Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanede yapılan haksızlık için mahkemelik olduk. Avukat parası..? [Hukuk]

elifsu2010

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sa arkadaşlar,hastanede sıra beklerken bana bi türlü sıra gelmiyordu sıra verilen yere tekrar bi bakayım dedim.görevli kişi 65 yaş üstü 7yaş altı vs öncelikli olanları röntgen zarfına yazarken gördüm ve benimde önceliğim olduğunu söylediğimde ben bir şey yapamam dedi.bende öncelikli olanları yazdığınızı gördüm dedim,hiç oralı bile olmadı neyse tekrar sırama geçtim 1 saati geçik bekledim röntgen teknisyeni zarfın üstünde yazılı olanları çağırıyor benimde önceliğim var beni niye almıyosunuz dedim.kapıda itiş kakış derken 5dk sonra güvenlik ve polis geldi onlarda mobbing uyguladı şunun işini halledin götürelim dediler 1dk da filmimi çekip karakola gittikki ne gidiş teknisyen şikayetçi olmuş.mesaisi bitene kadar beledik gelincede beni odaya kapatıp kapıyıda üstüme kilitlediler.neyse mahkemelik olduk.hakim ikimizade 5yıl adli kontrol şartıyla bıraktı fakat teknisyeninkamu kurumunda çalıştığı için bursa il sağlık tan avkatı olduğu için benimde avukatım yoktu hakimde karşı taraf vekil ücretini benim ödememde karar kılmış avukatta hemen posta yoluyla gerekçeli karar yazısıyla vekil ücretini il sağlık müdürlüğünün hesabına yatırmam gerektiği yönünde tarafıma bildirdi.bende itiraz ettim red olundu itirazdan sonra bana resmi hiç tebliğ olmadı telfonla arayıp bu parayı yatırman gerek dedi yoksa icraya koyarım dedi.bende avukat hanıma benim dosyam e-devlet'te ve UYAP!ta gözükmüyor dedim.ben BİMER!e ve CUMHURBAŞKANLIĞINA ŞİKAYET DİLEKÇESİ DOLDURDUK'tan sonra DOSYAM'I göremiyorum dedim...1 BEN BU VEKİL ÜCRETİNİ ÖDEYECEKMİYİM,2 DAHA ÖNCE E-DEVLET'TE VE UYAP'TA GÖRDÜĞÜM DAVA DOSYAM NEDEN GÖZÜKMEZ.bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan ACİL yardım bekliyorum., SAYGILARIM'LA...

@elifsu2010

1- Eğer kararın alt kısmında itiraz yolu açıktır vs yazıyorsa itiraz edebilirsiniz yok kesin kararsa ödemeniz gerekir yine de avukata danışabilirsiniz.

2- E-Devlette yanlış yerden bakıyorsunuzdur. Mahkeme dava dosyası sorgulamadan bakabilirsiniz.
Dava kapandıysa Uyap vatandaş girişi üzerinden dosya numaranız ile bakabilirsiniz.

öncelikle böyle saçma sapan bi olay yuzunden mahkemeye düşülmez e devlette bazen guncelleme veya çalışma yapılan dönemler oluyor dosyanız o yuzden gorunmuyor olabilir

iyi günler, gül hanım 1. karara itiraz ettim zaten ama red olundu bana resmi tebligat karara itiraz etmeden önce geldişimdi yeni tebligat yapılması gerekirmi yoksa avukatın verdiği hesap'a vekalet ücretini yatırmammı lazım. 2.e-devlet'te evet mahkeme dava dosya sorgulamadan ve uyap vatandaş girişin'den baktım ama her iki sitede de gözükmüyor..cvp'larınız için teşekkür'ler...

elifsu2010 O zaman dava kapanmış olabilir dosya numarasıyla adliyeden öğrenebilirsiniz durumu nedir
Normalde dava kapanmış da olsa borçlu olduğunuz için görünmesi gerekirdi hatta ne karar verildiyse onu görmeniz gerekirdi.

