Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane ve doktor değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

dgcnn

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
137
Merhaba abilerim, ablalarım ve kardeşlerim.

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere hastane ve doktor değişikliği yapmak istiyorum. Sebebine gelecek olursak hem evime uzak ve orada çözüm bulacağıma inanmamam. 2 aydır yoğun ve bunaltıcı süreç yaşadım. Şu an mental olarak biraz daha iyi gibiyim. Sürekli para harcamam ve hayata uyum sağlamam dışında daha büyük sorun yok.
Bakırköye gitmek bana anlamsız ve boş gibi geliyor. Çünkü defalarca gittiğimde bu benim karakterim ve bunun bir rahatsızlık olmadığı gibi saçma sapan cümleler söylediler. Arkadaşlarım benim farketmediğim hareketlerimin olduğunu söylediler. Sağa sola durduk yere anlamsız küfürler ettiğimi ve anlamsız hareketler yaptığımı (masadan birşey fırlatma, sandalyeye tekme atma vs) söylüyorlar.
Yahu ben böyle yaşamak istemediğimi söylediğim halde geçiştirici cevaplar alıyorum ki zaten hastaneye gitmek bana işkence gibi geliyor. Bir türlü şu lanet hastalığa çare bulamıyorum. Bu dengesiz hareketlerim yüzünden gitmediğim kapı kalmadı ve ortada çaresiz bekliyorum. Başıma bela açmasını geçtim, hapise girmekten korkuyorum sırf bu yüzden de devlet hastanesinde takibimi yapıyorum.

Evimin yakınındaki hastaneye randevu aldım en azından daha az zaman kaybı olacak. Sizce böyle yapmam daha mantıklı mı? Mesajlarınızı bekliyorum.

@dgcnn, Tedavide hasta ve doktor uyumu önemli.

Uzun süreli tedavilerde özellikle bazen doktorun hastayla yıldızı barışmaz veya sende olduğu gibi tam tersi olabilir isteksiz, inanmadan, zoraki olan tedavidende pek sağlıklı sonuçlar çıkmaz.

Madem bu kadar şikayetçisin seni anlamadıklarını düşünüyorsun zorlamanın anlamı yok başka hastahane ve doktoru denemekten zarar gelmez.

Ama ordada benzer şeyler söylerlerse o zaman senin bakış açında, olayları anlatışında bir sorun var inşaAllah seni anlayan ve çözüm bulan doktorlarla karşılalırsın Amin.

@kara duman, değerli abim yorumun için çok teşekkür ederim. Bu illetten kurtulmak için elimden geleni yapıyorum. İşe başladım 1 ay önce ve dayanılmaz sıkıntı ve stresin içine girdim. Yine ayrılmak zorunda kaldım. Sürekli gergin ve stresi yoğun yaşadığım dönemde kendimi kaybettim. Yani bunu isteyerek cidden yapmıyorum. Farkında olmadan hızlı araba kullanmak, tehlikeli ve riskli hareketler yapmak, parayı saçma sapan şeylere harcamak ve buna çözüm bulamamak kim bunları yaşamak ister ki abim. Durduk yere ağlama krizleri, kontrolsüz hareketleri inan abim ötenazi serbest olsa ilk ben başvuracağım. Yaşamak için sebebim yok. Sürekli bunları yaşıyorum. Siz değerli abilerime içimi dökmek istedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun iyi ki varsınız.

Geçmiş olsun çok zor şeyler yasamissiniz. Eğer memnun degilseniz degistirin bence. Bende gittigim doktoru degistircem 3 yildir gidiyorum hic bir sonuc yok. Hala ayniyim ve bende cok kotuyum evden cikamiyorum, ciksam bile insanlara asiri sinirleniyorum,utaniyorum,korkuyorum duygularim sinirlerim karmakarisik oluyor çok acayip. Bende de anksiyete ve sosyal fobi var.

@dgcnn, Çok geçmiş olsun konuşmak paylaşmak rahatlatır insanı burada herkesin çeşitli sıkıntıları var en iyi biz anlarız birbirimizi..

Bu saydıkların bipolar belirtilerine çok benziyor illaki ilaç kullanıyorsundur ne kullanıyorsun hiç fayda görmüyormusun?

@Yalnizbirisi, hocam aynı kaderi paylaştığımız için çok üzüldüm. İyileşmek için her şeyi feda ettim. Nasıl bir illet ise bizleri rahat bırakmıyor. Duygudurum bipolar bozukluk teşhisiyle 2 sene önce ekt oldum, dalga geçer gibi biz sizin öyle olduğunuzu düşünmüyoruz diyor. Ya demesinde sorun da yok dalga geçer gibi ufacık stres yaşıyorsunuz ciddiye almayın diyor. Gel de kafayı yersin. Geçse gram ses etmem, tam tersi gittikçe şiddetleniyor. Ben umudumu kestim artık sanki sirkin içinde yaşıyormuş gibi hissediyorum. Rapor vermeleri de umurumda değil zaten süreli veriliyormuş. Sosyal açıdan her yolu kapattım kendime bilgisayar vs ne varsa hepsini verdim. Oyun oynarken bile sinir krizleri geçiriyorum. Hatta mümkün olduğunca kimseye bulaşmıyorum. Ailem bile benden bıkmış durumda. Size verebileceğim tek tavsiye kalabalık ve yüksek gürültüden uzaklaşmak. İletişimi minimum da tutmak. Fazlası çok zorluyor tıpkı benim gibi.

