Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanın hastanedeki mahremiyeti ve komik anlar! [Yaşam]

bayke

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Surata atılmış bıçak yarası gibi faça bırakan gülümseyerek ağladığım ilk anımı tekrar yaşattı bana burada yazdıklarım

Doktorlar hemşireler doluştu odama
Orama burama baktılar, aralarında konuştular. ne olup bittiğini anlamak için can atıyordum.
Servikal travma dedi biri
Ulan servikal ne..travma ne?
Diğeri quadriparazi dedi.
Haydaaa..!
Ulan quadri ne..parazi ne..?
Hayatımda hiç duymadığım kelimeler bunlar.
Quadro latince dört demek onu biliyoz.
Mono tek, stereo çift, trio üç, qadro dört.
Ee yani?
Peki parazi ne lan?
Parazitle bi alakası ver mı acep?
Diyelim var.
Hangi parazit?
Radyodaki parazit mi..haşarat türü parazit mi?
Parazi yoksa paradan mı geliyo? Öyleyse kelimenin kıçındaki “zi” ne ola ki?
Tamam bana kötü bişeyler olmuştu ama ne kadar kötü onu anlamaya çalışıyordum.
Sıtkıyı çağırın, sonra sonda takın dedi doktor.
Annadık Sıtkı bi herif..herkimse işte.
Sonda ne ki lan..!
Tamam o kadarını biliyoz ey okuyucu.
Bu sondayla petrol çıkarılıyo su çıkarılıyo da..benle olan ilişkisini çözemiyom bi türlü.
Önce Sıtkı girdi odaya elinde bi bond çanta ,tipi tam kabzımal ama kıyafet operatör doktor
bi ağzında ameliyat maskesi eksik derken bi de maske takmaz mı ağzına.
O yetmedi ameliyat eldivenlerini de çekti kıllı, zeytin yağlı dolma misali parmaklarına.
Bu herif bana bi şeyler yapacak ama ne? Du bakalım.
Donumu sıyırdı belden aşağımı fora etti, bacaklarımı ikiye ayırdı.
Ayırsın noolcek, delikanlı adamız mal ortada neden korkiim.
Nasıl olsa sırt üstü yatıyom g.t emniyette ya gerisi sorun diil.
Olası çirkin emelini ifa etmek için beni yüzükoyun çeviremeyeceğini de biliyorum.
Doktor aman kımıldatmayın dedi çünkü.
Neyse…büyük bi özenle çantasını açtı Sıtkı.
El kol hareketleri tavırlar falan muhteşem
Çıldırıyom meraktan bu herif bana naapçak?
Yani o tavırlarını, o havasını değerlendirip bi yorumda bulunmaya kalksam
adam çantasından bi sihirli değnek çıkaracak bana bi dokunucak bende hopaa fırlayıp;
nooldu bana nerdeyim ben deyip kalkıp eve gidicem.
Koskoca çantadan sadece bi permatik çıkardı
Kırt kırt kırt kırt
Sırtüstü yattığım için operasyonu göremiyorum ama bana bi damat traşı çektiğini anlamak için kafa yormaya gerek yok.
Ulan sıtkııı buna mıydı tüm havan tüm kasılman..?
Ulan sıtkıı boyun posun devrilsin emiii..!
Geçen aylar içinde çok yanıldığımı anladım.
Evet bu Sıtkı hastanenin belkemiği omurgası hatta beyniydi.
Bi kere ameliyata gidecek herkes onun elinden geçiyordu.
ona gözükmeden ameliyat olmak imkansız gibi bi şeydi.
Nası yaa..! dediğinizi duyar gibiyim sayın okuyucu.
Bu Sıtkı hastanenin kıl yün tüy işleri genel müdürü.
Kıl yün tüy deyip geçmeyin bakın bu çok önemli.
Ameliyata girecek her hasta önce Sıtkı’nın elinden geçiyor.
Beyin ameliyatımı yapılacak
Gel Sıtkı..
Kafa önce sıfıra vurulur sonra ustura çekilir.
Kalp ameliyatı yapılacak diyelim
Gel Sıtkı.. göğüs bölgesi kılları kesilir.
Bunun gibi bedendeki ameliyat bölgelerini tıraşlamak ve yatalak hastaların
her türlü tıraşını icra etmek de onun görevidir. Saç sakal, kasık, koltuk altı.
Sıtkı’nın bunalıp arazi olduğu saatlerde beyin ameliyatının ertelendiğini biliyom yaaa.

