Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hatchback kasa araç engelliye uygun mudur?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben omurılk feclısı birisıyım raporum %80 ögrenmek istedigım hatchback,coupe kasa aracların tekerleklı sandalye kulanan bir engelliye nekadar uygundur 2 sene oncekı aracım honda cıvıc hatchback kasaydı biraz sıkıntı yasıyorduk aylemı bır yere goturken sıkısıyorlardı ve bana sıtem edıyorlardı
nasıpse önumuzdekı yaz arac almayı dusunyorum gine kendıme coupe,hatchback kasa araç duşunuyorum mutlu olmıcagım bir araca bınmekde ıstemıyorum cocuklukdan gelen bir heves bendeki
sizce bu konu hakında fikirlerınız nedır

ve ögrenmek istedım ikincı bır konuda şü

0 araç alsam otv den nekadar yararlana bılıyorum %80 raporumla
şüankı otv muafı %45 diye bılıyorum bu %45 oran benım ıcınde gecerlımıdır yoksa sadece yuzde 90 raporlular ıcın gecerlımıdır

gıne ikıncı el araç almak istemıyorum :(

Ben..VE..Sen bence uygun park sorunu açısından

2 sene önceki aracınız sanırım 2. el araçtı ötv den muaf almamıştınız ?

Paraplejik omurilik felciysen ve rapor çıkarırsan sıfır araç alımında ötv olayından faydalanabilirsin.
Hatcback bir nebze anlarım da coupe kasa neyine kendine eziyet mi yapmak istiyorsun.

Hatcback Araba da Rahat Edececiğini Tahmin Ediyorum. Arabalarda ÖTV Oranı %45 Şuan Bundan Muaf Sayılcaksın.

ÖTV İndirimi İçinn;

H Sınıfı Ehliyet ve

1. Sağlık kurulu rapor oranının %90 ve üzeri olması yada
  2. Aracı kullanacak kişinin araca yapılacak ek bir donanım sayesinde aracı kullanabiliyor olması.

Engelin göz önüne alındığında uygun değil kardeş kesinlikle. Sana gidecek araç caddy,doblo ayarında bir araba olur benim fikrim. Bende yeni kasa Kia ceed var 4 kişi seyehat ettiğimde çanltalar vs zar zor yetıyor kaldı ki senin durumunda büyük sıkıntı yaratır. Ayrıca honda civic kullanmışsın tecrübe de etmişssin bile bile lades demenin bi anlamı yok derim ben.
Ben %65 sol bacak engelliyim araç alımım da bir sorun yaşamıyorum bu ikinci aracım ama senin durumunda nasıl işliyor bu işler emin değilim.

[FONT=sans-serif]Ahmedkilicc evt oda ikincı eldi[/FONT]

bLaCkRaCe[FONT=sans-serif] 90 rapor için tekrardan mı başvurmamı soyluyorsunuz bunu dusun medim deyıl ama artık öyle kolay alamıyorsun istedın raporu başka bir hastaneden baş vurdum yuzde 60 verdıler bende anlamadım bır cacık asıl raporum yuzde 80[/FONT]

[FONT=sans-serif]cesar39 abımde sizin gıbı dusunuyor ama ben daha cok keyıf arabası arıyorum eziyet olcak farkındayım sandalye konusunda veya yolcular konusun da youtube bakdım bır cok vıdeo var ama herşey imkan meselesi bu konudada adam sandalyede ferariyle takılıyor onuda hıç cozemedım adam kendısi bınıyor yan koltugada sandalyeyi alıyor araç zati çift kısılık ama benikisi daha farklı sadece çift kapı[/FONT]

hocam h sınıfı ehlıyetım 18 yaşından berı var şükur abım galeriye gıtınde yuzde 25 mı 28 mı ne ötv den muaf dediler yuzde 90 rapor şart koşdular yuzde 45 ötv den yararlanmak ıcın

