Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane vergi indirim raporunun bir nüshasını bana vermeyecek mi?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi için vergi dairesinden sevkle hastaneye gittim heyetten sonra raporun bir nushasını vermediler 10 gün sonra vergi dairesinden alırsın dediler doğrumudur ne yapmam gerekli

Vergi indirimi için vergi dairesinden sevk ile hastaneye gitmişsiniz, hastane size raporu vermez çünkü bu vergi indirim raporudur engelli sağlık raporu değildir. Hastane sizin raporunuzu vergi dairesine vergi dairesi de Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gönderir. Kurul raporunuzu inceler onaylar ve müracaat ettiğiniz vergi dairesine gönderir. Vergi dairesi de sizi raporunuzun geldiğini bildirir ve aslının aynıdır onaylı bir nüshasını size verir aslı vergi dairesinde kalır. Vergi dairesi raporunuz geldikten sonra iş yerinize vergi indiriminden yararlanmanızın sağlanması için de bir yazı gönderir. İşlem bu şekilde tamamlanır.

Life Ben engelli öğretmen olarak atanmıştım.Atandığımda girişimi yapan memur beni direkt olarak 3.derece engelli indirimi alacak olarak gösterdi ve şu an vergi indirimden faydalanıyorum.Oysa ben maliyeye hiçbir şekilde başvurmadım.Ortada bir yanlışlık var gibi.İkerde nasıl bir sorunla karşılaşırım?

yakups Milli Eğitim'de çalışanların bir bölümü göreve başladıkları andan itibaren vergi indirimlerinden faydalandırıldıklarını söylerken bir bölümü de böyle bir imkandan yararlandırılmadığını vergi dairesi aracılığıyla sevk alarak vergi indirimi raporu için heyete girdiklerini belirtmekteler. Aynı kurum ama iki farklı uygulama bu biraz kendi içinde çelişen bir şey, böyle bir şey sistem tarafından rapor oranında otomatik olarak uygulanıyorsa diğerlerine neden uygulanmıyor bu da başka bir soru. Eğer bir başvuru yapmadığınız halde vergi indirimi alıyorsanız ve ilerde sorun çıkarsa yapılan yersiz ödemeleri sizden alacaklardır. Size önerim bulunduğunuz ilin vergi dairesine giderek vergi indiriminizi sorgulatmanız olacaktır. Eğer böyle bir sistem uygulanmaya geçmişse zaten tc kimlik numaranız da sistemde kayıtlı olduğu için vergi dairesi sorgulatmasında ortaya çıkacaktır.

Bu devleti anlamak mümkün değil.Altı üstü 30 Lira para.Ben istemiyorum vermesinler.Bununla da mı ben uğraşacağım anlamıyorum.Neyse dediğinizi yapayım maliyeye söyleyeyim.Şimdi düşük bir para ama ilerde alırlarsa bayağı çok para olacak.

peki işyerine raporun bir nüshası gönderilmiyecekmi sadece vergi indirim belgesimi gönderilecek peki bana da vergi indirim belgesi verilecekmi?

yanlizkurt06 Resmi kurumda çalışıyorsanız işyerinize resmi yazı ile vergi indiriminden faydalandırılmanızın sağlanması için bildirim yapılacak, size de aslının aynıdır onaylı bir örneğini verirler sizde o rapordan fotokopi çektirerek iş yerinize verirsiniz iş yeriniz de gerekli işlemleri yaparak raporu kişisel dosyanıza takar.

Üst Alt