Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane yuzde 87 ozurlu raporu verdi. Şimdi emeklilik için ne yapacağım?

arkee

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar
öncelikle konuyu yanlıs yere actıysam özür diler yöneticilerin uygun yere tasımasında destegını rıca ederım

ben behcet hastalıgı nedenıyle gozumde gorme kaybım nedenıyle askerlıkten muaf oldum daha sonra kı zamanlarda kulagımda duyma kaybı oldu bende ızmır alsancak devlet hastanesine basvurup engellı kartı ıcın dılekce verdım. hastane benı heyete sokup gereklı muayenelerı ve arastırmaları yaparak yuzde84 sureklı raporu verdı

sımdı ben bu raporla engellı kartı ıcın basvurdum sanırım artık ızmırde otobuslere metro vs. bu kartı gosterıp ucretsız olarak yararlanabılecekmısım. pekı suan ssk lı olaral calısıyorum ve uzerıme kayıtlı bır arac var erken emeklılık ve aracın bandrol ucretlerınden ındırım almak ıcın ne yapmam lazım?
forumda bırcok kısı raporunun ankaraya gıttıgını oradan gelen haberde kımının yuzde oranı dustugu soylenıyor
kımısıde yasa degısmıs artık hastanenın verdıgı rapor gecerlıymıs dıyor.
ankaraya neden gonderıyoruz raporu ve nereden gonderıyoruz
ben ne yapmalıyım haklarımı bı kac gundur arastırıyorum ama aklım ıyıce karıstı
sımdıden hepınıze cok tesekkur ederım

emeklılık ıcın evet ama baska ne haklarım var onlarıda ogrenmek bılgılerınızden yararlanmak ısterım
yanı sgk ya mı yoksa vergı daıresıne mı gıtmelıyım nelere dıkkat etmem lazım onerılerınızı paylasırsanız sevırım

1981 dogumluyum
ilk sigortalik tarihi 2006
odenen prim gun sayisi in 2400 civari
statu derken sgkli olarak tam zamanli
evet suan engelli degil normal statusunde calisanim

Bu durumda raporunuzla birlikte defterdarlığa gidip sakatlık indirimi için başvuru yapmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Rapor % 80 ve üzeri olacak şekilde onanır ve 1. dereceden sakatlık indirim hakkı tanınırsa, bu durumda 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün rimle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlabileceksiniz:

2008_oncesi.PNG

Peki bulent abi ben Defterdarlıka Başvurunca ankarayami gönderecekler yoksa hastanenin verdiği rapor mu geçerli olacak?

Evet elinizdeki raporu Ankara'ya gönderecekler ve inceleyecekler ondan sonra iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınız yazılı olarak bildirilecek...

Çok teşekkürler dedesteğiniz için. Peki sgk ya ne zaman ne için gidecem yada gidecek miyim?

SSK ya emekli olurken gideceksiniz oda şu tarihe denk gelir
Gün/ay/2006+15 : gün/ay/2021 tarihinde prim ödemeniz de 3600 gün olduğu zaman ssk ya emeklilik için müracaat edeceksiniz.

5510 sayılı kanundan sonra 01/10/2008 tarihinden sonra sgk lı olarak çalışma hayatına atılan engelli bireyin emeklilik hesabı şu tabloya göre yapılacaktır.
2008_sonrasi.PNG

izmirdeyım
bugun 3 ayrı yere gittim hala yapamadım işlerimi basmanedeki vergi dairesine gittim biz bakmıyoruz dediler konaktakine gittim yok dediler en son eski sumerbank binasının orada vergı daıresının 4. katında engelliler servisi var oraya gıttım
ancak sunu merak edıyorum ben hastaneye bıreysel olarak basvuru yapmıstım ve yuzde 84 engellı raporu verıldı bana ama sadece ozurlu kartı ıcındır yazıyor raporda sımdı bu raporla vergı ındırımı ıcın ankaraya yollanmasında uygun olurmu yoksa
aldıgım hastaneye dılekce verıp dıger haklarımında olması ıcın mevcut raporu yenıden mı duzenleyecekler
bu rapor buraya basvurup ankaraya gıdıp onaylandıktan sonramı sgk ya basvurucam?
hala bu konuyu anlamadım
ama hepınızı cok sevıyorum herkes bırbırne destek halınde burada keske engellı olmadan onceden sızlerın bu durumuyla ılgılı daha ozverılı olabılseydım
ama bundan sonra daha hassas olup bende bılgılerımı paylasacagım
hersey ıcın sımdıden cok tesekkurler

Bu arada ankaraya raporu hangi kurum yolluyor?

Son düzenleme:
Elinizdeki raporu kabul ederler. İşyerinizin bağlı olduğu vergi dairesi hangisi ise ona gitmelisiniz. Vergi dairesi yollar Ankara'ya.

Çok teşekkür ederim. Bu süreç ler daha kısa olabilir.

bülent abi selam
bugün raporum eski çalıştığım iş yerine gelmiş yüzde81 :)
şimdi ne yapmalıyım bir yerde çalışmıyorum şuan hemen bir yerde sigortalı görünüp tekrar deftarlıga giderek yeni iş yerine yazı istemem gerekecek sanırım sonra alacagımevraklarla ne yapmam gerekecek?

abi 1980 doğumluyum 2006 işe giriş tarihim
prim 2352
abi engelli emeklisimi olayım malulen emeklimi olayım?

arkee

Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğine dair bilgiyi bu başlıktaki 16 numaralı mesajda belirtmiştim: bkz

Malulen emeklilikse apayrı bir şeydir: 1) 10 yıllık sigorta başlangıcı ve en az 1800 gün prim olmalı 2) Kişide maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmayı gerektirecek işgücü kaybı bulunmalı.
Durumun buna uygun değil gibi geliyor bana

Üst Alt