Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hava değişimi sonrası askerden firar ettim. Ne yapmalıyım?

serkany1699

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamun aleyküm diyerek konuya girmek isterim.

Kuyruk sokumumda bulunan eğrilikten dolayı hastaneye sevk aldım. Ortopedi doktoru röntgen çekti ve bir problemin olmadığını söyledi. Ağrılarımın Sürekli var olduğunu söyledim. Doktorda Fizik tedaviye sevk ediyorum dedi. Fizik tedavi doktoruna durumu anlattım MR'a yönlendirdi. MR saat 22:00' a randevu verdi. Bende bunu önce araç komutanına sordum. Durumu anlattım bana emin bir dille olmayarak muhtemelen yanında 2 asker ile çıkabilirsin hastaneye dedi. İstersen komutanlarına sor danış dedi. Buna dayanarak yazıcı askeri arayıp durumu düzgün bir üslup ile dile getirdim. Yazıcı komutana telefonu vermeden aralarında 30cm bulunan bir odada konuşuyor.

YAZICI: Komutanım Serkan arıyor.
KOMUTAN: SERKAN KİM?
YAZICI: KALÇASI KIRIK OLAN
KOMUTAN: NEDİYOR GENE O
YAZICI: SAAT 22:00'a MR İÇİN RANDEVU ALMIŞ GİDEBİLİRMİ DİYE SORUYOR
KOMUTAN: MASAYA VURARAK O A*** KO*** ÇO**** S**** BELASINI KENDİ KAFASINA GÖRE NİYE İŞ YAPIYOR! HAYIR GİDEMEZ BURASI BABASININ MEKANI DEĞİL.
YAZICI: SERKAN DUYDUN. KOMUTAN İZİN VERMİYOR DEDİ.

Bende sinir küplerine bindim. Araç Komutanına yazdım komutanım izin vermediler birazda tersledi bağırdı falan dedim. Araç komutanı ısrarla sordu ne dedi diye durumu anlattım sonra ben nasıl rapor alırım memleketten raporu aldırtıp buraya faxlattırsam geçerlimi diye sordum yoksa kaçıcağım dedim. Araç komutanın eli ayağına dolaşarak kaçma paran varmı olmaz gibisinden yardımcı olmaya çalıştı ve bana küfür eden komutanını bölük komutanımıza şikayet etti.

aradan geçen 40 dakikalık zaman sonrasında telefonlarım susmadı birlikten yazıcı arıyor acil gel komutan seninle görüşecek diye taksiye bindim birliğe gittim.

Kapıyı çaldım içeriye geçtim. Diğer komutan bana sordu sen niye şikayet ettin dedi. Bende Ailemi ve namusumu yolda bulmadım dua etsin ki askeriyede iken bana bu küfürü etmedi onun kafasına sıkardım dedim.

Komutanın biraz rengi soldu konuşamaz oldu ve 2 dakika sonra bende burdaydım komutanın sana küfür etmedi dedi.
Benle konuşan yazıcıda komutanımız küfür etmedi dedi. Sonra bana küfür eden komutan sordu ben ne dedim sana dedi gülerek beni şikayet etmişsin bide dedi. Küfürü söyledim ben etmedim sor adamlara dedi beni yalanladılar. Ardından hakkımda tutanak tuttu revire tek gittim diye.

Sinirlendim Dayanacak gücüm kalmadı. RDM gittim burdan kurtulmak için. RDM gidince durumu anlattım haliyle asteğmen bana dosya açarak bölüğe gönderdi RDM gidincede heh bide RDM' de mi oldun Serkan bey demeye başladı. RDM kimden izin aldın dedi kimseden dedim. Niye gittin ozaman dedi ilk geldiğim gün RDM komutanına sorunu anlattığımda. Sana dosya açmayacağım kendini yakma ne zaman istersen gel konuşalım dedi. Ve artık dayanamadım o yüzden konuşmaya gittim dedim. Ordanda bir tutanak yedim.

Ve o çok güvendiğin komutanınıda şimdi si*** dedi. Çok uzatmadan hastaneye sevk aldım doktor ilaç verdi 30 gün sonra gel dedi. İlaçları kullandım 5 gün boyunca komutanların hepsi bana bilendi her gün tehditler her gün aşşağılamalar yok seni şöyle döverim anlamazlar bilmem neler tekrar rdm çıkıp sevk aldım. Doktoru değiştirdim 15 gün hava değişimi aldım. Bu 15 gün bana ilaç gibi gelecek ümidiyle birlikten çıktım lakin evime geldiğim zaman halen o yaşadıklarım kabus gibi her gün aklımda ve uykularıma giriyor.