@kara duman, kullanıyorum abim, ilaç değişikliği de yapıldı. Faverin ve lithurile geçildi. Önceden 2 doz sabah akşam anafranil, 2 doz 200 mg toplam 400 mg lamictal kullanıyordum. Onların artık etkisini yitirdiği için faverin + lithurile geçtim. Nefes darlığından kurtuldum en azından. Öfke nöbetleri ve saydığım anlamsız hareketler için rexapin 5 mg emilebilir tablet kullanıyorum. Etki gösteriyor fakat tüm gün uyuyorum ve uyandıktan sonra aşırı huzursuz oluyorum. Yani biraz daha katlanılabilir geçiyor. Bazı dönemler de çok ağırlaşıyor ve sürekli sakinleştirici iğne yapıyorum. Koca bir kısır döngü abim. Yani bi yakamı bırakmadı bu illet

Son düzenleme:
@dgcnn, tesekkur ederim tavsiyeniz icin umarim bir gun bizim icinde cicekler açar iyi gunler gelir.

Hocam en fazla yorum yapabilir.O da üstü kapalı .... mı acaba? Sen şunu şunu mu yapıyodun? gibi.Vereceği ilaç veya ekt tedavisi aynı olur.Trsm benimki psikoz diye.Hakkımda karar vermelerini sevmiyorum.İlerde maaşı alır geçinir diyor hakkımda karar veriyor.Ben evlensem kadının çalışması lazım ki geçenebilelim çocuklar okusun falan.Ama o da çift ilişkisinde aldatma konusunda çok sorun yaşatıyor.

@NewDay, değerli hocam mesajınız için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi derdim rapor vs almak değil bu yaşadığımı daha katlanabilir hale getirmek. Maaş alamam şükür ki durumum iyi. Para almak gibi bir derdim de yok afedersiniz onlardan gelen hayır Allahtan gelsin. Yani sokakta durduk yere manasız küfür etmek veya farkında olmadan ekstrem hareket yapmak ve aileyi zor duruma sokmak çok kötü bişey. Ki öfkelenme konusuna hiç girmiyorum sadece bu zilletten kurtulmak istiyorum.

@Yalnizbirisi, valla kendimi soyutladım. Evde iken tüm gün kulaklık takıp uyuyorum. Sosyal olarak zaten sıkıntılı olduğum için ortamlara girmiyorum. Bu yoğun duygu değişimi yaşadığınız şeylerden uzak durun. Sizin yaşadığınız durumu bizzat yaşayan biri olarak aşırı sinirlendiğiniz durumlarda rexapin 5 mg tarzı hızlı emilim ilaçları var iğne falan da deneyebilirsiniz. Biraz huzursuz yapıyor ama öfke krizlerinden kurtarıyor.

@dgcnn, Haklıyken haksız çıkmayı biliyorum.Aile de etkileniyor sorun olunca.Şahsen ben düzeldim ve bu sefer öfkesizlikten sorun yaşıyorum.Türkiye şartlarında bir eksikliği oluyor.Karakter ilaçla pek düzelmiyor.Terapi ile farklı bir tutum göstermek lazım ama bende bir iki ay sonrasında normale dönüyor.

@NewDay, zaten hocam sorun burada benim karakterim bu olsa neden şikayet edeyim ki? Kendimi sürekli düzeltiyorum, arkadaşım bana sen durduk yere tekme atıyorsun ağır küfürler ediyorsun diyince ve bunları istem dışı yaptığımı farkedince el mecbur doktora danışıyorum. Yani akılsız hareketler aşırı harcama riskli hareketler, birini öldürme isteği bunlar bende hiç var olmayan şeylerdi. Defalarca düşündüm bu ben miyim diye fakat ben böyle olmak hiç istemiyorum. Aileme layık bir evlat ve sıradan hayatım olsun bu bana yeter. Ayrıca kendimi öldürme isteği çok oluyor depresif dönemde. Sürekli kısır döngüdeyim.

@dgcnn, teşekkür ederim rexapin kullannıştım bende pek faydası olmadı doktora söyledim değiştirdi şuan hergün sulinex xr 225 mg ve validol damla denilen ilacı içiyorum dışarı çıkarken, ama onlarında pek faydası olduğu söylenemez. yani kısacası benden artık hayır gelmez öyle düşünüyorum :( keşke böyle bir hastalığa yakalanmasaydım

@dgcnn, Bende senin gibiyim dostum bipolar raporumda var emekli olmak istedim ara karar verdiler orası da diyor 6 ay takip edelim ulen neyi i takip edicen iş yok ilaç almada zorlanıyorum.biktim artık bunlardan

@Yalnizbirisi, keşke.. bende öyle düşünüyorum. Çabam sanki boşa gidiyor. İlaç değişe değişe manyak oldum. Umarım etkisini gösterir de bi şekilde etkisini gösterir.
@samedo99, abim valla hepsi bir ayrı dert. Keşke sihirli tılsım değse de iyi olsak çok saçma konuşmuşlar.

Üst Alt