Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanenin süreli vergi dairesi süresiz kararı emekli olurken nasıl değerlendirilir?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 2017 kasım ayında başvurmuş olduğum engelli vergi indirimi raporum 2018 eylül ayında onaylandı. raporu aldığım hastane raporu 1 yıl süre ile süreli vermiş. Fakat Ankara Gelir İdaresi Başkanlığından gelen tebligat sonucu rapora başvuru tarih itibari ile süresiz.

Hastane heyet raporu % 82, Gelir İdaresi başkanlığı sonucu "çalışma gücünün % 80 ni kaybetmiş, birinci derece engelliler için uygulanan engellilik indirimden yararlanması gerekmektedir." ibrası var.

Bu şartlarda ben 2023 mart ayında emekli olacağım.Emeklilik içinde ayrıca heyet raporu almam gerekir mi? Yok sa Gelir İdaresi Başkanlığının kararı geçerli olur mu?
Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
İyi günler...:)

ayşegül_01

çook karısık ve saçma bı durum sıgorta gırısınız ne zaman oncelık le bıde benım bıldıgım vergı ındırmı yazısı alsanız bıle rapor tarıhıne bakılmaksızın emeklılık ıcın basvurdugunuz zaman yenı bır rapor her halukarda ıstenıyor yanlıs bılıyorda olabılırım 2009 sıgorta gırısım ıle %40 engellı raporum ıle bende basvurdum eksık evrak sebebı ıle gerı gonderııldı bıdaha da kosturmadım cunku benım ogrendıgım vergı ındırmı yazısı 2008 ve oncesı ıcın gereklı bırsey 2009 u kapsamıyor bu yuzden gereklı gormedım benım sartlarımda 2027 de emeklılım gorunuyor sızın durum rapor surelı vergı ındırmı suresız cok sacma nasıl olucak bılgılı bırı aydınlatırmı lutfen tesekkurler sımdıden

Benim sigorta başlangıç tarihim 08.03.2008
ilk engelli heyet raporumu 30.01.2009 da aldım.
sgk primim 1379
31.12.2012 den bu yana halk bankasında memurum
15 yıl 3600 gün primle emekli olabiliyorum (30.09.2008) den önce işe girenler için geçen yasa)
bu duruma göre 08.03.2023 te emekli olacağım inşallah ve raporla ilgili ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
vergi dairesini aradım onlarda bilmiyor emekli olacağınız zaman kurumunuz isterse alırsınız dediler.

ayşegül_01

aynı benım durumdasınız

26 12 2009 sıgorta gırısım 1900 gün sgk prımım var

engellı raporumu % 40 oranla 2017 kasım ayında aldım

aralık 20 sınde 2017 yılında iş bankasına gırdım suan calısıyorum 300 gun falan da ordan ozel sıgortam devreye gırıyor

sonuc olarak vergı ındırmı yazısı almam gerekıyormu almadım

hesapladıgımda 18 yıl hızmet suresı 4200 gun gerekıyor emeklılık sarltarım ıcın 2000 gun hazır 10 yıl hızmet suresı hazır

gerı akalan 2200 gun ve 8 yıl hızmet surem kaldı bu 8 yıl ıcınde o 2200 gunu doldururum herhalukarda bunun dısında oyle kaldım

emeklılık ıcın basvurdugumda bana yenı rapor ıstıyeceklerını soyledıler o yuzden suan ısımde devam edıorum onun dısında arastırıyorum

allah sonumuzu hayır etsın

vergiden indirim alırsanız engel oranına göre vergi iadesi alırsınız ama

bilgili bir arkadaş benim sorumu yanıtlayabilirse çok sevinirim

Öncelikle rapor süreli olması nedeniyel vergi indiriminin de süreli olması gerekir..Benim anlamadığım Ayşegül Hanım daha önceki raporunuzla neden vergi indirimi başvurusu yapmadınız(2009 da ki)