Telefondan birlikten arayıp beni üstü kapalı bir şekilde korkutmaları ve tehditleri nerede kaldın serkan seni özledik komutanlarda özledi diyerek gülmesi ve çok korkmaya başladım. Askerlik şubesinden hastane sevk aldım doktor çürüğe uygun dedi heyete sevk etti. 2 psikiyatrı onayladı biri onaylamadı sebebide kıta anket formu olmadığı için ve olasada biz veremeyiz urfada askerlik yapıyorsun urfadaki hastaneden alırsın dedi. Bende korkudan gidemedim birliğime gideceğim gün aklıma gelse bile kafayı yiyorum korkuyorum dayanamıyorum ağlıyorum sürekli 6 kasımda teslim olmam gerekiyordu ve bugün ayın 23 ü firarım verildi. Gidemiyorum korkuyorum ne yapmam lazım lütfen yardım edin. Her gece ağlamaktan bıktım artık ne olur yardım edin ne yapabilirim.

cimere şikayet et onlar gerekeni yapacaktır buraya yazdığını olduğu gibi oraya yaz

Sana şunu söyleyim git teslim ol revire cık eger asker cürük raporu verilse firardanda ceza almazsın elini cabuk tut

kimse kimsenin durumunu bilemez psikolojisini falan filan eyw.ama ben konuşma bozukluğu ve o anki yaşım itibari ile(20)biraz sosyal fobim de vardı ve ona rahmen 15 ay diye gidip 19 ay her şeye dayanarak babalar gibi yaptım geldim...konuşmamla mı alay edeni ararsın istanbul çocuğu bu hanım evladı vs vs vs alaylarına maruz kaldığımı mı dersiniz hepsine dayandım....kimseyi eleştirmiyorum ama hayatta zaten ne kolayki her şey zor sıkıntı!

Herkes yaşadığını bilir. Her insan yazılanı yaşamaya mahkumdur. Yinede sağol 2 3 yorumda bulunduğun için.

Kendimi toparlamayı düşünüyorum. Lakin yaşadığım büyük bir olaydan ötürü zorlanıyorum ama. Ailem durumuma çok üzülüyor. Özelliklede babam gözümün önünde benim yüzümden eriyor bu yüzden dayanacağım. Sizlerdende ricam şu kendim gidersem fazla ceza almam yakalanırsam hapis cezası alacağım biliyorum. Lakin birliğime giderken bir dünya çevirme var. Yaşadığım yerde emniyetemi jandarmayamı piyadeyemi teslim olayım durumu anlatıp. Ek olarak sigara kullanan birisiyim lakin maddi durumum çok kötü buna istinaden belediye başkanıyla görüşmeyi düşünüyorum en azından bi zaman idare edecek kadar harçlık verir ümidiyle düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz nereye gitmem gerek. İlk soruma gelerekte ben teslim olursam emniyete veya diğer kolluk kuvvetlerine cezam ne olabilir.

Kıt’asından veya görevi icabı bulunmak zorunda olduğu yerden izinsiz uzaklaşanlar ve kıtasından veya görevini yapmakta olduğu yerden izin, istirahat veya hava değişimi alarak ayrılanlardan, dönmeye mecbur bulunanlardan özürsüz olarak gelmeyenler bakımından 1 yıldan 3 yıla kadar.......

Askeri Ceza Kanunu madde 73 gereğince firar suçu oluştuktan sonra kişinin 6 hafta, seferberlikte 1 hafta, içinde kendiliğinden gelmesi durumunda verilecek ceza yarısına kadar indirilecektir.

Ben ilk hava değişimi 15 gün
2. Hava değişimi 30 gün olarak geldim.
Doktor sordu askerlik yapmak ıstemiyormusun dedi istemiyorum tehdit ediliyorum. Psikolojim bozuldu dedi ve 3 defa hava degisimin3 gitmen lazım dedi sonra gel dedi. Şimdi bende gerçekten korkuyorum 10 günüm kaldı hava değişimi bitmesine. Memleketimdeki heyete askerlik şubesinden sevk alıp gitme gibi bi şansım olur mu

Bana gerçekten yardımcı olabilecek. Beni dinleyecek bana çözüm üretebilecek bi abi ne olur yardım etsin. Çok kötü baskı altındayım tehditler tehditler kafayı sıyırmak üzereyim..

Özelden yazmışsın burdan cevaplayalım Sizi kim tehtit ediyor ?

