Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanelerde engellilere sıra önceliği için SGK'ya başvurmalısınız!?

s!gMa!

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
17
Hastananelerde engellilere sıra önceliği alabilmemeiz için engelli olduğumuzu SGK'ya bildirmemiz gerekiyormuş,bugün yaşadığım bir vaka sonucunda durumu Alo 184 Sağlık Bakanlığı hattını arayarak elde ettim,bilgilerinize.

Hastane personeli sistemlerine sıra önceliği için bilgilerinizi girebiliyormuş,ama bu durumda sıra önceliği sadece o hastanede oluyor ve ne yazık ki hastaneler bu tür işlemlere pek yanaşmıyor.

En son ben devlet hastanesine gittiğimde sistemden görüp en ön sıraya almışlardı yaşlı bir amca baya bir söylendi. Kadın çalışan ise gür sesle onun önceliği var dedi. Adamdan ses seda çıkmadı. İçimden vayy be dedim. Beklesem beklerdim ama sistemin devreye girmesi şaşırtmıştı beni.

Dipnot:hiç bir yere başvurmadım.

Sanırım bazı illerde farklılık gösteriyor bu uygulama tam olarak bilemiyorum. Yarı devlet yarı üniversitede hastanesi olan ( ortaklaşa ) ilimizdeki hastanemizde hiç bir vakit öncelik tanınmadı sıra mevzusunda bana engelim %40 olmasına ve duvarlarda Engellilere sıra önceliği var denilmesine rağmen,en son bugün diş hastanesinde yine sıra önceliği tanınmadı ve diş hastanesinde hasta hakları birimine başvurduğumda bana SGK'dan engelli olarak faydalanıyor olmanız gerekiyor sisteme o zaman düşüyor biz buradan sisteme giremiyoruz/müdahale edemiyoruz denildi birde üstüne engelli kim denildi,ben dediğimde inanmayan bir eda ile %kaç diye soruldu.
Nasıl yani tam anlamadım şimdi engelimizi SGK'ya bildirmemiz yeterli mi tarzı soru sorduğumda,engelli statüsünde sgkdan yararlanıyor olmanız gerekli denildi nasıl yani dedim o şekilde bi sosyal güvence mi var ne kadar ödüyorlar dedim evet var ücret ödemiyorlar dedi. Hay seni bilmiş sanan kendini memur bozuntusu kafamı attırdı neyse çıktım odasından. Gün sonu SGK (Alo 170) ve ardından Sağlık Bakanlığı (Alo 184) hattına durumu detaylı bildirmem sonucunda bana engelimi (raporumuzun yanımızda olması gerekebilir) il veya ilçede yer alan SGK müdürlüklerine bildirmem gerektiği söylendi.Bildirince medula denilen sistemlerine giriyorlarmış.

Hastanelerde tek tek sisteme hasta bazlı giriş yapılabiliyormuş ve sadece o hastane de öncelik tanınıyormuş bu durumda;ama ne yazık ki her hastanenin veya çalışanın/personelin tek hasta için veri girişi önemsenmiyor. Ne de adam akıllı yönlendirme yapabiliyorlar.,

Yukarıdaki paylaşımım/konum gittiği hastanelerde sıra sorunu yaşayanlar içindir !

RssCip
Gittiğiniz hastanenin engelli bankolarına raporunuzu gösterdikten sonra,onlar sizi sisteme engelli olarak girişinizi yapıyorlar.
Ve,daha sonraki gidişlerinizde sistem sizi engelli olarak tanımlayıp,muayene sırasında öncelik tanıyor.
Bu işlemi her gittiğiniz bir başka hastanede sisteme aynı şekilde kaydınızı yaptırmanız gerekiyor.

hastane randevu sisteminde her zaman en kısa süreye randevu veriyor sistem. Engelim bir şekilde sisteme girmiş :) çünkü farklı kimlik nolarla denedim çok ileriye randevu veriyor ancak ben girince en geç sabah saat 9. Bunda emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ayrıca Diş hastaneleri randevusuz direk bakıyor engelli olduğunuzu söyleyince.

