Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane rapor için 2 ay sonrasına gün verince 2022 maaşım kesildi! Adaletsizlik..?

ist01

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
26
arkadaşlar inanin ben böyle adaletsizlik görmedim

2013 nisan ayinda engelli maasim adres desikliği yüzünden durduruldu
sonra 15 nisanda yeniden yeniden işlemlere başladim rapor hazir vardi verdim tekrar maaş bağlandi bu arada haziran maaş alamadim
rapor süreli idi 2013 haziran ayinda rapor süresi doluyordu
raporun süresi dolmadan yeni rapor alamiyorduk
haziranda hastaneye bas vurdum yeni rapor icin 2 ay gün verdi
ağustos ta yeni raporu aldim kuruma 10 gün önce götürüp bu yeni raporum verdim
bugün telefonla aradim 144 maasım tekrardan durdurulmuş eski rapor süresi dolar dolmaz maasi durdurmuslar inanin kafamdan aşağı kaynar sular döküldü
yani benim ne sucum var bölgemdeki hastane 2 ay sonrasina brandevu verior ya böyle bişe ola bilirmi

simdi diyolar yeniden işlemler ebaşlıcak bu neya zirt pirt 6 aydir maaşımı alamadim bu nasil bir zülümdür

Kurumun kriterleri vardır burada yasa ve kanunlar işleniyor keyfiyet yok adres değişikliği rapor süresi dolması ölüm sigortaya geçme vs. Tabıkı maaş donar.. Başhekimle konuşup rapor verilmesi için sıranı daha öne alabilirler dilekçe yaz başhekime

kardesim yaziyi tam okumadan nie cevap veriosun
diyorumki yeni raporu 10 gün once verdim görevli bana herhangi bir maas durdu filan demedi hem öyle baş hekim öne filan almior hayel sölediklerin

Fikret, rapor süren 2013 Haziran'da dolduğu için sistem yeni raporun teslim edilmediğini görünce aylığı fesheder, durdurur. Bu yasal bir işlemdir.
Sen yeni raporu 10 gün önce baglı olduğun Vakfa teslim etmişsin. Raporun yuzde 40 ve üstü ise aylığın durdurulduğu tarihten itibaren tekrar açılacak ve alamadığın paralar ödenecek sana.
Raporun sisteme kaydedilince Eylül döneminde paralarını alacaksın ablam.

Rapor tarihin Haziran'da dolduysa o tarihte durduruldugu için Hazirandan itibaren aylıklarını alacaksın.
İşlemler Eylül'e yetişir yani. Sen yine de Vakfa git raporun sisteme kaydedilip kaydedilmediğini sor ki Eylül döneminde paralarını alasın.

Ayrıca 15 Nisan'da başvurmuşsun ve aylığın baglanmış. Bu durumda 1 Mayıs itibariyle sana para ödemeleri lazım. Bunları onlara anlat ve takibini yap.
sonuçtan haberdar et beni.
Can sıkacak ortada bir şey yok. Talihsizlik olmuş raporu geç almışsın. Maalesef kurumlar boyle resil edior.
Lakin başta da dediğim gibi aylıklarını hepsini alacaksın.

Fikret, rapor süren 2013 Haziran'da dolduğu için sistem yeni raporun teslim edilmediğini görünce aylığı fesheder, durdurur. Bu yasal bir işlemdir.
Sen yeni raporu 10 gün önce baglı olduğun Vakfa teslim etmişsin. Raporun yuzde 40 ve üstü ise aylığın durdurulduğu tarihten itibaren tekrar açılacak ve alamadığın paralar ödenecek sana.
Raporun sisteme kaydedilince Eylül döneminde paralarını alacaksın ablam.

Rapor tarihin Haziran'da dolduysa o tarihte durduruldugu için Hazirandan itibaren aylıklarını alacaksın.
İşlemler Eylül'e yetişir yani. Sen yine de Vakfa git raporun sisteme kaydedilip kaydedilmediğini sor ki Eylül döneminde paralarını alasın.

