Değerli arkadaşlar rapor alma maceramı anlatmak istiyorum bakalım araç almam mümkünmü? Ben doğuştan engelliyim sendrom serabella deniyor + sağ kalça total protez
16/03/2018 tarihinde Antalya eğitim ve araştırma hastanesi sağlık kurulundan rapor aldım ve şöyle yazıyor
ortopedik + süreğen kronik %69
Engelli kimlik kartı + ötv indiriminden yararlanır özel tertibatlı araç kullanması gereklidir tertibat yönünden il sağlık müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmesi uygundur.
04/04/2018 tahrinde il sağlık müdürlüğü kararı
birinci grup B sınıfı sürücü olur
sınırlı kullanım kodları:
47- iki tekerlekli araç kullanamaz
102-ambulans ticari araç resmi araç kullanamaz
103.4-3 yılda bi kontrol
araç uyarlama kodları:
40.11-direksion simidinde yardımcı ciğaz (topuz,direksion çatalı)
10.02-otomatik vites
25.01-uyarlanmış hız pedalı
25.08-solda hız pedalı
maliye gittim bayan tamandır bunlarla alabilirsin dedi ehliyetine başvur dedi yaptım ama biraz uzun sürdü çünkü nufus müdürlüğünde sistem hata verdi verilen kodları giremediler 2 hafta gittim geldim sonunda sistem düzeldi ve geçici ehliyet belgesini aldım.
tekrar maliye gittim bu sefer incelenecek diyorlar dilekçe ve evrak teslime git dediler benim sorum şudur.
devletimiz engelliye engelmi olmak istiyor? zaten hayatım zorluklarla geçti bu raporlarla ötv siz araç alabilecekmiyim????
hepinize saygılar sunarım
16/03/2018 tarihinde Antalya eğitim ve araştırma hastanesi sağlık kurulundan rapor aldım ve şöyle yazıyor
ortopedik + süreğen kronik %69
Engelli kimlik kartı + ötv indiriminden yararlanır özel tertibatlı araç kullanması gereklidir tertibat yönünden il sağlık müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmesi uygundur.
04/04/2018 tahrinde il sağlık müdürlüğü kararı
birinci grup B sınıfı sürücü olur
sınırlı kullanım kodları:
47- iki tekerlekli araç kullanamaz
102-ambulans ticari araç resmi araç kullanamaz
103.4-3 yılda bi kontrol
araç uyarlama kodları:
40.11-direksion simidinde yardımcı ciğaz (topuz,direksion çatalı)
10.02-otomatik vites
25.01-uyarlanmış hız pedalı
25.08-solda hız pedalı
maliye gittim bayan tamandır bunlarla alabilirsin dedi ehliyetine başvur dedi yaptım ama biraz uzun sürdü çünkü nufus müdürlüğünde sistem hata verdi verilen kodları giremediler 2 hafta gittim geldim sonunda sistem düzeldi ve geçici ehliyet belgesini aldım.
tekrar maliye gittim bu sefer incelenecek diyorlar dilekçe ve evrak teslime git dediler benim sorum şudur.
devletimiz engelliye engelmi olmak istiyor? zaten hayatım zorluklarla geçti bu raporlarla ötv siz araç alabilecekmiyim????
hepinize saygılar sunarım