Ben yardım ederim sana dostum müsaitsen konuşalım yapacağın işlemi anlatayım sana benze benzer şeyler yaşadım ve muhaf ettiler beni emin ol doğru hareket edersen sorun yaşamazsın..

Abi önce komutan tehdit etti sivilde de, askeriyede de artık peşini bırakmam dedi. Sonrasında ailemle falan askeriyeye gittik ben o firar sürecindeyken ailem götürdü astsubaydan görüştük uzman karışmaz oldu ama her gördüğünde dalga geçer gibi gülmesi sırıtması psikolojimi alt üst etti sonrasında ise akşam oldu ailem gitti üst devreler affedersinde çalıştıra çalıştıra ağzıma sıçtı nöbetçi uzmanın önünde tehdit ettiler koğuşa gelmesin güvenli değil vesaire diye. Uzmanda biraz tırstı beni 2 kişiye emanet etti bu çocuk size emanet bişey olursa sizi yakarım diye sonra uzman gene rahat olmadı içi onla beraber yattık ben 25 gündür hava değişimindeyim 2. ye geldim 25 gündür 1 dakikalığına dışarı çıkmadım ve her gün aklıma geldikçe ağlıyorum. Tek derdim kurtulmak kendime zarar vereceğim diye korkuyorum Allah rızası için yardım edin bana şuan yazarken bile ağlıyorum abi ya

Sakin ol.
Seni tehtit eden komutanın ismi nedir konuşalım bi şunla.
Ayrıca cinayet işlememişsin bukadar korkma psikolojin bozuk bunu isteyerek yapmadın diye düşünüyorum.
Sevk alıp hastaneye git.yada direk hastaneye git psikiyatriste durumu ve şikayetlerini söyle.yardımcı olacağını umuyorum.ailenle git doktorun yanına.

Abi gerçekten şuan yazarken bile ağlıyorum alt üst oldum. Uzmanla ilgili davayı kapattık lakin bu defada üst devreler geldi sebebiyse o uzmanı şikayet ettim diye beni tehdit eden uzmanda Fatih dağtarla ismi

Sen yarın ailenle birlikte hastaneye gidin durumu anlatın.
Yardımcı olacaktır umuyorum.

Ayrıca daha önce gittim 15 günlük hava değişiminde sevk alarak askerlik şubesinden doktora anlattığımda direkt heyete sevk etti. Heyettede 2 doktor onay verip 3. psikiyatri vermedi ben dedi yasayı biliyorum dedi senin akli dengende birşey yok dedi askerliğe elverişlisin dedi öneri olarak birliğinin bulunduğu hastanede heyete çıkman uygundur yazıyorum dedi. Ben sana çürük veremem dedi yasak dedi falan filan tabi bunları söylerken küçük görerek söyledi beni heyete çıkartan doktora söyledim neden böyle oldu dediğimde de bende şaşırdım dedi anlamadım dedi.

Poliklinik değil Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gidin.
Ailen yatırsın seni.
Durumun pek iyi görünmüyor.
Yatış yapılırsa muaf olman kesinleşir.

Anlıyorum abi babam yarın yüzbaşından görüşecek kıta anket formunu göndermesini rica edecek o formu gönderirse ne yapmam lazım memlekette o zaman polikinik verirmi

Alabilirsen kıta işlevsellik formu al.
Hastaneye gidin ama.
Baban doktora rica etsin yatırsın seni.
Hem tedavi olursun hem muaf olursun inş.
Benden bukadar.ALLAHA emanet...

Abilerim 3. Defa hava değişimine geldim bu pazar günü geri teslim olacam bitiyor.doktor hava değişimin biter bitmez gel dedi çürüğe yatiricam dedi . 1. Hava değişimi 15 2. Si 30 3. Sü 30 gün olmak üzere toplam 75 gün hava değişimi aldım. Sıkıntılarım halen devam ediyor korkularım kalp atislarimin hızlandığını hissetme gece yatamama geç saatlere kadar ve 30 gündür duş almama. Benim sonucum sizce ne olur heyet kaç gün sürer daha önce ilk hava degisiminde şubeden sevk alıp heyete çıktım memlekette olumsuz verdiler. Şimdi tekrar heyete çıkıcam kaç gün sürer urfa méhmet akif inan araştırma hastanesinde haftanın 4_5 günü kurul varmış ve internette bazi haber sitelerinde okudugum kadariyla randevu sistemine dahil edilmeden saglik kuruluna girebiliyormus diye byazilarda var tek derdim birlikten sevki alip cikmak kaç gün sürer bu, heyete sevk edince doktor . birliğime katılmama gerek varmı bi kaç kişi gerek olmadığını kurul sevkinde izinli olduğunu söylediler. gitmek istemiyorum oraya elim ayağım titriyor şuan yazarken gözlerimden bile yaş geliyor aynı günde sonuç alma şansım varmı yoksa bekletirlermi napmam lazım kurul aksine bi karar verirmi korkuyorum Allah rızası için bana bi yol gösterip beni aydınlatın @OturanBoğa

