Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane rapor oranımı düşük verdi. İtiraz ettim. Başka ne yapabilirim?

erhankali

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Benim Başbakanlık özürlü kartım var ve üzerinde oranı "%40 sürekli" olarak yazıyor. Vergi indiriminden yararlanmak için Defterdarlığa başvurdum ve beni devlet hastanesine sevk ettiler. Kurula girdim fakat kurul %32 özür raporu verdi. Sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdim.
Başka yapmam gereken birşey var mı acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Belirleyici olan şey işgücü kaybı cetveli'dir. Cetvele göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerekiyor idi ve/fakat hastane bu oranı vermiyor ise, itirazınız haklı bulunacaktır.
Sonuç gelene kadar başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Düşük oranlı raporlarla ilgili mahkeme yolu

Merhabalar.

Benim sorum sağlık raporlarıyla ilgilli olacak. Daha önce %40'ın üzerinde raporu olanlar yeni rapor aldığında bu oran %30'lara kadar düşmektedir. Bu yeni yasadan önce başvuranlar vergi indirimi hakkını kazandı ve fakat yeni başvuranlar kazanamıyor maalesef. Mahkemeye versek hakkımızı arasak kazanabilir miyiz acaba? Daha önce bu şekilde mahkemeye verip kazananlara şahit oldunuz mu?

Teşekkürler!
Erhan

Üst Alt