Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastaneden özel tertibatlı araç kullanabilir raporu ne kadar sürede çıkar?

gk79gk

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alacağım bu rapor tahmini ne kadar sürede çıkar yada sağlık kurulunun toplanması için ne kadar bir süre verebilirler ayrıca raporuma şu an memur olmama ve vergi indirimine tabi olmama rağmen vergi indirim ve çalışma gücü kaybı oranımı ,özürlü kimlik kartı alır ibaresini vs. gibi ekletmek istiyorum şu an uzun yürüme cihazı ve korse kullanmaktayım bu durumumda sıkıntı çıkarmayacaklarını düşünüyorum sizce vergi indiriminde yada raporda bir sürprizle karşılaşırmıyım özel tartibatlı araç raporunu almak için gittiğimde diğer unsurlarıda ekletmemin faydalı olacağını çünkü raporun ikinci bir defa Türkiyenin neresi olursa olsun çıkmayacağını söylüyorlar,bu konuda bilgisi olan bir arkaşımız beni aydınlatırsa sevinirim.Saygılarımla GÖKHAN

rapor konusunda

Şimdi açılan konuda şöyle bir cümle geçiyor "(kurum sevki olması hem rapor için ücret ödenmemesi demek, hem de raporun sahihliğinin sağlanması)"yani hastanede rapor ücreti ödememem için kurumdan nasıl sevk işlemi yaptıracağız ve hali hazırda benim vergi indirimim zaten var fakat hastaneden raporum olaki oran olarak düşük çıkması durumunda benim diğer vergi indirimim tehlikeye girmez mi ? sanırım bir nüshasını o durumda kuruma gönderecekler;kısaca şunu da söyleyeyim benim amacım sadece araç almak için rapor almaktı fakat daha öncede belirttim üzre araç alabilir raporu aldığımda diğer unsurlarıda rapora işletme hakkım tükeniyormuş bu durumda diğer unsurlarıda raporuma işletmem gerekiyormuş bu konuda gerçekten karma karışık bir durum oluştu kafam allak bullak.

öncelik le belirteyim aracalımı için çogu devlet hastanesi para talep ediyor etmeyende girdigin doktor başına katkı payı ödettiriyorlar yok düşük cıkarsa raporu size veri yorlar zaten bir sorun cıkmaz

Sadece özel donanımlı sürücü belgesi için rapor alabilirsin.
Bunun için herhangi bir sevk söz konusu değil. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine h sınıfı sürücü belgesi almak için rapor talebiyle başvuracaksın.
Araç alımında vergi indiriminden yararlanmak amacındaysan, aracı kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duyuyor olman şart. Aksi halde araç alımında vergi istisnası söz konusu olamaz.

Arkadaşım h sınıfı ehliyet için rapor cıkartacaksan 2 nusha cıkarmalısın ötv indirimli araç alırken yine rapor istiyorlar forumda yanlış okumadıysam birde bu raporun vergi indirimi raporuyla alakası yok onu etkilemez araç raporu alırken kimse sana böbreğin varmı veya mesanende kaçak varmı diye sormaz, göze, duymaya, psikolojiye ,el ve ayakların sağlamlık durumuna göre değerlendirirler.Raporu devlet hastanesinden alırsan sorun cıkmaz.

Üst Alt