Ayrıca 15 Nisan'da başvurmuşsun ve aylığın baglanmış. Bu durumda 1 Mayıs itibariyle sana para ödemeleri lazım. Bunları onlara anlat ve takibini yap.
sonuçtan haberdar et beni.
Can sıkacak ortada bir şey yok. Talihsizlik olmuş raporu geç almışsın. Maalesef kurumlar boyle resil edior.
Lakin başta da dediğim gibi aylıklarını hepsini alacaksın.
abla bugun 144 aradim maasimin durduruldunu bilmiordum ben raporum oran yükseldiği icin 10 gün önce gidip vermiştim oradaki kadin bana maasimin durduruldunu solemedi sadece numara verdi 15 gün sonra ara dedi rapor onalanacakmıymıs neymıs aradan 10 gün gecti gittim pc bakti dediki bu raporla 10 gün once basvurdunmu dedi evet dedim sonra sistemde gözükmedi sadece bana 10 gün önce verilen keat var elimde basvuru keadi onu gösterdim bakalim ins eylüle yetisir bu arada 1.5 ay once eve gelmişlerdi gereken arastirma yapilmişti tekrar araştırma yaparlarmı acaba 6 aydır beltaraf oldum kadin ayrica gecmişe dönük maas alabileceğimi söledi acaba işlemler bitmeden sisteme işlemiyorlar galiba bunu anladim ben

Yok, tekrar sosyal araştırman yapılmaz ablam.
Eski rapor oranın kaçtı? Yeni rapor ortanın kaç oldu?
Eger rapor oranında aylık miktarını yükseltecek şekilde artış olmuşsa rapora baglık olarak aylık yükseltme işlemi de yapılacak. Dilerim Eylül'e yetiştirirler. Yetiştirmeleri için baskı yap aylardır maaş alamadıgını magdur oldugunu soyle yeti,ştirsinler işlemleri hızlandırsınlar. Olmadı ALO 150 Bimer aracılıgıyla süreci hızlandırmalarını talep et. aylardır maaş alamamışsın çünkü.

Raporun işleme alınınca durduruldugu tarihten itibaren maaşın baglanacak ve durduruldugu tarihten itibaren maaşlarını alacaksın.
Raporun % 40- 69 iken % 70 ve üstüne yükselmişse bu durumda rapor oranına baglı olarak aylıklarında artış olacak ve buna göre durdurulduğu tarihten itibaren toplu ödenecek sana.

abla eski raporum h yeni raporum t nisanda kesilmişti 20 nisanda basvuru yaptım onaylandi ağustos 1 de rapor süresi doldu diye durdurulmus agustos 10 da yeni rapor t ver buna göre aylül alirsma nekadar alirim veya araliğa sarkarsa nekadar alirim abla

Ha sen zaten yukselmiş olan % 74 oranla başvurmuşsun aylıkta rapor oranına göre yükseltme olmayacak. Zaten rapor oranın Yuzde yetmiş ustu. Raporun işleme alınıp eylülde alırsan paralarını ona göre hesab yapayım. Toplu paranı da almamışsın zaten. Hepsini hesaplıyayım dur:

abla nisan ayinda %68 olan raporla basvurmustum allahtan raporun suresi dolcagi günü bilirosum hastaneye basvurdum yeni raporu %74 verdiler ağustosta onuda kuruma 10 gün önce verdim 8 gün daha önce almiş olsaydim raporu maasim kesilmeden raporu teslim ediyormusum

20 Nisan'da başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Mayıs. BUna göre eğer eylülde paralarını alırsan toplu paran 1 Mayıs - 1 Eylül arası olacak ve ayrıca eylül dönem maaşını alacaksın:

Eylül dönem maaşın: 1175,59 Lira
Toplu paran ise:
Temmuz ve Ağustos ayları: 783,72 Lira,
Mayıs, Haziran ayları: 753, 58 Lira,
Buna göre toplu paran: 753,58 + 783,72= 2321,02 lira

Eyl dönem maaşı ve toplu parayla eline geçecek toplam para: 2321,02+ 1175,59= 3496,61 Lira.

Toplu paranı almadığın için toplu paranı da hesaplayarak yaptım bu hesabı. Paraları alınca haberim olsun. hesabı kontrol edelim.