Bi de sıdıka vardı, güzel bi hatun, kadınların o tür işlerine bakan görevli..
Mutat görevini icra etmek için geldiği bi gün Sıtkıya
Yafu bi günde Sıdıka gelse de bayram yapsak dedim. Ters ters baktı.
Mesleki bi alınganlık olarak algıladığım için üstünde durmadım.
Neeee bilim Sıdıka’nın Sıtkı’nın karısı olduğunu.
İsimlerdeki uyumun güzelliğine bakar mısınız?
Amca kızıymış zaten, aynı gün doğmuşlarmış.
Bi sonraki gelişinde o meşhur çantasından permatik yerine ustura çıkardı
ve ağır ağır bileyerek dişlerinin arasından hırıldar gibi etek traşı için Sıdıka’yı mı istiyordun? dedi.
Gözümü usturadan ayıramıyorum odada kimse yok ağzım dilim kurudu
Özür mözür dilicem ama öyle tırsmışım ki ağzımdan tek kelime çıkmıyor.
Gitti koğuşun kapısını kapadı, ağır komidini önüne iteledi 5. kattayız
içeriyi kimsenin görmesi imkansız ama perdeleri de çekti. Bi saund effect eksik, Sıtkı’nın burada ;
Hiahhh haaa haaa diye deli deli gülmesi lazım. Ama o şimdilik sadece sırıtmakla yetiniyor.
Kalkıp kaçamayacak durumda olduğumu quadriparazinin ne olduğunu bilenler biliyordur.
Gidiyoruz abi yaaa resmen gidiyoruz, alt tarafı bilmeden pis bi espri yaptık,
adam bize karısına göz süzüp, bıyık burkan tecavüzcü Coşkun muamelesi çekiyo.
Şimşek hızıyla durum değerlendirmesi yapıyorum.
Şimdi bu benim aleti mi budayacak yoksa gırtlağımı mı kesecek?
Diyelim ki budadı bi süre sonra daha taze ve daha gür olarak yeniden filiz verir mi?
Ihhh vermez biliyom tecrübeliyim. Sünnet olduğumda beni öyle kandırmışlardı da
yıllarca göz altında tutmuştum ve hiç bi değişim gelişim olmayınca hayal kırıklığı yaşamıştım.
Giden gitmişti işte ve geri dönüşü yoktu. Acı ama gerçekti.
En iyisi aleti kessin diyorum içimden, nasıl olsa asli görevini unuttu,
ne zamandır işemekten başka işe yaramıyor .
Anında satıyorum, gözden çıkarıyorum en iyi dostumu.
Napiim diyom affet beni.
Gırtlağımı keserse senle dostluğun ne önemi kalır ki.
Sıtkı olay mahallini kafasındaki senaryoya uygun hale getirmek için
çevre düzenleme çalışmaları yapmaya devam ederken nasıl olduysa kapı açıldı içeri başka bi hastabakıcı girdi.
Allahım kurtuldum kurtuldum sana şükürler olsun..!
Eee hani kapının önüne komidini çekmişti bu adam?
Kapı nasıl öyle kolayca açıldı peki?
İçeriye ismini bilmediğim başka bi hastabakıcı girdi. Ve gülerek Sıtkı’ya;
Yine mi aynı numarayı yapıyorsun, ablaya laf mı söyledi? Dedi.
Tabii ben sıtkı’nın suratına bakıp sırıtırken içimden saymaya başladım
Ulan senin yedi göbek ceddini…eşiktekini beşiktekini… :twisted:
Sıtkı’nın asıl büyük showunu ilk lavmanıma sakladığını nerden biliim. :)

Sıtkı senin fredy'in oLmuş öLene kadar unutamayacaqın ßeLLi :D

ABİ SENİN HİKAYE GERÇEKTEN GÜZEL BİRAZDA ESPİRİ KATILINCA GÜZEL OLMUŞ BENDE YAZARDIM AMA RTÜK DİREK SİTEYİ KAPATIR SENİN KİNDE NE VAR BEN Bİ YAZSAM RTÜK SİTEYİ 1 AY KAPATSA İYİ YAYINDAN KALDIRIR VALLA ŞEF İZİN VERİRSE YAZARIM :)

süper yaa :lol: :lol: :lol: dayım arkamda uyuyo gülecem, gülemiyom. şimdi ortadan yarılacam... :)

bizim hastanede sıtkı yoktu ya hu. kendin pişir kendin ye :) o bacağı tıraş edene kadar akla karayı şeçtim, naalet ossun sıtkıııı nirdeydin o zaman?? :)

Şu an mesaideyim ve bu yazıyı sonuna kadar okumakta zorlanacağım çünkü ister istemez pc ile bakışıp gülümseyen bir tip belkide biraz sesli bile olabilir ki yanımda şefim ve bir sürü arkadaş :twisted: ııııııııııı deli mi ne, ne oluyor dedirtmek istemiyorum, öğlen arasında okumalıyım :roll:

allahtan ben yalnızım:)) gülümsemi kimse görmüyor..yine mükemmel bir yazıydı sevigili bayke:))

slm

abi çok güzel anlatmışsın şimdi bende güldüm ne yalan söyleyeyim şimdi sizde okusanız gülersiniz...

