglukurt50

ben özelge yazmıştım 9 ay sürmüştü cevabın gelmesi şimdi ehliyet rapor işlemleriyle uğraşıyorum bakalım ne olacak yaşayıp görecez,

caradak

her iki yere dilekçe verdim sonuç yok malesef

allah hepimize yardım etsin bu toplumda engelli olmak çok zor birde böyle her işi yokuşa süren anlayış var gurban olduğum allah bildiği gibi yapsın onları

Bu gün aradım ankara yı imzaya gitti dediler peki olumlumu olumsuzmu dedim bunu bilmiyorum dedi kime imzaya gidiyorku bu melet ya

@KuZGuN 9 aymı Allah onları bildiği yapsın. @kurtoglukurt50 siz ne zaman başvuruda bulunmuştunuz. 3 ay oldu benim yahu herşey elektronik imzalanıyo artık ne imzası delirtecekler insanı pazartesi bende arıyayım bi. 9 ay nasıl olur ya Ankara danmı geldi 9 ayda

@caradak kardeş ben bimer cimer her yere yazdım gelen cevap özelge talebiniz inceleme aşamasında tamamlanınca tarafınıza bilgi verilecektir diyor hepsi bu kadar.

Senin işler kısa sürmüş ben il sağlık müdürlüğü ne verdim 06 06da bana 29na gün verdiler

SU benim 2 ay oldu hala cevap yok uzun sürer diyorlar yukarıda raporum mevcut her şey tamam olduğu halde engelliye bi engelde maliyeden

evet @SU35 9 ay sürdü bende şimdi ehliyet işlemleriyle uğraşıyorum,

kurtoglukurt50 benim 3. ayım benim herşeyim tamam aynı raporla 5 yıl önce aracımı aldım. sürem dolunca özelge dediler. neden uzun sürdüğünü anlamıyorum 1,5 satır 3 cümleden oluşan rapor yönetmelik gayet açık

SU35

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine girip ordan Ötv ye bakan bölümün Grup Başkanı veya Daire Başkanını arayın.memuru aramayın ama. Durumu izah edin . Çoğu iyi insandır tahminimce yardımcı olurlar.

Telefonu kaçtır rica etsem

izmir i aradım oradaki müdür bizden cıktı diyor Ankara dakinide bulamadım bir türlü telefonunu

bayramdan sonra ilk işim mail atmak olacak emine hanıma şimdi atarsam alta düşer mailim bekliyeyim Allahım inşallah çözüm olur.

Üst Alt