Ben..VE..Sen

Haklısın o zaman sana benım arabayı öneririm iç hacım olarak segmentının en genişi ki memnunda kalırsın. Hem yakışıklı da her türlü ideal bi araba ;)
Rapor olayına gelince yok öyle bişi %40 üzerinde isen alablirsin diye biliyorum. Birçok galeri üç kağıt yapıyor bu işte araç satmak istemıyorlar zorluk cıkarıyorlar engellilere. Çok kere başıma geldi ordan biliyorum. Eğer düşünürsen benım aractan alım konusuna yardımcı olabılırım sakarya sandıkcılarda eş dostumuz çok her türlü kolaylığı sağlarlar hatta istersen vereyeim birirnin numarasını engel rapor olayını ona sor

bence uygun değil eğer ki tekerli sandalye akülü araç vs varsa bende çok araştırdım hatta hatchback bi kenara binekte almadım SUV aldım şehir içi arazi aracı dediklerinden bagaj konusunda son derece rahatım üst üste herşeyi atabiliyorsun. Bagaj hacmi lafına takılma bence çünkü aynı hacimde bile olsa diğerlerinde bagajı kapatırken sorun oluyor ama SUV larda bagaj daha fazla istif yapıp kapatabiliyorsun...

cesar39[FONT=sans-serif] ewALLAH gardaşım hele bakalım önumuzdeki aylar bize ne göstercek dedin gibi galeriler bu konuda zorluk cıkardılarını formda bir kac arkadaşın yazısında okumuşdum olmadı izmırde bir kac galeriyede bakmak lazım bakalım nasıpde ne var

[/FONT]

benım eski aracım hastasıyım bunun bun yeni kasasıda pek hosuma gıdmıyor 96-2000 serisı bu kasalar buyuk itimal gine bundan alcam hocam

[FONT=sans-serif]albatros_070 haklısın bagaj konusunda sıkıntısı olcak ama şüvarkı insan gönlune söz gecıremıyor abımı de zor ıkna edım oda anlamıyordu ben mutlu olamam candyy veya corsa türu tıcarı araclarla ha şü var 4 kapılı sedan beyendım araclar var ama fıyat konusunda bıraz yukksekler ondan sesım cıkımıyor pek :)[/FONT]

[FONT=sans-serif]bLaCkRaCe evt kardeşim ben kulancam[/FONT]

benim dediğim araçlar görün olarakta hoş aslında fiyat sıkıntı yaratmazsa düşünebilirsin hyundai ix35 kia sportage ford kuga vb türü araçlar hem görüntü hem bagaj memnun eder haklısın ticari bende düşünmedim caddy doblo gibi..

bu tür jiep tarzı araçlar fiyatı pahalı hocam buyuk itimal ikıncı el alıncak o dedıklerın nasıpse ılerde 3 sene sonra bakalım suan ıcın
honda h[FONT=sans-serif]atchback yada hundai coupe FX ler var ama otomatık vıtes temız ıkıncı elı bulması sıkıntı suan onlardan kendıme bakıyom hevesımı bı alımde hocam ondan sonrası ALLAH kerım [/FONT]

tek sıkıntı arac bagaj kısımları suan kı sandalyemle elbısıkletımı satarsam uygun sırt katlanmalı bır sandalye alırsam o sorunuda halederım dıye dusunuyorum ben bılıyom oyuzden birde sizlere danışım dedim

Tavsiyem Station Wagon araç bak, ufak kasa modellerle boşuna başını sıkıntıya sokma.
Zevk keyif ayrı bir şey engelliler için araç ayrı bir şey.

Yürüme Engelliye En Uygun Olan Modeller Yeni KİA Sportage KİA Cee'd Sportywagon Hyundai i30 Station Wagon Ford Focus Station Wagon ŠKODA Octavia Combi Toyota Auris Touring Sports Toyota Verso Opel Mokka Peugeot 2008 Crossover Citroën C4 Fiat Doblo Panorama

Son düzenleme:
Üst Alt