Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastaneye düz memur olarak atanan kişi sağlıkçı olabilir mi?

atom_bombası

Yasaklı Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Hastaneye düz memur olarak atanan kişi, 2 yıl aöfden halkla ilişkiler okumuş. Daha sonra tıbbi sekreterlik bölümüne başvurmuş. Tıbbi sekt. bölümünü bitirince görevde yükselme sınavıyla fln. sağlıkçı olup dönerden faydalanacağım fln diyor. Olur mu böyle?

Kalem OturanBoğa

Bu konu benimle alakalı olduğu için şöyle açıklayayım.

Şahsen Sağlık Bakanlığı'na lisans olarak atandım, sonra 2 yıllık Tıbbi Sek. okudum. Tıbbi Sekreter kadrosuna geçmek isteyince önüme 4 yıl lisans olarak atanma engeli çıktı. Ve dün ünvan değişikliği sınavına girdim sınavım iyi geçti inşAllah 80 üzeri bekliyorum.

Sözün özü; lisans olarak atanıp da sonrasında 2 yıl sağlıkla vs. ilgili bölüm okursa mecburen ünvan değişikliği sınavına girmesi gerekmektedir. Eğer dediğiniz gibi 2 yıllık olarak atandıysa, ekpss den tekrar sınava girip (bu arada 4 yıllık lisans mezunu olmayacak) tıbbi sekreter olma imkanı daha cazip ve daha kolay.
İnşAllah faydalı olmuşuzdur.

-Ben de unvan değişikliği sınavına girdim ve kendi şehrim dışında bir yeri seçersem çok yüksek ihtimalle yerleşeceğim.

-Fakat sorum şu:

-Engelli gih sınıfı memur, unvan değişikliğiyle başka bir şehirde shs sınıfı sağlık hizmetlerine yerleşirse engellilik durumundan dolayı,[FONT=sans-serif]engelli memurlara tanınan bir defaya mahsus ya da danıştay tarafından artık süresiz olan tayin hakkından yararlanıp kendi şehrine geri dönebilir mi?[/FONT]

Pardon da 4 yıl fakülte öğrenimi gördükten sonra sekreter olup barkot vermek için mi uğraşıyorsunuz? Allah akıl fikir versin 😀😀😀

Üst Alt