çünkü o tarihte aldığım rapor engelli vergi indirimi için geçerli değildi sadece engelli kadroda çalışma ve engelli maaşı için idi. Aynı zamanda engel durumumda ciddi derecede artış olduğu için raporu yeniledim

bildiğim kadarı ile engelli raporunun emeklilikle bir alakası yok vergi indirim yazısı ile emekli olursunuz ki sizinki de benimki gibi süresiz olarak onaylanmış sadece emekli olduktan sonra sgk ister ve uygun görürse yeniden engelli raporu alıp vergi indirimi için değerlendirilmesini ister diye biliyorum. bunun için korkacak bir durum yok yine ayrıca artık belirli hastalıklar hariç bundan sonraki dönemlerde hastaneler süreli değil de süresiz rapor verebilecek insanları durmadan hastane köşelerinde mağdur etmemek adına

parzanda..hocam rapor süreli diye vergi indirimi de süreli olacak diye bir kanunmu var!!??...benim rapor 2 yıl süreli vergi indirimim ve emekliliğim süresiz..!

Süreli raporun bir daha ki kontrolde %40 altına düşünce emeklilik iptal olmuyor mu?

Arkadaşlar merhaba 2017 kasım ayında başvurmuş olduğum engelli vergi indirimi raporum 2018 eylül ayında onaylandı. raporu aldığım hastane raporu 1 yıl süre ile süreli vermiş. Fakat Ankara Gelir İdaresi Başkanlığından gelen tebligat sonucu rapora başvuru tarih itibari ile süresiz.

Hastane heyet raporu % 82, Gelir İdaresi başkanlığı sonucu "çalışma gücünün % 80 ni kaybetmiş, birinci derece engelliler için uygulanan engellilik indirimden yararlanması gerekmektedir." ibrası var.

Bu şartlarda ben 2023 mart ayında emekli olacağım.Emeklilik içinde ayrıca heyet raporu almam gerekir mi? Yok sa Gelir İdaresi Başkanlığının kararı geçerli olur mu?
Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
İyi günler...
hozgul Şu benim sorumu da bir cevap yaz hayrına :):confused::D

Vergi indirim sürekli ise emeklilikte yeniden rapor istenmez.
Emeklilik sonrası ilerleyen zamanlarda SGK yeniden kontrol isteyebilir.

ayşegül_01
Halk Bankasında memurum demişsiniz.
657 li devlet memuru musunuz, buna bir açıklık getirirseniz cevap ona göre değişir. Çünkü memurun emekliliğinde vergi indiriminin bir fonksiyonu yoktur.

Ufukalp 657 ye tabi değilim 4857 iş kanunu kapsamında halk bankası emekli sandığına bağlıyım

@ayşegül_01

Halkbank kamu bankası olduğu için sorup emin olmak istedim.

Madem 657 ye tabi değilsiniz, evet elinizdeki mevcut 1. derece vergi indirimi ile erken emekli olabilirsiniz. Aslolan rapor değil vergi indirimidir.

Bazen sürekli rapora istinaden süreli vergi indirimi verilebildiği gibi, bazen de süreli rapora istinaden sürekli vergi indirimi verilebilmektedir. Rapor ekindeki tetkikler ışığında maliye sağlık kurulu inisiyatif kullanabilmektedir.

Şu anda mevcut yasa ve uygulamaya göre emekli olurken tekrar rapor istenmeyecek.

Ancak size mahsus değil ama, SGK'nın her zaman herkesten kontrol muayenesi isteme hakkı saklıdır.

Ufukalp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu şartlarda inşallah 8 mart 2023 te emekli olacağım.
:):)

Merhaba engelli vergi indirim oranım %81 08.03.2008 SGK girişliyim. 1 Ocak 2013 tarihinden bu yana halk bankasında memurum hizmet birleştirmesi yaptırdım toplam 3800 prim günüm var. Emeklilik tarihim 08.03.2023. Bugün işten ayrilisam tazminat haklarımı alabilirmiyim. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Merhaba 08.03 2023 emeklilik tarihim den önce işten ayrılırsam tazminat alabilirmiyim? Bilgi verirseniz sevinirim.

Ufukalp

abi özlettin kendini artık yazmıyorsun güzel fikirlerini,
Bu platformun senin gibi sağlam karakterlere her zaman ihtiyacı var unutma
kal sağlıcakla saygılar..:cool:

Üst Alt