F43.2 uyum bozuklukları

karar:

Yapılan psikiyatrik muayenede daha önce hava değişimi almış ailevi sorunlarının olduğunu tarif ediyor.
şuur açık, oryante,koopere mood: Depresif afekt: Irritabl,sorulan sorulara uygun yanıt verdi. çağrışımları normal.muhakemesi normal. Psikotik bulguya rastlanmadı. Suisid /homosid düşüncesi tariflemiyor. Motivasyonel görüşme ile desteklenmesi önerildi. Kıta anket formu kanaatiyle de 17/c ye göre 1 ay hava değişimi uygun görülmüştür hava değişimini ailesinin yanında geçirmesi, rapor bitimi birliğine teslim olması polikliniğe sevki uygundur.

Ne demek bu ve ne olur 3. Hava değişimim bitti pazartesi 4. Ye sevk gideceğim ve doktor geciktirmeden gel dedi. çürük alırmıyım ne olur anlayamıyorum ya yardımcı olurmusunuz

@Tımur
@OturanBoğa

nolur bir yardım bugün yola çıkacam saat kaç oldu daha uyumadım ya yalvarırım yardım edın

Korkma doktora sığın. O gereğini yapacaktır. Sıkıntını psikiyatr dr' una iyice anlat. Geçmiş olsun.
Ayrıca çürük almanı da tavsiye etmiyorum. Raporla, hava değişimleri ile askerliğini teskere ile sonuçlandırmaya bak! İlerde, gelecek hayatında iş/çalışma hayatında sorun yaşama!

Abi umrumda değil iş hayat falan hiç biri değil zor durumdayım hem ben hem ailem onlar herşeyim benim detaylı bilgilendirme için ne olur yardım edin

Bugün doktora çıktım ve sağlık kuruluna heyete sevk etti. Lakin sevk ederken sekreteri edemezsiniz hocam 90 gün olması lazım dedi. Doktorda duraksadı sonra birşey olmaz ya 3 defa alması yeterlidir dedi. 15+30+30 aldım ben şimdi buna korkuyorum olumsuz bir yönde cevap alırmıyım diye. 2. Sorum ise şu yönde heyete sevk olduktan sonra birliğime gitmesem kaçak duruma veya firar duruma düşermişim. Heyete sevkten sonra izinli olabileceğimi bir kaç kişiden duydum. Ve son olarak bu zaman içerisinde heyet ortalama 15 gün sürüyor doktordan hava değişimi talebi istesem doktorun verme gibi bir yetkisi varmı. Bugün heyete sevk etti birazdan çıkıp hava degisimide isticem bunu verme yetkisi var mıdır Lütfen yardım edin

OturanBoğa
timur

Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz psikaytri tedavisi gören bir insanım askere geldim 2 ay dayanabildim sonra hava değişimi aldım memlekete geldim hava değişimim bitti 10 gün rapor aldım ama hiç gitmek istemiyorum sürekli daralıyorum ataklar geçiriyorum zaten uyku iştah kalmadı Ağrı Doğubeyazıt askerlik yerim muaf raporu nasıl alabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz

Ertuuu3
Birliğine dönüp oradan devam etmen lazım,
Bir kez daha hava değişimi alırsın 3.de muaf olursun. Biraz sabırlı olman lazım.

Ben 12 ay askerlik yaptım sizin bulgularinizda psikotik belirti yok bipolar yok sizin yaşamış olduğunuz sürecin kat ve kat fazlasını yaşadım hastaligim şuandaki hastalik cetveline göre yapmam imkansız 12 ay dayandım her gün işkence gibiydi ama katlandim siz zor görmüş olabilirsiniz ama hep kaçmissiniz o onaylamayan psikiytriye belki düşman olarak görüyorsunuz ama size hakikati söylemiş belki bu yazdıklarımdan dolayı banada kizabilirsiniz ama sizden kat ve kat daha zor durumda olanlar da var bilin istedim

Üst Alt