Ablam sen Nisan'da Yuzde 68 raporla başvurmuşsun:) Bunu yeni okudum:) Bu durumda toplu paranın hesabı değişecek maalesef. Bu hesabı yapmam için yeniden eski raporunun süre bitim tarihini bana yazman gerek. bekliorum.

eski rapor süre bitin tarihi 12 haziran abla
10ağustostada yeni raporu aldim

eski rapor süre bitin tarihi 12 haziran abla
10 ağustostada yeni raporu aldim o gün kuruma verdim 1 ağustosta maas durmus tekrar

Bir de ablam adres değişikliği sebebiyle tam olarak aylığın ne zaman durduruldu aylık başlangıç tarihi değil adres değiştirme sebebiyle durdurulma tarihinine göre hesaplama yapmam gerekecek bu detayı da unutmuşum:)

Yorulmuşum... Alllahtan tekrra tekrar okuyorum yazılanları.

Eger senin adres değişikliği sebbeiyle aylıgın Nisan'da durdurulmuşsa nisanı da katacagız çunku.

Ablam yeni raporu 10 Agustosta teslim etmişsin. BUna göre yeni raporuna göre yukseltme işlemi 1 Eylül itibariyle olur. Yani eylül maaşını sadece Yuzde 74 orana gore alacaksın. Ondan önceki tüm aylıkları % 40 -69'a göre hesaplamam gerekecek:(

ayrica suan sgk kontrol ettimde hersey aktif durumda 65 yac ayligi dior sgk da ve provizyon alinir dior e devlette

Mart dönem aylığını almış mıydın peki?

Tamam ablam. O halde sen haziran dönem aylığını alamadın sadece. 12 Haziran'da rapor süresi dolduğuna göre o tarih itibariyle durdurulmuştur. O yuzden haziran dönem aylıgını alamamışsın. Geç de durdursalar durdurma tarihi rapor bitiş süresidir çünkü.

Buna göre % 40- 69 rapor oranına göre Haziran ayı için: 251,19 Lira,
Temmuz ve agustos için: 522,48 Lİra
% 74 rapor oranına göre Eylül dönem aylığı için: 1175,59 lira,

Toplam olarak eline geçecek para: 1949,26 lira olacak.

İLk hesabımı dikkate alma. Ben hepsini % 74 rapor oranına göre hesaplamıştım ve yeni başvuru oldugunu düşünmüş ve dolayısıyla mart dönem aylıgını aldıgını düşünmemiştim. Yanlış hesap o. Doğrusu 1949,26 liradır.

saol abla tsk ederim senide yordum baya k.b allah razi olsun abla inşallah eylül alirim yoksam kapima dayanacak aldim borclar

Bunun için vakfı sıkıştır ablam. Olmadı alo 150 Bimer hattı vasıtasıyla eylüe yetiştirmelerini talep et. Haziran dönemini bile alamadın yani. çekinme sıkıştır vakfı.
Yoksa bunda Aralık ayına sarkar.
Ama durumunu anlatırsan vakfa yetiştirirler. Hemen yarın koştur bu işe.

Bu ülkede hak adalet denen bişe kalmamış

yok arkadaş adalet yok bu ülkede binbir türlü yalan sayiyorlar köpek gibi ettiler beni sydv git eve gel tekrar git gene eve gel 6 aydir mağdurum sadece sydv olsa gene iyi
hastanesi ayri bir dert bir rapor 2 ayda alinirmi arkadas bu nasil iştir ya aile bakanli yaziyoruz sölüyoruz kendi kurumuna sözü gecmiyor sydv mi daha üstün aile bakanlimi
belli deyil karşılaştım zorluklardan biktim usandim yemin ederim yaa bir sorunumuz oldumu tel aciyoruz köpek gibi yarvartiyorlar bu nasil sosyalliktir yaww evet engelliyiz
ama bizimde bir gurumuz var yahu insaniz bizde yemin ediyorumyaşama sevincimi kaybettirdiler 6 aydir nalet olsun kaderime tükürim nasil bir ülkede dünyaya geldim ben yaa

Üst Alt