Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane rapora 78 kodu yazmıyor, Maliye 10.02 ile ÖTV indirimi uygulamıyor!?

Ndr

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Raporum aşağıdaki gibidir. Sizce sağlık kurulundan da uygun raporu aldığım taktirde ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Bu raporla alınan ehliyet engelli ehliyeti olarak mı geçiyor?

10.02(otomatik vites) kodu eğer sadece otomatik vites kullanmak demekse kısıt kodlarından 78 (sadece otomatik vites) kodu neden yazılmamış?

78 kodu yazılmamış eğer bu manuel araba kullanabilir demek ise neden 10.02 kodu yazılmış?

Yetkili hastaneden alacağım "özel tertibatlı araç kullanır" ibareli ve oranlı raporumla ve aşağıdaki ehliyet raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Eğer 78 kodu yazılı değil diye trafik tescil işlemlerinde vs. sorun çıkacaksa boş yere heyet ile uğraşmak istemiyorum.

Kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SAĞLIK KURULU RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ.

SÜRÜCÜLER İÇİN SAĞLIK RAPORU ÖN YÜZ İÇİN TIKLAYINIZ.

SÜRÜCÜLER İÇİN SAĞLIK RAPORU ARKA YÜZ İÇİN TIKLAYINIZ.

Son düzenleme:
Ndr

78 kod yazılmadığında maliye ve emniyet arızaya bağlıyor. Bence rapora 78 kodun eklenmesi için itiraz edin.

OturanBoga
İtiraz yolu kapalı gibi birşey. İtiraz ediyorsun başka bir ile gönderiyor gönderdiği il farklı karar verirse hakem ile gidiyorsun. Birde 10.02 veripte 78 vermemek ne demek aklım mantığım almıyor!!!

Vergi Dairesi Bu Raporlara ÖZELGE Yazmamız Lazım Açık Değil Diyor Sizin Yorumlarınız?

Bence kanunen hiçbir açık yok bu raporlarda ama inatla bana özelge yazdırıp 3 ay bekletmek istiyorlar. Bimere şikayet edeceğim.

Ne yapabilirim Taktik lütfen:)

78 otomatik araç kodu yazmamışlar bilginiz olsun...geri dönebilir

Gerekçesiz hocam yapamayız diyorlar. Yönetmelik mevzuat deyince kem küm ama yoğunluğun da etkisiyle bir şey yapamıyorsunuz! Hatta ve hatta tertibatlı araç deyince direkt aile hekimi diye başlıyorlar o derece şaka gibi bir uygulama. Neyse ki insanlar zaten ehliyetini de değiştireceği için en azından boşa gitmiyor. Halihazırda engelli ehliyeti olanlara ne yapıyorlar acaba bende onu merak ettim şimdi.

10.02 yazıp 78 yazmamak ne demek halen anlamış değilim ama eğer ki raporlar ÖTV istisnasından sadece 78 kodu olmadığından yararlanamıyor olursa ehliyetimi daha almadığımdan tekrar komisyona girebilirim daha doğrusu ehliyet sürecini en baştan tekrar başlatabilirim.

Raporunuzda kısıtlığınız ile alakalı kodların yazması şart.

10.02 bence açıklıyor kısıtı. Eğer açıklamıyor olasa ehliyet raporuna özel tertibata gerek yoktur yazarlardı. Ek olarak sağlık kurulu raporunda da belirtmiş zaten özel tertibat gerektiğini.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İnşallah hocam ya çok uğraştık sol ekstrimiteden araç alanların sayısı da oldukça fazla şu an bir değişim aşamasında olduklarına bağlıyorum bu zorlukları

Maliye rapora rağmen araç alımına onay vermiyor?!

Bizde hem 10.02 hem de 78 kodu yazdığı halde (sağ el parmakta sıkıntı var) maliye olumsuz verdi

66f37ab8c3963d2c45f81aa1629c4ca2.jpg

Sizin durumunuza onay vermemesi normal otomatik araç istisnası belli

Sayı ndr maliyenin verdiği özelgenin sonuç bölümünü paylaşırmısın

Özelge talebinde bulunmadım henüz

Üst Alt