gül hanım iyi akşamlar,oficcer ilker bey'lede görüştüm sitedeki değerli avukatlarımızdan bilgi alabilrisiniz dedi.daha öncede paylaştığım bilgi içineğer mümkünse bir konuda bilginize ihtiyacım vardevlet hastanesinde sıra yüzünden röntgen teknisyeniyle mahkemelik olduk.hakim her iki tarafada adli kontrol şartıyla serbest bıraktı fakat bana hakim gerisini biz hallederiz dedi.avukat tutup tutmamakla ilgili hiç bir şey demedi sonrasında mahkeme karşı taraf ın vekalet ücretini benim ödememde kara kılmış.bende yasal sürede bütün karara itiraz ettim ama red olundu.karar tarihi 01 06 2016 ama ben bu karar tarihinden sonra itiraz etmiştim.avukat beni arıyor faiz işliyor yoksa icraya vericem diyor benim eğer her iki tarafta eşit ceza aldıysa niye ben karşı tarafın vekil ücretini ödeyeyimki inanın zoruma gidiyor bu gibi durum ve buna bezer durumda olanlarla görüştüğümde boş ver niye ödüyosunki avukat bedavadn paranı alıcak hatta bugün itibariyle mahkemenin kalemine gittim ve benim dosyam ne e-devlet'te nede uyap'ta gözükmüyor dedim.olabilir dedi.vekil ücreti konusu tamamen avukatın insiyatifinde dedi.durmadan arıyor icraya vericem diye napmam lazım bir yol gösterirseniz çok makbule geçer kısacası ben ödemek istemiyorum icraya verebilirmi..cevaplarınız için teşekkür ederim[

eğer mahkeme masrafların mahkemeyi kaybeden taraftan alınacağına hükmetmişse yapılacak bir şey yok ne varki durumunuzu karşı tarafın avukatına anlatıp ödemede indirim ve kolaylık isteyin ödemezseniz icraya vermeye yetkisi var (ama yazıklar olsun)çünki onlar sözüm ona sağlık çalışanı halden anlamayan insanlar, sizden istenen para yargılama giderimi buysa bundan zate kurtuluş yok onu devlet alacak ama yok karşı tarafın avukatının giderleri ise avukatla anlaşma yoluna gidiniz mahkeme hüküm vermiş siz itiraz etmişsiniz itirazınızda ret olmuş birde eğer 14 günlük süre geçmediyse yargıtaya baş vurun eğer 14 günlük süre geçtiyse geriye tek şey kalıyor anayasa mahkemesine baş vurmak ki böyle davaları anayasa mahkemesi kabul edermi onu bilmiyorum

@muntada al ansar ceza her iki tarafa adli kontorol HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA 5271 SAYILI CMK.nun 231/8 maddesi gereğince takdiren HERHANGİ BİR YÜKÜMLÜLÜK ALTINA ALINMAKSIZIN 5 YIL SÜRE İLE DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULMASINA,burda C-)katılan sanık kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden A.A.Ü.T.gereğince hesaplanan 1.800 tl maktu vekalet ücretinin sanık yasin'den tahsili katılanın bağlı olduğu sağlık bakanlığı'na 663 sayılı KHK ve yönetmeliğin 11. maddesi gereğince verilmesine D-) yapılan yargılama giderlerini oluşturan 3 adet tebligat ücreti olan 27 tl'nin sanıklardan eşit miktarda tahsiliyle HAZİNEYE İRAT KAYDINA,. peki bu gibi durum ve buna benzer durumlarda olanlarlada görüştüm ben yatırmadım sene sonunu bekle yatırma bedavadan avukat parasını alma peşinde sana ne diye,nasıl icraya gelicek dediler..avukat dava tarihinden 30 12 2015 ödeme gününe kadar günlük işleyen (0,45)faizi bile istiyor ve 23 10 2016 tarihine kadar hepsini tek seferde ödeme yaparsın yoksa icra işlemlerine başlarım diyor.İNANIN ÇOK ZORUMA GİDİYOR HEM MOBBİNG'E MARUZ KAL HAKSIZLI'ĞA UĞRA. HAKİM BANA SEN GİT BUNDA SONRASINI BİZ HALLEDERİZ DEDİ. AMA TABİ KARŞI TARAF KAMU!NEDE OLSA.ben 1,5 ay bu ÜCRET için çalışıyrum EVİME ÇOCUĞUMA 1,5 AY EKMEK GÖTÜRME DEMEK.BİR YOLU YOKMU BU İŞTEN EN AZ HASARLA KURTULMANIN,BENİM AYLIĞIMI ÇALIŞTIĞIM FİRMAYA BİLDİRİP HACİZ EDEBİLİRMİ,VE KİRADA OTURUYORUM EVE HACİZ'e GELEBİLİRMİ.CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KAL SAĞLICAK'LA