Bilgiler için teşekkürler.. Bende de şöyle bir durum olmuştu, durum bildirir rapor almak için hastaneye gittiğimde göğüs hastalıkları allerji bölümü başka bir hastanede olduğu için oraya sevk etti, oraya gidince de doktor suratıma bile bakmadan çık dışarı randevu alacaksınız dedi bende kapının yanındaki engellilere öncelik verilir tabelasını hatırlatıp kimliği uzatınca yüzündeki şimdiye kadar hiç kullanılmamış kasların hareket etmesine vesile olmuştum..

Diş hastanesine bugün diş çekimi için gittiğimde durumu bildirdim sıra alırken buradan personelde bizi engelli olarak girebiliyormuş dedim;kadın bizde geçiciyiz ben bilmiyorum dedi,tabi uğraştı bakındı sisteme bayağı yanındakine de sordu o da beceremedi işi neyse normal sıra aldık dişi çektirdik. Baş tabibe uğrayacaktım neyse dedim,şikayet formu doldurayım dedim başında bıraktım.

SGK'ya gittim diş çekimi sonrası koştura koştura orada SGK binası içerisine tam 4 farlı birim ile görüştüm en sonunda müdürlerine de çıktım. Adamlar o diyor benim yetkim yok,o diyor benim ekranımda öyle bir şey yok o diyor şu yapar yaparsa bi ona gözük,müdür de bizim girebileceğimiz öyle bir sistem yok hastaneden girmeleri gerekiyor sıra önceliğiniz için dedi.

Ben burda anladım bu devlete hiç bi zaman güven olmaz sözüne güvendim,yeni çekilen dişimle ordan oraya koşturdum yine tık yok. Üniversite hastanesinde de bu şekilde sorun var engelli kartını uzatıyorum adam bana normal sıra veriyor.

Lafın özü sistemsiz bir düzen(adı düzen) içerisinde sallana sallana gidiyoruz her konuda böyle bu işler ülkemizde.

Eskişehir üniversite hastanesinde poliklinik sekreterine birkeresinde acelem var engelliyim önceliğim varsa öncelik verirmisiniz dedim kız öncelikli sıra verdi. sekreterler İsterlerse verebiliyorlar. Rica edin :)....unuttum söylemeyi diş hastanesine gittin 4 gün önce randevum yoktu engelli kimliği ile öncelikli sıra verildi doktorda dolgusunu hemen yaptı bugün git yarın gel demedi.

Son düzenleme:
bende bir defasında hastanede değil ama ptt de engelli kimlik kartını göstererek öncelikli sıra aldım.ptt epey kalabalıktı hemen öne geçtim.ama milletin bana bakışı hiç hoş değildi açıkçası

Metin1433 dış görünüşünde birşey yoksa bakarlar kötü kötü bigün tranvayda oturuyorum kalabalıktı 40-45 yaşlarında 2 kadın yer vermedim diye yol boyunca neler neler dediler arkamdan :) Engelli kimlik kartını gösteriyorsun Fulya83

Son düzenleme:
sanırım bu durum hastaneden hastaneye fark ediyor.Mhrs de öncelikli sıra alabiliyordum çoktandandır.Bazı hastanelerde de engelli olduğumdan labarotuvar,doktora muayene olma ve sıra almada otomatik öncelik tanıyordu.yinede dediğiniz gibi 184 ten de kayıt olusturdum.

Bende bu 184 aradım sisteme engelli olarak kayıt edin dedim. Böyle bir uygulamamız yok dediler. Hastaneye gittiginizde engelli kimliğinle işlem yaptırın dedi.

Bir yere başvurmaya gerek yok. Engelliyim deyince alıyorlar ya da engelli ibareni belirten bir kartın olduğuna bakıp alıyorlar.

ben şimdi yardimmasasi@mhrs.gov.tr ye yazdım. eggelli kimlik kartı ve sağlık kurulundan aldığım raporu da gönderdim. gelecek yanıtı sizlerle paylaşacağım.

Hastanelerde muayene öncelik sırası değişti Kaynak: Kamu Hastanelerinde poliklinik öncelik sırası güncellendi.