Bayke ben hangisine güleceğimi hangisine üzüleceğimi şaşırdım...Tamam gırtlağını
ve en iyi ''dostunu'' kurtarmışın ama....Başka yerden olmuşun bea...

Şaka bi yana Çapa Ortepedide kendine lavman yapmak isteyen hastabakıcıyı
silahla kovalamıştı bir Bayburt'lu...O aklıma geldi...Sabah sabah epey güldümmm..
Çok yaşa emi...

sonunda okudum :D hastanede hiç yatmadım ama 4 yılım stajlarda hastanelerin değişik yerlerinde geçti hep bir ameliyat korkum var :shock: sanırım gerçekleri bildiğim için :twisted: helede sıtkı ve sıdıkadan(mübarek katil doğanlar daki çifte benziyorlar :!: ) sonra iyice tırstım ne yalan söyleyim :roll: sıtkı ile bir daha karşılaşmamanızı dilerim bayke :)

Harika
Mükemmel
Yaşamdan zevk almak ve yaşamla dalga geçebilmek...
Ne muhteşem adamsın BAYKE senin yazılarının müdavimi oldum sitede arşivdeki yazılarını bile okumaya başladım. Umarım bir gün tanışmak da nasip olur. Kendine iyi bak arkadaş.

minerva' Alıntı:

Heheh, Bedri Baykam peçetesi gibi bir şey mi beklemiştin. :) Açmadan bir ara ben de öyle düşünmüştüm gerçekten. Yazı çok güzel, teşekkürler bayke :)

kuyucak' Alıntı:
Şaka bi yana Çapa Ortepedide kendine lavman yapmak isteyen hastabakıcıyı
silahla kovalamıştı bir Bayburt'lu...O aklıma geldi...Sabah sabah epey güldümmm..
Çok yaşa emi...

Desene işte tıbbın kapitalizme kayıp hastaların sırtından beslenmesine bir başka örnek. Adam lavman yapıyor ve bunun için adama teşekkür edilip üste para veriliyor. :p :p

böyle hikayeler her zaman favorimdir ve beni güldürür. :D :D :D

bidaki hikayen bel altı olursa sevinirim :oops:

Sevgili Bayke, gerçekten çok lezzetli bir kalemin var, müthiş güzel bir anlatım olmuş, İnsan okurken hiç bitmese diyor, tebrikler. Diğer konuya hiç takılmaya değmez bence. Sağlıcakla kal.

Neden etek traşı denir ki? Oysa erkekler etek giymez ki.

Her zaman olduğu gibi bir anının başına gelenler.

Sıtkılar.. sıdıkalar bu anlatılanları her zaman yaparlar, bu onların işi.
Ancak hasta o hasta varya işte hayatındaki en büyük mahcubiyetleri,utangaçlıkları o yaşar.

Burda sayın Bayke anısına biraz mizahi anlam yüklemiş olmasına rağmen
Beni bir hayli etkiledi.

A_GEYiK
Neden etek traşı denir ki? Oysa erkekler etek giymez ki.
Genellikle yüksek yerlerin yamaçlarına etek denir.

önce tam okuyamadım yazıyı şu adamın karısı kısmını okuyunca tebessüm ettim ama argo ağırlık bir yazı makatın kaba tabiride geçiyor acaba ailedeki bayanların yanında da böyle mi konuşuyosun bayke hadi onlar ailendır ama burdaki bayanlar sana yabacı diil mi senin ailendeki bayanlarla konuşulsa hoşuna gidermiydi bu tarz yazılar işte empatiyi burda yapacaksın birebir erkek muhabbetinde güzel gider bu yazı ama burda olmamış

Ben de 15 yataklı odada, onlarca kişi bana bakarken tuvaletimi yapmak zorunda kaldım hastanede! Benim de felç olduktan sonra genital bölgedeki ilk temizliği/tıraşıı başkası yapmıştı! O anda her ne kadar hasta psikolojisinde ve "sersem" bir haldeysem de, aslında o güne dek bize verilen ahlak/utanma duygularından dolayı kendimi berbat hissetmiştim! Bir yandan gülmeye çalışmakla (bu heralde bi savunma mekanizması) diğer yandan ağlamamak için kendimi tutmak arasında gidip geliyordum...

