Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanede yatarken işten çıkarmak istiyorlar!?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

2. Derece engelliyim ve özürlü kadrosundayım.. 2.5 aydır hastanede yatmaktayım ve hastanede yatmaktadır bilgisini resmi rapor olarak işyerine verdim. ancak hemen hemen her hafta beni taciz edip ne kadar süre daha kalacaksınız hastanede deyip rahatsız ediyorlar. ameliyat olacağım ama yoğun bakım sırası beklediğim için biraz gecikti.. Taburcu olmadan da rapor hazırlanamıyor çünkü tedavi devam ediyor..
İş yeri de raporu göremeyince bunu bahane ediyor.. Durumu çok açık ve net şekilde güzellikle defalarca anlatmamıza rağmen anlamak istemiyorlar. En sonunda sen istifa et biz seni iyileşip hastaneden çıkınca tekrar işe alırız dediler.. Çok moralim bozuldu..

İşten atmak isteseler atabilirler mi sizce ? Dedim ki onlara ; istifa edersem sgk hastane masraflarını ödemez ki dedim.. Onlar da hayır istifa etsen de 90 gün boyunca ödenir dediler.. Ne kadar doğru bilemiyorum... Onlar çıkartırlarsa sgk sağlık ödemesinde sorun çıkartır mı ??
Ne kadar süre ile ödeme yapar ve işsizlik maaşı alır mıyım ?? Acil olarak bilgi verebilirsenizz çok sevinirim Teşekkürler

İstifa etmeyin, eğer onlar işten çıkarmak istiyorlarsa bunu kendileri yapsın. siz sağlığınızla ilgilenin.

raporun devam ettiği süreç içerisinde hiç bir türlü seni çıkartamaz ssknı yatırmaya devam ederler..kesinlikle istifa etme.... ama rapor bitince elbet çıkartabilir..

yazını tam okuyamadım ama kısa bir bilgi olarak işsizlik maaşı alabilmen için 1-işyerinin seni çıkartması gerekiyor istifa edersen işsizilk maaşı alamazsın son 120 günün eksiksiz yapması gereken şartlardan 2.si .... istifa edersen 90 gün boyunca sağlıktan yararlanırsın primin yatmaz..

Hastanede yatmaya başladığım günden itibaren 2,5 aydır ne prim ödüyorlar ne de maaş veriyorlar... Ondan önceki günlerim tam.. Primlerim eksik değil yani

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ sitesinden hizmet bilgisi ekranından bak son primlerin yatmış mı son 120 gün primin yani 4 ay boyunca tam gün 30 yatmamışsa işsizlik maaşı alamazsın..belkide çıkışını bile vermişlerdir

Sakın istifa etme tüm haklaını kaybedersin. Raporlu olduğun sürelerde ki paranı sgk işgöremezlik olarak öder.

Peki kendileri çıkarmak isterlerse çıkarırlar mı ve çıkarırlarsa sgk, sağlık harcamalarını ne kadar zaman öder ve işsizlik maaşı ödenir mi sizce ?

3 kuruş para veriyorlar diye şu insanların yaptığına bak, insanlığın bittiği dünya engelli vatandaş ameliyat sırası bekliyor daha bide bunun ameliyat sonrası var psikolojik destek verip mutlu etmeye çalışacaklarına işten çıkarmaya bakıyorlar inşallah bu gibi işyerleri toptan kapanır işleri biter olduklarından olmadıkları daha iyi pislik pislik insanlar,insan dediğin empati kurar Türkiyenin % 90 nı bu düşüncede dilerim yok olur giderler biz kalan % 10 la yaşayalım ama insan gibi insan olsun yeter.

işten atamazlar raporlu istırahatli birini işten atarlarsa yüklü tazminat öderler siz istifa etmeyin onlar atsın maddi manevi yüklü tazminat alırsınız

Rapor bitmeden kesinlikle işten atamazlar. Atarlarsa suçlu duruma düşerler.

Normalde sigorta kesildikten 9 gün sonra sağlık kesilir. Ancak hastaneden çıkana kadar sigortanız kesilse bile sgk tedavinizi karşılar. Hatta Tabipler Birliğinin kazandığı bir davaya göre sigorta kesilse bile süren tedavide ilişkin masrafları sgk karşılamak zorunda.

Raporunuz bitince büyük ihtimal sizi işten çıkarırlar. O zamana kadar hukuk sizden yana.

Şu an istirahat raporu yok... Hastanede tedavim devam ediyor hastanede yatıyorum.. Onların da sorun ettiği bu..

Farketmez. Taburcu olurken şu tarihler arasında yatarak tedavi görmüştür ve şu tarihe kadar istirahati uygundur diye bir rapor düzenleyecekler.

Şu an için hastanemizde tedavisi devam etmektedir diye bir resmi yazıyı faksla işyerine seslerini keserler.

çalık;

hastaneye yatış yapar yapmaz o bilgi raporunu ben bizzat yakınlarımla gönderdim bırak fakslamayı.... Yetmezmiş onlara bu ...

İnsanların niyeti başka olursa hiçbirşeyi yettiremezsin, allah insan gibi insanlarla çok daha düzgün şartlarda bir iş nasip etsin o zaman moralinizde yerine gelir sağlığınızdada olumlu olur. Gerçekten dünyayı cennete çevirende insan, cehenneme çevirende insan, allah ne güzel bir dünya yaratmış insanlar birbirlerinin kuyusunu kazıp durcaklarına sevmeyi öğrenmeli, bilenlerinde dünyasını karartmamalı ama nerdee!

yetmez diyen kişiye nasıl bir yazı istediğini sorun bakalım cevap veremicek size yada rapor isticek ama tedaviniz bitip taburcu olmadan rapor alamazsınız yapılması gereken resmi evrakı yapmış ve yollamışsınız bırakın onlar sıkıntı etsin siz tedavinize bakın hastanede yatan veya raporlu olan birini işten çıkaramazlar kanun sizden yana ama şu gerçek iş başı yaptığınız gün çıkaracaklardır niyetleri bunu gösteriyor

Üst Alt