Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanenin verdiği %12 raporu vergi dairesi %44 yapmış. Emeklilikte sorun çıkar mı?

bituful

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
bir sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Doğuştan engelli olarak 2000 yılında almış olduğum %45 raporum var. 2011'de engelli kadrosunda çalışmaya başladım vergi indiriminden yararlanmak için başvurunca yeniden rapor istediler. İlk önce oranımı düşürdüler bende itiraz ettimbu sefer iyice düşürmüş hastane %12 vermiş ama vergi dairesi 44 yapmış.
Birinci sorum emekli olacağım zaman bununla ilgili bir sorunyaşarmıyım.
İkinci sorum bu yıl ağustosta 18 yılım doluyor fakat 2,5 yılkadar iş günüm eksik onu çalışacağım, oda bittikten sonra emekli olmakistediğimde önüme pürüzler çıkıyormu? Yeniden rapor istiyorlarmı?

bituful

Emekli olurken sgk vergi indirimi var mı yok mu ona bakar (yeniden rapor istenmez). Bir sorun olmayacaktır. Ama sgk rapor oranına istinaden kontrol şerhi koyabilir. Bunu bugünden bilebilmek mümkün değil...

Emeklilik zamanı geldiğinde hiç bir sorun yaşanmaz, merak etmeyin:

2008_oncesi.PNG

Merhaba, Bir sorum daha olacak Bir önceki yazımda belirtmiştim vergi dairesi hastane raporumu yükseltmiş ve 9 yıldır vergi indiriminden yararlaniyorum. Vergi dairesi böyle rapor yükseltme yetkisi varmı. Vergi indiriminden yararlandigima göre ben var diye düşünüyorum ama emekli olurken vergi dairesinin yükseltmesi yüzünden bir sıkıntı olurmu birileri kafamı karıştırdı onun için sorma gereği hissettim OturanBoğa

vergi dairesi verilen oranların usule uygun olup olmadığını cetveldeki karsılıklarına gore bakıp onaylıyor. Yani yanlıs olan birseyi duzeltmisler. sorun yok zannımca

ahmetönerge

Bende öyle düşünüyorum ama araştır sonra başın ağrımasın diye korkuttular sonra maaşın kesilmesin isindende olmuş olursun dediler acaba vergi dairesinin yükseltmesi ile emekli olan varmidirki

benim görüşüm onlar düşünsün takılmayın ben 1993 de rapor aldım 2009 da emekliliği hakettim 10 sene çalıştım isteğimle 2019 da emekli oldum bir sorun olmadı olmazda

ahmetönerge

Peki birşey daha sormak istiyorum engelli indiriminden 2012 de yararlanmaya başladım 2022 de 10 yıl olacak. 10 yılı geçince emekli olmak istediğin zaman yeniden rapor istiyorlar diye duydum bu doğrumu. Benim emekliligim doldu istediğim zaman olabiliyorum ama ben biraz daha çalışmak istiyordum bunu duyunca 10 yılı geçirmeden emekliliği istemeyi düşündüm.

ben 1993 de rapor aldım 2019 da aynı rapor ile emekli oldum sorun olmadı olmazda

bituful

normalde hastaneden aldığınız raporu siz vergi dairesine götürüp işlem yaprsınız hastaen yapmaz vergi dairesi zaten 40 altında bu oran bunun neresi ile başvuru yapmayı düşünüyorsunuz niye dememiş ki zaten 40 altında kalşmıssınız bunun bir emsali vardır böyle olmadığı kesin

patpat55

Hastane raporu bize vermiyor vergi dairesine gönderiyor vergi daireside kendi kurulunda tekrar degerlendiriyor oranı ona göre düşürüp yukseltebiliyormus birde hastane zaten saçmalıyor benim raporum 45 ken 12 ye düşürdü sanki iyileştim vergi dairesi bunuda göz önünde bulunduruyordur sonuçta vergi dairesi raporu degistirebiliyormus

Üst Alt