GÜL HANIM,iyi günler ceza her iki tarafa adli kontorol HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA 5271 SAYILI CMK.nun 231/8 maddesi gereğince takdiren HERHANGİ BİR YÜKÜMLÜLÜK ALTINA ALINMAKSIZIN 5 YIL SÜRE İLE DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULMASINA,burda C-)katılan sanık kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden A.A.Ü.T.gereğince hesaplanan 1.800 tl maktu vekalet ücretinin sanık yasin'den tahsili katılanın bağlı olduğu sağlık bakanlığı'na 663 sayılı KHK ve yönetmeliğin 11. maddesi gereğince verilmesine D-) yapılan yargılama giderlerini oluşturan 3 adet tebligat ücreti olan 27 tl'nin sanıklardan eşit miktarda tahsiliyle HAZİNEYE İRAT KAYDINA,. peki bu gibi durum ve buna benzer durumlarda olanlarlada görüştüm ben yatırmadım sene sonunu bekle yatırma bedavadan avukat parasını alma peşinde sana ne diye,nasıl icraya gelicek dediler..avukat dava tarihinden 30 12 2015 ödeme gününe kadar günlük işleyen (0,45)faizi bile istiyor ve 23 10 2016 tarihine kadar hepsini tek seferde ödeme yaparsın yoksa icra işlemlerine başlarım diyor.İNANIN ÇOK ZORUMA GİDİYOR HEM MOBBİNG'E MARUZ KAL HAKSIZLI'ĞA UĞRA. HAKİM BANA SEN GİT BUNDA SONRASINI BİZ HALLEDERİZ DEDİ. AMA TABİ KARŞI TARAF KAMU!NEDE OLSA.ben 1,5 ay bu ÜCRET için çalışıyrum EVİME ÇOCUĞUMA 1,5 AY EKMEK GÖTÜRME DEMEK.BİR YOLU YOKMU BU İŞTEN EN AZ HASARLA KURTULMANIN,BENİM AYLIĞIMI ÇALIŞTIĞIM FİRMAYA BİLDİRİP HACİZ EDEBİLİRMİ,VE KİRADA OTURUYORUM EVE HACİZ'e GELEBİLİRMİ.CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KAL SAĞLICAK'LA

@ herkes e iyi günler., aradan 3 sene gibi bir zaman geçmesine rağmen 03 07 2018 tarihinde icra kağıtları geldi.. faiz 2016 yılında başlamış 401 tl karşı taraf vekil ücreti 1800 tl +icra masrafı 1800+401+542=2743 tl.. 220 tl aytırdım kalan 2523 tl avukat bugün aradı 4 taksit te kapatın faiz işlemesin dedi ..böyle adalet olmaz olsun.dedim kolaylık sağlarmısınız faiz silin diye öyle birşey yapamam dedi..bilgisi olan arkadaşlardan ricam bana bir yol göstermeniz faiz durdurabilirmiyim .cimer e her yere şikayet ettim hep alavere dalavere.ben bunu yatırmasam çalıştığım işyerinde maaşıma el koyabilirmi..

odemeden faiz durdurulamaz odeyeceksiniz. kucuccuk bi ofke hali nelere malolmus.
icra gelirse bide onun masraflari vardir diye biliyorum
maasiniza gelir icra. aylik taksit taksit keserler. ama oyle 3 taksit gibi yikici olmaz maasiniza gore uzun muddete yayabilirler.

GEÇMİŞ OLSUN SAĞLIIK ÇALIŞANLARA ŞİDDET SIFIR TOLERANS. ÖZELLİKLE SAĞLIK BAKANLIĞINDA ARTIK MÜDAHİL OLUYOR .sizler bu borcu ödeyin başka yolu yoktur yeterince yıprandınız BU İŞİN PEŞİNDEN COK KOŞMAYIN İcra takibindeki borcun faizi doğru hesaplanmış mı. Kaldı ki faize itirazınız var ise ödeme emri tebliği tarihinden itibaren 7 gün içerisinde yapmanız gerekir

@HOŞÇAKAL Aynen hemde ne yıpranma çok zoruma gidiyor.ama yapacak birşey yok.sadece yazıklar olsun diyorum. yinede teşekkür ederim.selametle..

@shukufe küçücük bir öfke! maalesef adam keyfe keder beyaz kod la çağırmış..bilmiyorum ama sizin başınıza böyle birşey gelse zorunuza gitmezmi..ortada ceza yok. sadece benim avukat olmadığı bilgisizliğimden dolayı karşı taraf vekil ücreti bana rücu etti..

Üst Alt