Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanede rapor oranım düşürüldü. İtiraz etmek için hangi yolu izlemeliyim?

canaslan

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
benim daha öncesin den %50 ve % 60 raporlarım var devlet hastanesinden şimdi 2022 için rapor almak için devlet hastanesine gittim ancak şoke oldum. Çünki verilen oran %20
engel durumum ise sağ bacağım çocuk felci tamamen fonksiyonsuz ve çift koltuk değnekleriyle hayatımı idame ettiriyorum.
baştabibliğe çıktım bana sağlık kurulu başkanıyla görüşmemi söylediler. Sağlık kurulu başkanının yanına gittim bana yaptığı açıklama şu; 2006 dan sonra artık bazı şeylerin değiştiğini ankara dan avrupa normlarında hazırlanmış yeni kitapçık geldiğini ve herşeyin ona göre belirlendiği söylendi.
Ben de bimere yazdım.
Şimdi benim ne yapmam gerek böyle bir saçmalık olabilir mi durumumuz orta göz var nizam var.

Sanırım engel durumunuz tablo 41 e göre değerlendirilmiş, benimde o tabloya göre engel durumum %19, benim sol bilek çalışmıyor, dizden aşağısı ince, sağ ayak bilekte kuvvetsiz, yeni oranlar bu şekilde arkadaşım, itiraz etsende birşey değişmez, bunun yanında başka hastalığınız varsa onu ekleyin, psikoloji mesela yoksa rapor düşük gelir.

ewet aynen öyle bi durum oldu bende de 2008 yılında aldığım .%45 raporum wardı ama 2 ay önce de vergi indirimi için rapor aldım ama oran %19 çıktı doktor dedi başka rahatsızlık varsa onu da ekle diye anlamadığım konu bizim engelli olmamızda kanunlara göre adamlar engelli olarak saymıo bile nasıl bi ülkeyse sağlık bakanından tut hepsini saygıyla anıyorum ...

Diyelim iki engelli var, birisi trafik kazası gecirdi diyelim ötekide tümöre bağlı omurilik ameliyatı gecirdi, ikisininde ayağındaki sorunlar aynı tabloya göre %19 alırlar, yalnız omurilikten tümör ameliyatı geciren arkadaş, onkolojiden 10 puan, ürolojiden 15 puan alabilir çünkü hastalığı o bölümleride ilgilendirir.+ psikojidende puan alırsa arkadaşımız erken emekli olabilir yani ben şu sıralar olmaya çalışıyorum kısmetse.

faruk34;

tamam kardeş o konuda haklısın %19 biri verir diyelim diğeri de verir %20 gibi bi oran ama biz bu ülke de kanunlara göre sakatız nasıl bi durum oluyorsa yüzde 45 raporum wardı bu şimdi bana yüzde 19 veriyorr değişen hiç bi durumda yok yani...kısmetse sende raporunu alırsın inşallah

Bu kanunlara göre ne sakat nede sağlamsınız,ama millete göre acınacak bir sakatlık oranımız var, asıl dikkat çekilmesi gereken durum sapasağlam olupta rapor alanlar, benim durumum masa üstü işlerinde çalışmaya uygun, oda abimin yanında çalışıyorum, geç geldin -gelmedin diye soran yok, yabancı yerde çalışmak zor birde sonradan engelli olup eğitim durumunuzda ilkokulsa işte o zaman insan hayattan kopuyor.Bende ilk raporumda alırım sanmıştım ama işin içine girince durumlar farklı, mesela işe girmek için rapor alırsan %60 verirler, aynı raporu maliye %20 lere düşürebiliyor.Çünkü ankara merkez sağlık kurumunun kriterleri farklı sanırım.

Burada kritik olan şey size sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verilmesi gerektiği. Eğer bu cetvele göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerekiyordu ve/fakat hastane bu orandan düşük orana sahip bir rapor vermişse, il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edebilirsiniz. Müdürlük sizi başka bir hastaneye sevk eder...
Hasılı, yeter ki sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor almanız gereksin...

Üst Alt