Bu kapsamda, Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Genelgesi ile hizmetin aksamasına mahal verilmeyecek şekilde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.
A)Acil vakalar (Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar,
B) Özürlüler,
C) Hamileler,
D) 65 yaş üstü yaşlılar,
E) 7 yaşından küçük çocuklar,
F) Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler, ayrıca kolluk kuvvetlerince sevk edilecek adli vakalarda; savcılık veya kolluk kuvvetince önceden sağlık kurum/kuruluşuna bildirim yapılmalı ve randevu alınmalı, bu suretle sağlık kurum/ kuruluşunda sağlık hizmeti aksatılmadan ve diğer hastalar mağdur edilmeden gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır.” hükmü yer almaktadır denildi.

Kaynak: MYMEMUR Kamu Hastanelerinde poliklinik öncelik sırası güncellendi

78307621 / 622 Sayı
Konu: Öncelik sırası hakkında

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.10.0.THG.0.12.00.04.254.99/

Konu : Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası

...........................VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

GENELGE
2010/ 73-80

Sağlık kurum ve kuruluşlarında özellikle poliklinik hizmetlerinde hasta mağduriyetlerinin önlenmesi, hasta hakları mevzuatı başta olmak üzere mevzuatımızda toplumda öncelikli olarak korunması ve özel tedbir alınması öngörülen vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden de öncelikli olarak yararlandırılmaları konusunda Bakanlığımızca muhtelif zamanlarda yayımlanan genelgelerle düzenlemeler yapılmıştır.
Ancak süreçte genelgeler kapsamında sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan uygulamalarla ilgili hasta ve yakınları tarafından gerek Bakanlığımıza gerekse TBMM Dilekçe Komisyonuna çeşitli görüşler iletilmiştir. Sözü edilen başvurularda dile getirilen hususlar dikkate alınarak Bakanlığımızca konuyla ilgili yeniden değerlendirme yapılması gerekmiştir.
12 Eylül 2010 tarihinde “Halk Oylaması”na sunularak kabul edilen 5982 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hükümleriyle Anayasamızın 10 uncu maddesine eklenen fıkralarda yer alan; “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” hükmü ile “Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” hükmü özellikle dikkate alınarak, genel hizmetin aksamasına meydan vermeyecek şekilde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.
A) Acil vakalar (Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar),
B) Özürlüler (Değişik 2010/80 sayılı Genelge),
C) Hamileler,
D) 65 yaş üstü yaşlılar,
E) Yedi yaşından küçük çocuklar,
F) Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler,
Ayrıca kolluk kuvvetlerince sevk edilecek adli vakalarda; savcılık veya kolluk kuvvetince önceden sağlık kurum/kuruluşuna bildirim yapılmalı ve randevu alınmalı, bu suretle sağlık kurum/ kuruluşunda sağlık hizmeti aksatılmadan ve diğer hastalar mağdur edilmeden gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır.
Bu arada poliklinik hizmetlerinde öncelik sırasına ilişkin bulunan 2006/113 sayılı Genelgenin 6 ıncı maddesi ve (Değişik 2010/80 sayılı Genelge)
a) 2004/65 sayılı Genelge,
b) 2003/123 sayılı Genelgenin 2 inci maddesi,
c) 2005/79 sayılı Genelgenin 1 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Yukarıda belirtilen hususlarda sağlık kurum ve kuruluşlarımızın ilgili duyuruları yapmasını ve söz konusu vatandaşlarımızın hizmet almasını kolaylaştırıcı tedbirlerin alınmasını önemle rica ederim.
Prof. Dr. Recep AKDAĞ
Bakan
DAĞITIM:
Gereği:
81 İl Valiliğine

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mithatpaşa Cad. No:3 (B) Blok Sıhhiye/ANKARA
Şube Tel: 0.312.324 38.07 – Santral: 324.47 99--324 63 89- Dahili: 146-147-148
İnternet sayfası http://sbu.saglik.gov.tr/extras/hastahaklari/giris.html e-posta: hastahaklari@saglik.gov.tr