Böylesi olaylar yaşanıyor ve sahiden acı şekilde yaşanıyor... Bunu gülerek hatırlattığı için bayke'ye teşekkür ederim :)

bayke

bayke abi valla bende UZAKLAR arkadaşın dediği gibi Ne muhteşem adamsın BAYKE senin yazılarının müdavimi oldum diyorum bende abi gülmekten yarıldım ya

17 yaşında trafik kazası geçirip devlet hastanesine apar topar götürülen bir genç kız…
üstü başı yırtık pırtık…
Aldığı darbelerle vücudunun en mahrem bölgelerine kadar her şeyi ortada olan bir genç kız… Ölümle yaşam mücadelesi arasında gidip gelirken bile, kırık koluyla üstüne başına çekidüzen vermeye çalışan…
arabanın arka koltuğunda hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken tanımadığı insanların aracında, hastanenin önüne geldiğindeyse hastane önünde onlarca çift meraklı gözün kendisine bakmasından haya edip, deve kuşu misali gözlerini sımsıkı yuman bir genç kız…
Sedyeye konuyor genç kız… gözler sımsıkı kapalı!
Hastaneye giriyor… gözler sımsıkı kapalı ve hala üstünü çekiştiriyor!
Doktorlar geliyorlar yanına… inceliyorlar ne olmuş ne bitmiş neler yapılacak? Diye…
Kızın gözleri hala kapalı…
Hafif aralıyor gözlerini, doktorlar hazırlanmaya gitmişler, yanından gelip geçenlerin yüz ifadelerini görüyor kız, yine gözlerini yumuyor…
Yanına bir hemşire geliyor,
-nasılsın? diyor.
Kızın verdiği cevap;
-üzerimi örter misin?
Hemşire hemen bir örtü bulup getiriyor ve kızın üstünü örtüyor.O kadar yara bere ve acıya rağmen, kız çok teşekkür ediyor.
Hemşireyse;
-utanmana gerek yok burada ayıp diye bir şey olmaz.
Hemşire her ne kadar öyle dese de, kızın içi, üzeri örtülünce anca rahat ediyor…

Bunları yaşayan genç kız, ben olunca; yazıyı yazarken gözlerim doldu. Olaydan sonra etkilenmemenin tek yolu, o anları unutmak diye düşündüğümden hep unutmaya çalıştım.Unutmaya çalışmak, sadece kaçışmış! Çözüm değil…
bayke’nin yazısını okuyunca tekrar anımsadım ve o günleri tekrar yaşadım.
Bu sefer üzülmedim!…

Birebir aynı şeyleri yaşamasak da, ucundan kıyısından benzer bişeyler buldum payıma düşeni aldım .
Başkası ne alırsa alsın, ne anlarsa anlasın... Ben almam gerekeni aldım...

Bu bana göre çok önemli ve hastanelerinde duyarlı olması gereken bir konu…

Özüne bakıldığında acı ama bayke öyle güzel anlatmışsın ki; kalemine sağlık diyorum….

[size=2]arada "kimvurduya" gidip silindi, tekrar yaziym;[/size]

baykecim, öyle ii geliosun ki bana, hatta bazen ilac gibi...
bu yazin icin de okudugum diger bütün yazilarin icin de koccaman mucksluorum seni, teshekkürler :)...

bayke bey, öyle patavatsız yazıyorsun ki, hatta bazen Toksik atık gibi geliyosun bana...
bu yazin icin de okudugum diger %99 yazilarin icin de koccaman öğürtü sana.

[size=2][arada "kimvurduya" gidip silindi, tekrar yaziym[/size]
Not: Rekursion; Sen kusura bakma emi,Senin yazının kalıplarını kullandım.Sen iii dedin, ben iğrendim bu yazıdan. tek fark bu.

:) yoo, nie kusura bakiym ki, sunburn; tenezzül edip yazimin kaliplarini kullanarak onur verdin bana, teshekkürler...

bu arada;
sevgili nüans cok hakli, hastanelerde hassasiet konusunda öncelik her ne kadar sagligin olsa da bu konularda da biras daha hassasiet gösterilebilir diye düshünüom...

Sevgili bayke tarzını hiç sevmeyenler bile seni dikkatle takip ediyor ve tüm yazdıklarını okuyorsa mutlaka bir kitap çıkarmalısın. İnan çok satar.
Bukovsky "siz dünyayı kurtarın , ben de nasıl kurtardıgınızı yazayım" demiş ya, sen de bunları yazmalısın.

Üst Alt