Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastaneyi su bastığı için sağlık raporumun aslını alamadım. Ne yapmalıyım?

Birtan07

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2004 yılında almış olduğum raporun aslını almak için gittiğim hastanede, hastaneyi su bastığı için raporumun kaybolduğunu sölediler ,bilgisayara kaydelmediğini sölediler, Nasıl bir yol izlemeliyim ?

fotokopi de aslı gibidir var mı ya da noterden onaylı mı fotokopin

aynı hastane başhekimi "ASLI GİBİDİR" onaylayabilir.. ben çok yaptırdım.. fotokopisini al ve çıkardığın aynı hastaneye git, ASLI GİBİDİR yaptırcam dersen yardımcı olurlar... 5dakika bile sürmez.. sonra aslından bir farkı kalmıcak..

kardeş en iyisi yeni rapor için başvurmak, çünkü 2010 aralık ayında özürlülük ölçütleri değiştirildi. raporu yenilemende fayda var.

baykus;
Başhekim aslı olmazsa olmaz diyor

okaneren;
Tabi orası ayrı ama sürekli olduğu için gitmiştim ,eğer tekrar heyete girersem oranlar düştüğü için alamam

kardeş ona yapacak birşey yok. aslı olmadan onaylayan memur suçlu sayılır zaten. ama belli ki hata hastanenin sen de yeniden heyete girmek istemiyorsun. hastanenin başhekimliğine bir dilekçe yaz raporumun yenilenmesi diye fotokopiyi de dilekçeye eklersin, belki hata kendilerinde oldugu için heyete sokmadan raporu yenilerler!!!

Başhekim aslı olmazsa olmaz diyorsa, sende hastene aslını kaybettiği ve bilgisayara geçmediği için, sağlık bakanlığına dilekçe yaz.. ben engelli bir vatandaşım ve rapor çıkardığım hastanenin ihmalleri ve tutumsuzluğu yüzünden, raporumun aslını hastaneden temin edememekteyim... engelli halimle tekrar rapor çıkarıp hastenelerde sürünmek istemiyorum.. Lütfen hastane tarafından raporumun aslı temin edilerek mağduriyetim giderilmesini rica ederim... Bu kadar basit, yaz dilekçeyi, mutlaka cevap gelir...

bence ilk önce dilekçeyle hastaneye başvur. eger sonuç alamazsan bakanlığa başvurursun. eger direk bakanlığa basvuru yaparsan seni tekrar kurula sevk edebilirler.

okan doğru diyor, önce dilekçeyle hastaneye başvur, ve en son çare sağlık bakanlığına dilekçeyi yazarsın.. bakalım hastane dilekçeye ne cevap verecek.. belkide olumlu cevap dönerler.. evet bencede önce hastaneye dilekçe yaz.

EYVALLAH kardeş :) doğru söze can kurban

Evet raporun orjinali olmadan Noter onaylamaz. Bence raporun aslını Hastaneden yazılı olarak talep edin. Dilekçeye raporun aslının tarafıma verilmesi , verilmemesi halinde sebebinin bildirilmesini rica ederim deyin. Dilekçeyi Hastaneye verirken bir örneğine mutlaka tarih ve memur imzalı alındısını alın. Hastanenin size vereceği cevaba göre gerekli şikayetleri yaparsınız. Çünkü : Resmi mercilerin belge ve bilgi saklama yükümlülüğü var. 2007'de raporu aldığınızdan bu süre henüz dolmamıştır.

en iğisi tekrardan rapor almak başka bir hastahaneden veya ilk aldığınız hastahaneden silbaştan rapor çıkartmak hastaheneyi su başsmışsa elden bişe gelmez nede olsa burası TÜRKİYE :)

Üst Alt