Ben yazdıydım hastanenin gastrosuna yazdılar cvp

Çok beklediydimde

Hastanemizde doldurmuş olduğunuz dilek temenni formunda yer alan hepatoloji polikliniğinde öncelik talebi konulu başvurunuz hastanemiz gastroenteroloji kliniğine iletilmiştir. Gelen cevap yazısında gerekli uyarıların yapıldığı ifade edilmektedir. Sağlıklı günler dileriz.gelen yazı
RssCip her hastane gidişte 184mü arancakmış

bizim olduğumuz ekranlarda öncelikli yazıyor ama herkes öncelikli olduğu için öncelikliler içinde bile sıra gelmior :d

arkadaşlar öncelik hakkı olsada randevusuz gitmeyin.

ben şimdi yardimmasasi@mhrs.gov.tr ye yazdım. eggelli kimlik kartı ve sağlık kurulundan aldığım raporu da gönderdim. gelecek yanıtı sizlerle paylaşacağım.

Sayın İlgili,
30.04.2018 tarihinde, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Kurulu'ndan, %59 Oranında Engelli Raporu aldım.
Hastane randevuları yada sırasında öncelik hakkımın olup olmadığı hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.
Saygılarımla,
---------------------------------------------------------------------
Sayın DEMİR ;

Sistemden incelendiğinde öncelikli hasta konumundan yararlanmaktasınız. İlk üç veya dört randevu size açık görünürken diğer vatandaşlarımıza kapalı rezerve olarak görünmektedir.

Saygılarımızla.
-----------------------------------------
Arkadaşlar,
MHRS Yardım Masası'na gönderdiğim yazı ve gelen cevap yukarıdadır. MHRS Sisteminden randevu alırken, başka hastalara kapalıgözüken randevular, "öncelikli hastalar" için açık gözükmekte imiş.

omurilik felçlisiyim, %90 ağır engelli bakıma muhtaç raporum var. Dün kayseri şehir hastanesine gittim. randevu sistemi çalışmadığı için randevu alamadım. önce genel cerraha sıra aldım önümde 20 kişi vardı, engelli raporumu gösterip sıra beklemeden muayenemi oldum.

ardından göze sıra aldım önümde 120 kişi vardı, raporu verip üste anal catlak tedavisi gördüğümü bu nedenle oturamadığımı izah ettim. sekreter bu rapor işe yaramaz baş hekimden kart alacaksın sıranı bekle gibi ahmakça bir cümle kurdu ve muayenemi olamadım. işin dahada tuhafı durumu anlatmak için içeriye girmeye çalışırken benle tartışan tek kişi bir eli olmayan engelliydi. enegllinin bile engelliyi anlayamadığı bir dünyada ne bekliyoruz. önce hasta haklarına şikayette bulundum sonra da bimere bakalım ne cevap gelecek. aynı şehirde diş hastanesine gittiğimde direk engelli kayıttan sıramı alıyorum ve ben daha hekimin odasının önüne gelmeden tabelada ismim yazıyor.

Benim 184ü arayarak anlık edindiğim bilgiye göre engelli raporunu tanzim eden hastanenin bilgi işlem servisinden engellilik durumumuz MHRS üzerinden güncelleniyormuş arkadaşlar bilginiz olsun...

Geçmiş olsun kardeşim. Sinirlerini alt üst eden olaylar yaşamışınız. Bir eli olmayan engellinin yaptığı da tuzu biberi olmuş. Gidip şikayet edip hakkınızı aramanız taktire değer davranışlardır. Oraya konulan bir görevlinin keyfi uygulamalarına sessiz kalmamak gerekiyor."bu rapor işe yaramaz" demek kimin ne haddine? Bimer'e yaptığınız şikayetin sonucunu bizimle paylaşırsanız memnun olurum.

Merhaba arkadaşlar yüzde 65 engelli raporum var 4 veya 5 polikliniğe gittim ya ekranda mhrs randevulu hasta diyor yada sıra numaramı bekliyorum önümden bir sürü engelli yazıp benden önce giriyor bende neden cikmiyor engelli diye bir yerlere kayıt ettirmesini gerek e nabizda ve e d3vlette raporum gözüküyor

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engellinin kayıt yapan görevliye engelliyim demesi lazımdı eskiden kayıt yaparken ama o sistem kalktı otomatik randevu verildiği için ama doktorlar randevusuz da baktığı için dediğim gibi kayıt yaparken engelliyim demesi gerek

Üst Alt