Merhabalar. Devlet Hastanesi'ne engel oranımı öğrenmek için başvuru yaptığımda benden 180 tl ücret talep edildi. İlk gün bu ücrete karşı çıkıp bana ilgili yönetmeliğin yazılı bildirisini göstermelerini rica ettim. Bütün gün benim inadım karşısında ne kadar direnseler de pes etmedim ve bakanlıktan onaylı bir belge gösterildi. Gösterilen yazıda sadece şehit ve gazi yakınlarından ücret talep edilmeyeceği bunun dışında kalan ehliyet, ruhsat vb. durumlar için ücret talep edileceği yazıyordu. Engellilere yönelik ne ücret talep edilmesi gerektiğine dair ne de talep edilmeyeceğine dair bir ibare yoktu yazıda. Ama onlar böyle bir ibare yazılmadığı için yazılı belgeyi şehit ve gazi yakınları dışında kalan her başvuru için talep edilmesi gerekiyor şeklinde yorumlayıp benden bu ücreti istediler.
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Engel oranım %40 çıktı, ben yeni lisans mezunu biri olarak bu 180 tl'yi bile bulmakta güçlük çektim. O gün o ücret için bana çektirmedikleri çile kalmadı.Hazırlıksız gitmiştim ve ücret vezneye yatırılmadan muaneye almadılar.Neyseki ezdirmedim kendimi ve yatırdım. Ama sonrasında raporum çıkar çıkmaz geri almak için dilekçe yazacağım diye de kendime söz verdim. Eğer bir haksızlık varsa bu durumu Bimer'e yazacağım, hiç değilse benden sonra başvuracak engelli kardeşlerim bu durumdan muzdarip olmasınlar. Birileri hastanenin kasasını doldurmak için bir şeylerin üstünü örtbas edemez, etmemeli. Bu konu hakkındaki bilgi, deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Engel oranım %40 çıktı, ben yeni lisans mezunu biri olarak bu 180 tl'yi bile bulmakta güçlük çektim. O gün o ücret için bana çektirmedikleri çile kalmadı.Hazırlıksız gitmiştim ve ücret vezneye yatırılmadan muaneye almadılar.Neyseki ezdirmedim kendimi ve yatırdım. Ama sonrasında raporum çıkar çıkmaz geri almak için dilekçe yazacağım diye de kendime söz verdim. Eğer bir haksızlık varsa bu durumu Bimer'e yazacağım, hiç değilse benden sonra başvuracak engelli kardeşlerim bu durumdan muzdarip olmasınlar. Birileri hastanenin kasasını doldurmak için bir şeylerin üstünü örtbas edemez, etmemeli. Bu konu hakkındaki bilgi, deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.